12 Ιανουαρίου 2016

Πανηγυρική η αθώωση για την «Καστοριανή Εστία» στην δίκη με την τέως αντιδήμαρχο (επί δημαρχίας κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδη) κ. Ειρήνη Μισκία – Γεωργοσοπούλου



Ομόφωνα αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας  την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τον εκδότη της Εφημερίδας μας Δημήτρη Ιατρίδη, για την κατηγορία της απλής εξύβρισης προς το πρόσωπο της πρώην προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης  και πρώην αντιδημάρχου κ Ειρήνης Μισκία – Γεωργοσοπούλου,  για δημοσίευμα που η ίδια κατήγγειλε ως συκοφαντικό και στο οποίο περιλήφθηκε ο χαρακτηρισμός «αλαζόνας αντιδήμαρχος». 


Το Εφετείο αποφάνθηκε ότι αυτό δεν αποτελεί εξύβριση αλλά έναν επιθετικό προσδιορισμό, που ακούγεται  συχνά στο πλαίσιο κριτικής για την συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων.

Όλα αυτά  την π. Δευτέρα. Διότι είχε προηγηθεί πρωτόδικα πριν αρκετούς μήνες και πάλι με ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου της Καστοριάς η  πανηγυρική αθώωση του εκδότη Δημήτρη Ιατρίδη και για άλλα τρία δημοσιεύματα της εφημερίδας, της ίδιας χρονικής περιόδου (τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου 2013) με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης»,  μήνυση η οποία επίσης κατέπεσε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του περασμένου Φεβρουαρίου στο Τριμελές Πρωτοδικείο Καστοριάς.

Τα δημοσιεύματα αυτά που το δικαστήριο έκρινε ως αληθή και δικαιολογημένα  αφορούσαν 

Α) Την προκλητική  χρήση του δημοτικού αυτοκινήτου matiz από την  μηνύτρια τέως αντιδήμαρχο για ιδιωτική χρήση και για το χρονικό διάστημα που ήταν πρόεδρος της Κοινωφελούς. 

Β) Την κατασπατάληση δημοτικού χρήματος σε αμφιλεγόμενες φιέστες τύπου «Αλεξιάδας».

Γ) τα κονδύλια που διοχετεύονταν επιλεκτικά σε ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή του ακινητοποιημένου καραβιού της λίμνης και της «σπηλιάς του δράκου» στους καστοριανούς πολίτες!

Η εξέλιξη της δίκης επαναφέρει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα σοβαρά ερωτήματα, για το περιεχόμενο των διοικητικών πράξεων (απ’ ευθείας αναθέσεις) που υπέγραφε προσωπικά η  τ. πρόεδρος  και καλείται η νέα διοίκηση της Επιχείρησης του Δήμου, να διερευνήσει σε βάθος την γενόμενη διαχείριση. 

Και στις δύο δίκες συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο εξαίρετος δικηγόρος συμπολίτης μας κ. Αλέξανδρος Λαουμτζής, ο οποίος με ιδιαίτερη πειθώ αποδόμησε ένα προς ένα όλα τα σημεία του κατηγορητηρίου.

Μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν οι Δημήτρης Μορφίδης πρώην λογιστής της Κοινωφελούς επί προεδρίας Μισκία και ο Ευάγγελος Ριζόπουλος, ενεργός πολίτης,  τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μετά την αθώωση και δικαίωση του Δημήτρη Ιατρίδη θα ασκηθούν αγωγές και μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και  για την περιπέτεια διασυρμού του ίδιου και της εφημερίδας από την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της ελευθεροτυπίας. 
Αναδημοσίευση απο την έγκριτη ιστοσελίδα -εφημερίδα της Καστοριάς 



Σχόλιο: fyllokaiftero1.blogspot.com: Και κάποιες άλλες 'οπως  απο την τοπική αυτοδιοίκηση 
 Β βαθμού
και απο την  Α βαθμού έχουν το "εγκληματικό" θράσος να εκβιάζουν ανεξαρτητα ΜΜΕ με την απειλή
μηνύσεις για συκοφαντία, ενω είναι επίορκες ως  προς τον πολίτη που τις ψήφισε και τον 
εξαπάτησαν, γιατι δεν πραγματοποίησαν τίποτε απο τις υποσχέσεις που του έδωσαν 
υφαρπάζοντας έτσι την ψήφο του και εξασφαλίζοντας έναν τεράστιο μισθό , με την 
μάσκα μάλιστα τις αριστεράς και την υπόσχεση για "ανατροπή " την 
οποία είχαν και ως κεντρικό σύνθημα του συνδιασμού τους  προεκλογικά, στην Δυτ.  
Μακεδονία.






Η τέως αντιδήμαρχος Καστοριάς Ειρήνη  Μιισκία Γεωργοσοπούλου αγκαλιά με τον "γερμανό υπουργό Ελλάδος " Φούχτελ- "Χούφτελ",μαζι με τον τέως δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη (ο δεύτερος βλέποντας απο δεξιά) απο την επίσκεψη του γερμανού δυνάστη στην Καστοριά, ο οποίος είχε έρθει εδώ επι  της ουσίας για να κλέψει τα πλούσια νερά της Δυτικής Μακεδονίας με την " ανοχή της τότε δημαρχίας Καστοριάς, αλλά και μερικών άλλων δημάρχων τότε- δυο χρόνια  περίπου πρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου