25 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Θρήνος στα χαλάσματα - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Εκατόμβη νεκρών(Pics & Vids)


Ιταλία: Θρήνος στα χαλάσματα - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Εκατόμβη νεκρών(Pics & Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκινούν οι ιστορίες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από το σεισμό – Περισσότεροι από 365 οι τραυματίες – Σε σκηνές και αυτοκίνητα κοιμούνται οι σεισμόπληκτοι

Στους 250 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το καταστροφικό πέρασμα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία στις 03:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου, ισοπεδώνοντας ολόκληρα χωριά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν και τουλάχιστον 365 τραυματίες που νοσηλεύονται.
AdTech Ad
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες σεισμοπαθείς περιμένουν το πράσινο φως από τις αρχές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις πλέον πληγείσες περιοχές κι αφού πέρασαν τη χθεσινή νύχτα στα οχήματά τους ή στις σκηνές που έχουν στήσει οι αρχές.
Δεκάδες μετασεισμοί συγκλόνισαν την περιοχή τη νύχτα της Τετάρτης και σήμερα το πρωί. Μια ισχυρή δόνηση καταγράφθηκε στις 15.30 ώρα Ελλάδας προκαλώντας φόβο στους επιζώντες αλλά και την αγωνία των μελών των ομάδων διάσωσης, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις στο Αματρίτσε όταν τμήμα ενός τοίχου κατέρρευσε ακριβώς δίπλα τους.
Χιλιάδες εθελοντές και επαγγελματίες συνέχιζαν σήμερα Πέμπτη να αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από τα χαλάσματα, ενώ συνεχώς γίνονται γνωστές ιστορίες που συγκινούν.
Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί και πιθανόν βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Περίπου 70 άτομα είχαν κάνει τσεκ ιν στο Hotel Roma, καθώς είχαν φθάσει στην πόλη για το ετήσιο φεστιβάλ φαγητού και ποτού. Πέντε μόλις άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 11χρονο παιδί, έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου πριν η προσπάθεια διάσωσης σταματήσει λόγω επικινδυνότητας. Δεκάδες άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.
001 1
«Ήταν όλοι τους νέοι άνθρωποι, είναι περίοδος διακοπών, το φεστιβάλ της πόλης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει γι 'αυτό» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στο Reuters.

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί ποτέ.

002 2

Μικρά και σύντομα χαμόγελα ελπίδας

Έπειτα από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ και τα βίντεο ΕΔΩ       newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου