06 Ιουλίου 2016

ΣΩΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Αυτά είναι τα 9 Φαγητά που ΔΕΝ πρέπει Ποτέ να Ξαναζεστάνουμε


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δεν θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων που μας λύνει τα χέρια.
Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά. Δείτε παρακάτω μια λίστα τροφίμων που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε:
1. Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρίτες όταν ξαναζεσταίνονται. Αν έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, καλό είναι να την φάτε όλη με την μία, ή να βγάλετε το σέλινο πριν την ξαναζεστάνετε, διαφορετικά θα απελευθερώσει καρκινογόνες ιδιότητες.
2. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα που μαγειρεύονται λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν. Ξαναζεσταίνοντας τα μπορεί να αλλάξει η σύσταση των πρωτεϊνών και να παρουσιαστεί υψηλός κίνδυνος για πεπτικά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρέψατε την προηγούμενη ημέρα, φάτε τα κρύα!
3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια, περιέχει πρωτεΐνες που αντιδρούν αρνητικά όταν ξαναζεσταίνονται. Όταν το κρύο κοτόπουλο ζεσταίνεται για δεύτερη φορά, η σύσταση των πρωτεϊνών αλλάζει και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Αν είναι ανάγκη να το ξαναζεστάνετε, βεβαιωθείτε ότι είναι μαγειρεμένο καλά και ότι το εσωτερικό του καίει. Μπορείτε να το φάτε και κρύο σε μια σαλάτα ή σάντουιτς.
4. Σπανάκι και μαρούλι


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου