08 Οκτωβρίου 2015

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η δεύτερη " εφταμηνίτικη" κυβέρνηση Τσίπρα - πλειοψηφία με 155 "ναι" με την στήριξη των ΑΝΕΛ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η δεύτερη " εφταμηνίτικη"  (θα είναι  εφταμηνίτικη και αυτη την φορά) κυβέρνηση Τσίπρα .....και άν !




Του Μανώλη Μάνου
Μετά  την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, 155 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση έλαβε 155 θετικές ψήφους, έναντι των 144 βουλευτών της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση τελείωσε  με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  ο οποίος  επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς να απάντήσει - η να δώσει εξειγήσεις για επερχόμενα προβλήμματα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες , θα έλεγε κανείς οτι ακούγοντας την ομιλία του Α.Τσίπρα, οτι...  " οτι ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του- στον κόσμο που του έπλασαν οι δανειστές εκβιαστές "εντολείς του  "'

 Επιθέσεις οξύτατες  προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν νωρίτερα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά το τριήμερο τοποθετήθηκαν 152 ομιλητές συνολικά, εκ των οποίων 8 αρχηγοί κομμάτων και 38 μέλη της κυβέρνησης.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής προετοιμάζεται για τις επόμενες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες προώθησης του τρίτου μνημονίου του " μνημονίου Τσίπρα ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου