08 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσίευμα- «κόλαφος» της FAZ για Τσίπρα για τις άδειες! «Τσίπρας, όπως… Ερντογάν!»
























 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευμα- «κόλαφος» της FAZ για Τσίπρα για τις άδειες! «Τσίπρας, όπως… Ερντογάν!»

 

Ευθεία σύγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα για τα κανάλια και τις τηλεοπτικές άδειες με το καθεστώς του… σουλτάνου Ερντογάν στην Τουρκία κάνει η γερμανική εφημερίδα FAZ.


Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο οικονομικός συντάκτης Tobias Piller «για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε ικανή προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή τόσο στα ιδιωτικά κανάλια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο Έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση».

Σύμφωνα με το άρθρο της FAZ, «μέχρι τώρα τα κανάλια εμπλέκονταν στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολιτική ασκούσε πίεση σε επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έθεταν όρους ή έκαναν χάρες σε πολιτικούς μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου