23 Μαρτίου 2016

Δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…;;; : Θα έχουν την τύχη του Τσαουσέσκου

Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ - YouTube

misthos

Μύδρους κατά των θεσμών εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, κ. Κουτεντάκης, καταγελώντας ότι οι θεσμοί αθέτησαν την συμφωνία του Αυγούστου για την παροχή δόσεων ώστε να αποπληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη!
«Οι θεσμοί αθέτησαν την συμφωνία αποπληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Το ΔΝΤ έχει ιδεολογικές εμμονές και ανακρίβειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτεντάκης, για να αποκαλύψει πως ταυτόχρονα και σε τεχνικό επίπεδο οι έχουν κατά διαστήματα ζητήσει την καθυστέρηση της καταβολής μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους!
Ο κ. Κουτεντάκης συνέχισε να επικρίνει τη σημερινή κατάσταση στη στάση των δανειστών και ιδίως του ΔΝΤ αναφορικά με το εάν κλείνει ή όχι ο έλεγχος λέγοντας πως: «Η ευθύνη είναι εκεί γιατί θέλουν να φθάσεις στο χείλος του γκρεμού, δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για χώρα. Η σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκαλείται από το ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφασίσει τη θέλει να κάνει.» Αυτός ήταν, κατά τον ίδιο, και ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης που τηρεί το ΔΝΤ, είναι σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη η εκτίμησή του ότι ο προϋπολογισμός του 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 0,2% του ΑΕΠ. «Αμφισβητούν τα στοιχεία μας χωρίς να μας εξηγούν πως υπολογίζουν τα δικά τους», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «δεν λένε πως προκύπτουν τα στοιχεία τους και ποια είναι η μεθοδολογία τους. Είναι γεμάτοι ανακρίβειες».
Νωρίτερα πάντως, είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα ώστε δηλαδή να μπει «φρένο» σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι «αν φθάσουμε ποτέ στο δίλημμα καταβολής συντάξεων ή αποπληρωμής χρέους, θα πληρώσουμε συντάξεις».

Το "ώστοσο" και το "αν" και το "δεν υπάρχει ταμειακό  πρόβλημμα"  της κυβέρνησης Τσίπρα  σημαίνει το ακριβώς αντίθετο, και το ζει ο λαός στο πετσί του ένα και πλεον χρόνο τώρα,  και είναι  αυτο  χωρίς προηγούμενο - το έχει αποδείξει η κυβέρνηση  με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη την πολιτική απατη του ΟΧΙ που έρμήνεψε σαν ΝΑΙ το " μαύρο καθεστώς " και ...αμέτρητα αλλα πολλά.


Κάνε κλίκ   εδώ    Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ - YouTube

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου