30 Απριλίου 2017

Ο Trump συνέχισε τον πόλεμο με τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον» και τα αποκάλεσε «βάλτο»


© AFP 2017 / Mandel Ngan
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Φωτογραφία Αρχείου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 30 Απριλίου - RIA Novosti, Ντμίτρι Zlodorev. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το Σάββατο σε ομιλία του με την ευκαιρία των 100 ημερών στην θέση του Προέδρου, συνέχισε τον πόλεμο με «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον» και τα αποκάλεσε  «βάλτο».


«Αυτή την ώρα , μια μεγάλη ομάδα από  ηθοποιούς του Χόλιγουντ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της  Ουάσιγκτον συγκεντρώνονται σε  ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα για τον δείπνο  του συνδέσμου των  ανταποκριτών  στο Λευκό Οίκο χωρίς τον Πρόεδρο.», - δήλωσε ο Trump, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Harrisburg  (Πενσυλβάνια).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κράτους,  «τίποτα δεν θα μπορούσε να με ενθουσιάσει περισσότερο από το να είμαι  100 μίλια μακριά από το βάλτο της Ουάσιγκτον σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό και με πολύ καλύτερους ανθρώπους.»

Ο Trump κατηγόρησε και πάλι τα  κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης για  δημιουργία  «ψεύτικων  ειδήσεων». «Αυτοί  τώρα κάθονται στην Ουάσιγκτον, μας παρακολουθούν και θέλουν να είναι εδώ μαζί μας», είπε.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το κοινό ότι στην  Ουάσιγκτον «τα ΜΜΕ είναι πλέον σε κατάσταση στρες.» Επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «περισσότερο από το ήμισυ των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.» Επίσης, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «το 89%  των γεγονότων της κυβέρνησης  που καλύπτουν   στον Τύπο  τα καλύπτουν με αρνητικό τρόπο»
Ο  Σύλλογος των δημοσιογράφων  στο Λευκό Οίκο κάνει τον  ετήσιο εορταστικό του  δείπνο. Οι Πρόεδροι παραδοσιακά βγάζουν λόγους σε αυτό το  γεγονός.
 Ο Trump έσπασε αυτή την παράδοση.


Απο το koutsavaki.blogspot.com
https://ria.ru

Η θλιβερή λίστα της αποβιομηχάνισης από την ευρωεπιδρομή

 Η θλιβερή λίστα της αποβιομηχάνισης από την ευρωεπιδρομή
Την ώρα που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και ειδικότερα ο πρόεδρός του Θεόδωρος Φύσσας, εισαγωγέας ειδών πληροφορικής ( Infoquest),υμνεί το ευρώ και καταριέται τη δραχμή, συνεχίζεται η καταστροφή της εγχώριας βιομηχανίας που αδυνατεί να αναταπεξέλθει στον αθέμιτο ανταγωνισμό των εισαγόμενων ξένων ομοειδών προίόντων. 

Στο βωμό του «πάση θυσία στο ευρώ», που επαγγέλλονται οι κάλπικοι και κρατικοδίαιτοι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας, κλείνουν η μία βιομηχανία μετά την άλλη, με χιλιάδες λουκέτα μικρών, μεσαίων και μεγάλων παραγωγικών μονάδων.
 
Η καθίζηση της εγχώριας ζήτησης, η χρηματοοικονομική ασφυξία, το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, η υψηλή φορολογία και κυρίως το ακριβό ευρώ που ευνοεί τις εισαγωγές από χώρες με υποτιμημένα νομίσματα όπως η Κίνα, έχουν προκαλέσει μια χωρίς προηγούμενο λεηλασία του παραγωγικού ιστού της χώρας με με στρατιές ανέργων που οδηγούν στον φαύλο κύκλο της ανακυκλούμενης κρίσης. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της αποβιομηχάνισης της χώρας παίχτηκε πρόσφατα με το λουκέτο της ιστορικής Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου που παρήγαγε κέρματα και κάλυκες πυρομαχικών, η οποία παρότι είχε σταθερούς πελάτες την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Στο άμεσο μέλλον θα εισάγουμε κάλυκες και κέρματα απο το εξωτερικό !

Η μακριά θλιβερή λίστα της αποβιομηχάνισης
Το λουκέτο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρουτου προστίθεται στην εκατόμβη των βιομηχανιών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι, έκλεισαν δεκάδες μεταποιητικές βιομηχανίες, με πιο γνωστές τις περιπτώσεις της Λεβεντέρης, της ΙΜΑΣ και της Softex. Το εργοστάσιο παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων της Ν. Λεβεντέρης στον Βόλο ανέστειλε τη λειτουργία του τον περασμένο Αύγουστο, κλείνοντας έναν παραγωγικό κύκλο που ξεκίνησε το 1932 από ως μια μικρή βιοτεχνία στον Πειραιά που παρείχε εξάρτιση για τα ιστιοφόρα καΐκια. Στην πορεία των χρόνων η Λεβεντέρης είχε καταφέρει να αναδειχθεί σε κύριο προμηθευτή μεγάλων πελατών από την ακτοπλοΐα, τη ναυτιλία, το πολεμικό ναυτικό και τη βιομηχανία.
Ένα ακόμη ηχηρό λουκέτο, ήρθε τον πέρυσι το Μάρτιο όταν η γερμανική εταιρεία Contitech, ιδιοκτήτρια του εργοστασίου ΙΜΑΣ στο Βόλο, αποφάσιζε την παύση της παραγωγής μετά από 44 χρόνια λειτουργίας. Η εταιρεία παρήγαγε ελαστικές μεταφορικές ταινίες με συρματόσχοινα, ιμάντες και υλικά συγκολλήσεως, ενώ από το 2007 είχε αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα και είχε ξεκινήσει εξαγωγές σε χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εξαρτιόταν από τις εργολαβίες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα, όταν χάθηκε ένας μεγάλος διαγωνισμός από αντιπροσφορά εισαγόμενων αναταγωνιστών το 2015, να μην καταφέρει να συνέλθει από το πλήγμα.

Τον 2016 οριστικοποιήθηκε η απόφαση του ιταλικού ομίλου Bolton να βάλει λουκέτο στην ιστορική χαρτοποιία Softexτ  την  λαμπρή βιομηχανική μονάδα που δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κεφάλα το 1937 και κυριάρχησε στην ελληνική αγορά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Το καλοκαίρι του 2015 αίσθηση προκάλεσε ένα ακόμη ηχηρό βιομηχανικό λουκέτο της ιστορικής βιομηχανίας συσκευασίας ΒΙΣ της οικογένειας Φιλίππου. Η μονάδα στον Βόλο σταμάτησε τη λειτουργία της, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο συμφέρουσα η εισαγωγή χαρτιού από το εξωτερικό. Η ΒΙΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1936 και ήταν η πρώτη βιομηχανία συσκευασίας που παρήγαγε κυματοειδές χαρτόνι. Σημαντικές απώλειες καταγράφηκαν και σε άλλους κλάδους, όπως στη βιομηχανική ξυλεία (εργοστάσιο της Shelman στην Εύβοια το 2013), στη βιομηχανία τροφίμων (Pepsi στο Λουτράκι, Nutriant στη Θεσσαλονίκη το 2013) κλπ.
Βαριά βιομηχανία
Αλλεπάλληλα πλήγματα στα χρόνια της κρίσης δέχθηκε και ο κλάδος της βαριάς βιομηχανίας, (χαλυβουργία, παραγωγή μετάλλων, τσιμεντοβιομηχανία). Η αρχή έγινε το 2011 από την Arcelor Mittal ιδιοκτήτρια της Konti Steel , η οποία αποφάσισε στο κλείσιμο του εργοστασίου στον Βόλο.

Το Μάρτιο του 2013 η ΑΓΕΤ προχωρά στο κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας. Το Νοέμβριο του 2013 οδηγήθηκε σε κλείσιμο το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη, που ανήκει στον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά. Το 2014 αποφασίστηκε η λύση της εταιρείας ΒΙΟΜΕΚ η οποία ανήκε στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα και η οποία δραστηριοποιείτο στις μεταλλικές κατασκευές πυλώνων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Από το 2014 ουσιαστικά κλειστό είναι και το εργοστάσιο των Ελληνικών Σωληνουργείων Χαλκίδας (πρώην Τσαούσογλου) που ανήκει στη Μηχανική της οικογένειας Εμφιετζόγλου. Το 2014 ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, θυγατρική της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), το εργοστάσιο της οποίας έχει επίσης σταματήσει να λειτουργεί. Από το 2012 η Χαλυβουργική προχώρησε σε εκ περιτροπής σβήσιμο της υψικάμινου, ενώ το 2015 οριστικοποιήθηκε η απόφαση εταιρείας να λειτουργήσει το ιστορικό εργοστάσιο μόνο ως ελασματουργείο. Επίσης, από το 2014 έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης η χαλυβουργία Hellenic Steel, θυγατρική της ιταλικής Ilva, η οποία έκλεισε οριστικά το 2015.
Στην Ελλάδα το 2016 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία υποχώρησε κατά 5,1%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση (10,2%) το 2015. Η διαρκής κρίση που πλήττει την ελληνική βιομηχανία αποτυπώνεται και στα στοιχεία για την απασχόληση: την 7ετία 2010 – 2016, η απασχόληση στον κλάδο της Μεταποίησης υποχώρησε κατά 21,3%, στον κλάδο της ενέργειας κατά 31,5% ενώ στα ορυχεία-λατομεία κατά 10,1.

Μετά από όλα αυτά, ορισμένοι πανέξυπνοι ευρωσαλιάρηδες, αναφωνούν τον πολύφερνο επιχείρημα με το οποίο ψεκάζονται από τα κατοχικά ΜΜΕ ότι, «αν γυρίσουμε στη δραχμή θα εισάγουμε σχεδόν τα πάντα αφού δεν παράγουμε τίποτα!» Αθεράπευτα ψεκασμένοι και καμμένοι, δεν προβληματίζονται γιατί άραγε εισάγουμε ολοένα και περισσότερα προϊόντα απο το εξωτερικό ενώ παλαιότερα η εγχώρια παραγωγή ήταν σε σημαντικό βαθμό αυτάρκης. Είναι αλήθεια πως αν φτάσουμε να εισάγουμε τα πάντα απο το εξωτερικό, έ τότε η χώρα αυτή δεν θα μπορεί να επιβιώσει και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Εκτός και αν όλοι οι Έλληνες μετατραπούμε σε γκαρσόναι και υπηρέτες στους ξένους, ζωή να έχουνε οι Ευρωπάιοι «φίλοι» μας που κάποτε τους αποκαλούσαμε «κουτόφραγκους».


Από ΠΗΓΗ 

ΕΙΚΟΝΕΣ: Δείτε αυτά τα πορτοκάλια...για την χωματερή, πωλούνται στα lidl αλλα και σε ελληνικά καταστήματα



του Μανώλη Μάνου

Αυτά τα πορτοκάλια πρίν 8- 9 χρόνια προοριζόταν για την χωματερή, η έμεναν κατω απο το δένδρο για φυσικό λίπασμα του εδάφους,  καθώς και αλλά φρούτα τα οποία σε καμμιά περίπτωση δεν τα έπερναν ούτε τα εργοστάσια χυμών. Τώρα στην φτωχοποιημένη απο την ΕΕ Ελλάδα διατιθονται συχνά σε τιμές αποπ 0,70 λεπτά μέχρι και 1,70 ευρώ στα καταστήματα LIDL και βέβαια και σε ελληνικά καθώς και στην λαική αγορά-συγκεκριμένα στην λαική της Τετάρτης στην πόλη της Καστοριάς.

Δεν είναι το μέγεθος το οποίο είναι στο επίπεδο του μανταρινιού αλλα τα "περίεργα μαυράδια" τα οποία έχουν στην επιφάνεια τους πολλά απο τα φρούτα.(Καρπός πορτοκαλιού με ακανόνιστου σχήματος δακτύλιο γύρω από το μίσχο γκριζόμαυρου χρώματος οφειλόμενο σε προσβολή από θρίπα)

Τα καλά  τα τρώνε  οι ξένοι - εξάγονται- ή  πωλούνται κάποιες ελάχιστες αναλογικά ποσότητες σε μανάβικα "πολυτελείας" σαν αυτά της Φλώρινας (της Φλώρινας του 88% δημοσίων υπαλλήλων)  οπου το  γεγονός το εντόπισε το ρεπορτάζ προς 2.50 ευρώ το κιλό- και βέβαια σε αντίστοιχα καταστήματα όλης της Ελλάδος.





Εσχάρωση μικρού βάθους του πορτοκαλιού λόγω ύπαρξης θρίπας, που καλύπτει μεγάλο μέρος της επιφάνειάς του- και βέβαια είναι ακάτάλληλα για την διατροφή μας, εκτός της οικονομικής εκμετάλευσης που υφισταται ο φτωχός λόγο της  ΕΕ,  κυρίως έλληνας  καταναλλωτής - όμως σε μια Ελλάδα στην οποία δεν υπάρχειι διαίτερα  σήμερα κράτος σε όλα τα επίπεδα απο την ομάδα του Μαξίμου  οι οποία παριστάνει την κυβέρνηση μέχρι τις Περιφέρειες δεν λειτουργέι απολύτως τίποτα - Ποιές υπηρεσίες ελέγχου τιμών και ποιότητας ;

.
Φωτογραφίες FTEROGRAFOS- fyllokaiftero1.blogspot.com

Καταλυτική παρέμβαση της Ρωσίας εκτόνωσε την κρίση σε Σκόπια και Πρέσεβο - Αποσύρονται οι σερβικές δυνάμεις

ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

04:11
30/04/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
του Γιάννη Πετρίδη
Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στα Σκόπια τις τελευταίες ώρες. H κίνηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων να αποστείλει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα του Στρατού και της Αστυνομίας  στο Τέτοβο, είχε καταλυτικά αποτελέσματα στις φιλοδοξίες των Αλβανών εξτρεμιστών, αλλά πάνω απ'όλα η διπλωματική επέμβαση της Ρωσίας που ξεκίνησε στην σύνοδο MCIS στην Μόσχα, είχε ως αποτέλεσμα να χαμηλώσουν οι τόνοι των εμπλεκομένων πλευρών.
 
Το Τέτοβο έχει αλβανικό πληθυσμό που αγγίζει το ποσοστό του 55% ενώ οι Σλάβοι φτάνουν το 35% με το υπόλοιπο 10% να το συμπληρώνουν άλλες εθνοτικές ομάδες όπως Ρομά και Τούρκοι μουσουλμανικού θρησκεύματος και φίλα προσκείμενων στους αλβανόφωνους. Είναι η μοναδική περιοχή που πλειοψηφεί το αλβανικό στοιχείο.
 
Ταυτόχρονα, βάσει των ρωσικών υποδείξεων, η Σερβία σε μία κίνηση καλής θέλησης μείωσε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Πρέσεβο και απέσυρε μια στρατιωτική μονάδα που είχε αναπτυχθεί.
 
Πληροφορίες του pronews.gr από την Μόσχα (και σύμφωνα με αυτό)  αναφέρουν ότι συστήθηκε "αυτοσυγκράτηση" στην ηγεσία της Σερβίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα και την Δύση ότι υποθάλπτει τον αλαβανικό αλυτρωτισμό.
 
Ο πρωθυπουργός, Aleksandar Vucic (αριστερά στην φωτό με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν), τόνισε αμέσως μετά ότι "Η κατάσταση στη Σερβία είναι ήρεμη και σταθερή".
 
Ο υπουργός Άμυνας Zoran Djordjevic, μετά από διαβουλεύσεις με τά ρωσικά υπουργείο 
 
Εξωτερικών και Αμυνας, κατά την παραμονή του στην Μόσχα, όπου συμμετείχε στην σύνοδο για την διεθνή ασφάλεια, όπου πήρε μέρος και το pronews.gr,  αμέσως μετά την επιστροφή του στο Βελιγράδι, δήλωσε καθησυχαστικά ότι "Η κατάσταση ασφαλείας στην Σερβία είναι υπό έλεγχο. 
 
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας διατηρούν την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή και οι ένοπλες δυνάμεις της εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας. Οι πολίτες της χώρας πρέπει να είναι ήρεμοι".
 
Μια δήλωση που η Μόσχα ήθελε να γίνει για να μην φανεί ότι η Σερβία μπορεί να εμπλακεί στην διαμάχη στα Σκόπια και να προκληθεί επέμβαση του ΝΑΤΟ.
 
Από την πλευρά της η Ρωσία επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες για την ένταση στα Σκόπια.
 
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια, μετά τα συμβάντα στο κοινοβούλιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για προσχεδιασμένη ενέργεια που έγινε με την καθοδήγηση "ξένων συμβούλων".
 
Αλλά τονίζεται στην ανακοίνωση ότι "Μοναδική διέξοδο είναι ο διάλογος σε συνταγματικό πλαίσιο, όπως και ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι όποιες έξωθεν πιέσεις και να δοθεί η δυνατότητα στις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να αποφασίσουν μόνες τους για το μέλλον της χώρας".
 
Γενικά, φαίνεται πώς η κατάσταση βαίνει προς σταθεροποίηση, αν και είναι σαφές από τα τελευταία γεγονότα ότι ο αλβανικός αλυτρωτισμός παραμένει πηγή αναταραχής στα Βαλκάνια...

29 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Τα Σκόπια ανάβουν «φωτιές» στα Βαλκάνια - UCK:«Σλάβοι θα σας σφάξουμε για όσα κάνατε στους Αλβανούς αδελφούς μας»


ΞΥΠΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

17:23
29/04/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
O «UÇK-AKSH» έβγαλε ανακοίνωση για έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά της σλαβικής πλειοψηφίας των Σκοπίων ανάβοντας εκ νέου την φωτιά στην «πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων» 
 
«Είμαστε έτοιμοι να ελευθερώσουμε την γη της Ιλλυρίας από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι και τους συνεργάτες της που αδικούν τους Αλβανούς. Σύντομα θα αναλάβουμε δράση και θα εκδικηθούμε τους "σλαβομακεδόνες" για τους δολοφονημένους αδερφούς μας, εμείς οι πολεμιστές των περιοχών του Kumanovo , Brodec, Sopot»
 
Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για εμπλοκή του UCK σε επικείμενη σύγκρουση που θα διαλύσει το κράτος των Σκοπίων σε δύο τμήματα. Ένα σλαβικό και ένα αλβανικό που θα ενωθεί με το Κόσοβο.
 
Μακροπρόθεσμα η κατάσταση που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρή για την Ελλάδα καθώς ο αλβανικός εθνικισμός και η δυναμική τυο είναι σαφώς πολύ πιο σοβαρή απειλή από τον εθνικισμό των Σλάβων των Σκοπίων
 
Η «Μεγάλη Αλβανία» είναι ένα φάντασμα που μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες και σε Ελλάδα και σε Σερβία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μέσα στον UCK βρίσκονται χιλιάδες εμπειροπόλεμοι ισλαμιστές μαχητές που απέκτησαν την πείρα τους στα πεδία των μαχών της Συρίας και την σκληρότητά τους βασανίζοντας πάρα πολύ κόσμο. 
 
ANA
Aκολουθεί βίντεο από περιπολίες του UCK στο Κόσοβο κοντά στον σερβικό θύλακα της Μιτροβίτσα
ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ
      

ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ- Κύκλωμα έδινε μίζες σε παπάδες και δικαστές -Ο «πρόεδρος», ο «Σωκράτης» και η «χοντρή»




ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ
 
  Η παρακολούθηση του ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και οδήγησε μια διετία αργότερα στην αποκάλυψη ενός διευρυμένου δικτύου διαφθοράς με «άκρες» στη Δικαιοσύνη, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και στην Εκκλησία. 







Άρα ο Βγενόπόυλος, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, όταν μιλούσε για... "βιβλιοθήκες", στην μαντάμ Θάνου... μηπως γι αυτο και τον καθαρισαν;;;;... γιατί ο θάνατός του, είναι ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟΣ...

Και τολμάτε ρε εσείς, ο σύλλογος Δικαστών και Εισαγγελέων, να μιλάτε για ανεξάρτητη δικαιούσνη, όταν η δικαιοσύνη σας, βρωμάει και ζέχνει  πανταχόθεν; (ελάχιστοι οι έντιμοι δικαστές και εισαγγελείς)

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΣΙΠΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΙΟΛΗΔΩΝ ΔΙΚΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.

Όσο για τους ρασοφόρους... μια ζωή, στην πλειοψηφία τους επίορκοι και τιγκιτάγκες ήταν... 
ΞΥΡΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ...


Καλλιόπη Σουφλή
   Αναλυτής
   δημοσιογραφος
   σχολιαστής
 
Κύκλωμα έδινε μίζες σε παπάδες και δικαστές -Ο «πρόεδρος», ο «Σωκράτης» και η «χοντρή»
Μια απίστευτη ιστορία, με μίζες που έδινε κύκλωμα σε παπάδες και δικαστές, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.



Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2015, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο σε εγκαταλελειμμένη κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. 


Στο εσωτερικό της παλιάς εγκατάστασης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τα στελέχη της υπηρεσίας βρήκαν 1.680 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια του χασίς, όπως λαμπτήρες, ανεμιστήρες και ηλεκτρογεννήτριες. 

Της επιχείρησης στο Μαρτίνο είχε προηγηθεί πολύμηνη, μυστική έρευνα με επίκεντρο – αρχικά – 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, γνωστό με το όνομα «Σωκράτης».


Η παρακολούθηση του ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και οδήγησε μια διετία αργότερα στην αποκάλυψη ενός διευρυμένου δικτύου διαφθοράς με «άκρες» στη Δικαιοσύνη, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και στην Εκκλησία. 

Μέλη του φέρονται να εισέπρατταν αμοιβές χιλιάδων ευρώ για να διευθετούν δικαστικές εκκρεμότητες «πελατών» τους, ενώ έχουν συμμετοχή σε σοβαρές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, που αφορούν τη διαχείριση χρυσών ταμάτων από εμβληματικό, προσκυνηματικό χώρο.


Τα ευρήματα


Τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας περιγράφονται σε πολυσέλιδη αναφορά των επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ που υπεβλήθη στα τέλη του 2016 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. 

Σήμερα, για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν τις επιμέρους δράσεις του κυκλώματος. 

Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον του εισαγγελέα αξιωμάτουχοι που μετείχαν στην έρευνα.


Ο «πρόεδρος»


Κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητες του δικτύου φέρεται να είχε ένας 42χρονος Έλληνας, τον οποίο οι συνεργάτες του προσφωνούσαν «πρόεδρο».

 Την περίοδο της έρευνας έμενε σε πολυτελές διαμέρισμα στα νότια προάστια, γευμάτιζε καθημερινά σε ακριβά εστιατόρια και οδηγούσε τζιπ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ για λαθρεμπόριο χρυσού από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. 

Ως άμεσοι συνεργάτες του εμφανίζονται δύο ακόμα Έλληνες, ηλικίας περίπου 40 ευρών, εκ των οποίων ο ένας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των ναρκωτικών.


Στη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσαν επαφές με άτομα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, της Πολιτικής και της Εκκλησίας χάρη στις οποίες «πουλούσαν» εξυπηρετήσεις σε τρίτους. 

Προέκυψαν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις για χρηματισμό ακόμα και ιερωμένου, με τη μεσολάβηση του οποίου εξασφάλιζαν προνομιακές, εμπορικές σχέσεις με εκκλησιαστικά ιδρύματα της χώρας.


Επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων


Οι ερευνητές του ΣΔΟΕ στο πόρισμά τους επισημαίνουν ότι ο αποκαλούμενος «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του, χάρη σε γνωριμίες και επαφές με τρεις τουλάχιστον δικαστικούς υπαλλήλους πιθανόν δε και με δικαστικούς λειτουργούς επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων, αποκτούσαν πρόσβαση σε δικαστικά έγγραφα, «εξαφάνιζαν» εντάλματα ή περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων κ.ά.  


Στα τέλη του 2015, για παράδειγμα, ζήτησαν αμοιβή 12.000 ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβηση τους να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης γιατρός που κατηγορείτο για τον θάνατο ασθενούς. 

Τις 5.000 ευρώ θα κρατούσαν οι ίδιοι και τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ ο εισαγγελέας της έδρας ή «Εισά”»όπως τον αποκαλούσαν. «Είναι ξεκάθαρα φιλικός. Ακολουθεί μια πολιτική αντικειμενική με ήπια υποστήριξη προς τον δικό μου. Είπε ότι το 90% θα το καθαρίσουμε. Θα κάνει την πρόταση και τον ακούν γιατί είναι προϊστάμενος εκεί», λένε σε μεταξύ τους συνομιλίες.


Σε άλλες περιπτώσεις αποκαλύπτεται ότι ζήτησαν αμοιβή 10.000 ευρώ προκειμένου να εξαφανίσουν από φάκελο δικογραφίας βούλευμα για την άρση απορρήτου σε τηλέφωνο υπόπτου, άλλαξαν τα νούμερα στο πινάκιο για να αποφύγουν «σκληρές» συνθέσεις δικαστήριων και «έσβησαν» περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων. 

«Βγήκε η σύνθεση για το δικαστήριο. Θα το πάμε τελευταίο νούμερο να πάρουμε αναβολή», ακούγονται να λένε σε μια από τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες -από την ΕΥΠ- συνομιλίες τους οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.


Η «χοντρή»


Οι παρεμβάσεις στις δικαστικές διαδικασίες γίνονταν με τη μεσολάβηση επίορκων δικαστικών υπαλλήλων. Κεντρικό ρόλο ανάμεσα σ' αυτούς είχε εργαζόμενη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. 

Η «χοντρή» όπως την αποκαλούσαν ο «πρόεδρος» και τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου, αμείβονταν άλλοτε σε μετρητά και άλλοτε σε είδος. 

Σε μια περίπτωση, ενδεικτικά, ζήτησε και πήρε μια τσάντα αξίας 1.850 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση απαίτησε για τις υπηρεσίες της ένα ζευγάρι γυαλιά και μια κρέμα προσώπου αξίας 680 ευρώ.


Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του ήταν αφανείς ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας χρυσού, που είχε αναλάβει τη «διαχείριση» των ταμάτων από προσκυνηματικό χώρο. 


Τι ακριβώς έκαναν; 

Μετέφεραν τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) στο εκκλησιαστικό ίδρυμα. 

Όπως όμως οι ίδιοι ανέφεραν σε συνομιλίες τους, δεν ακολουθούσαν τις νόμιμες διαδικασίες («δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε, δεν δικαιολογείται τίποτα από τις συναλλαγές που έχουμε κάνει») κάτι που τους απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη («πείραζαν» την περιεκτικότητα του κράματος σε χρυσό), ενώ για να διατηρούν σε ισχύ τη σύμβασή τους με την Εκκλησία έδιναν «μίζες» σε ιερωμένους (ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10.000 ευρώ μίζα). 


Όταν μάλιστα ένα από τα φορτία χρυσού δεσμεύθηκε από τελωνειακή αρχή της χώρας, κατάφεραν να αποδεσμεύσουν -όπως ανέφεραν στις συνομιλίες τους- χάρη στη διαμεσολάβηση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. «Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό, διότι αν ξυπνήσουν θα μας βρει κανένα πρόστιμο που δεν θα ξέρουμε από που να φύγουμε και εμείς και το ίδρυμα» έλεγαν σε συνομιλίες τους.




Πηγή

28 Απριλίου 2017

Απόρρητο έγγραφο της CIA αποκαλύπτει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα ξεσπάσει πόλεμος όλοι εναντίον όλων στα Βαλκάνια

Απόρρητο έγγραφο της CIA αποκαλύπτει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα ξεσπάσει πόλεμος όλοι εναντίον όλων στα Βαλκάνια.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι αποκάλυψε εμπιστευτικό έγγραφο της CIA που λέει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια.

Το σενάριο αναφέρει ότι οι Αλβανοί θέλουν τη Μεγάλη Αλβανία και θα κτυπήσουν τη Σερβία,τα Σκόπια και την Ελλάδα.

Οι Κροάτες και Βόσνιοι θα μπουν στον πόλεμο στο πλευρό του Μαυροβουνίου,ενώ η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα βοηθήσει τη Σερβία.Οι Ρώσοι ήδη έχουν στείλει όπλα στη Σερβία.
Αυτό το δραματικό σενάριο είναι μέρος εμπιστευτικού εγγράφου της CIA που αποκάλυψε η Σερβική εφημερίδα Informer μέσω της Αμερικάνικης Πρεσβείας στο Βελιγράδι.
Οπως αναφέρει οι Αμερικανοί πράκτορες έμαθαν από τους Αλβανούς το σχέδιο για την υλοποίηση της Μεγάλης Αλβανίας,και ετοιμάζουν συντονισμένη επίθεση στο Μαυροβούνιο,τα Σκόπια και τη Σερβία.
Η επίθεση στη Σερβία θα φέρει την παρέμβαση της Ρωσίας,με την αποστολή σύγχρονων όπλων στους Σέρβους.
Σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου στα Βαλκάνια θα συμπράξουν η Σερβία με την Ελλάδα,που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της Μεγάλης Αλβανίας,και της Βουλγαρίας.Οι σχέσεις Βελιγράδι-Σόφιας ποτέ δεν ήταν καλύτερες.Αποτέλεσμα εικόνας για cia
Είναι εμφανές ότι οι Αλβανοί ηγέτες θέλουν να εκμεταλευτούν την κρίση στα Σκόπια,η οποία σίγουρα θα φέρει την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.Οι Αλβανοί βιάζονται για να λάβουν μέτρα και να ξεκινήσουν τις ένοπλες συγκρούσεις.
Αλλά ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία ,Καράν ,είπε ότι οι Αμερικάνοι δεν προβλέπουν αλλά δημιουργούν γεγγονότα.Η Μεγάλη Αλβανία είναι Αμερικάνικο σχέδιο.Αυτό που τους φοβίζει είναι ότι φτάνουν στα Βαλκάνια η Ρωσία με τη Κίνα και δεν θα είναι σε θέση να ελέγχουν εύκολα πολέμους.Πριν συμβεί οτιδήποτε,θα προηγηθούν διαπραγματεύσεις.
http://vecer.mk/makedonija/izveshtaj-na-cia-na-balkanot-mu-se-zakanuva-vojna-na-sekoj-protiv-sekogo
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ VECER : Corfiatiko.blogspot.com


Το 88% των Υγρών Απορρυπαντικών για τα Πιάτα είναι Καρκινογόνα. Δείτε πως θα Καταλάβετε ΠΟΙΑ είναι Ασφαλή!



Αν έχετε ρίξει ποτέ ματιά στην ετικέτα του υγρού για τα πιάτα, μάλλον θα αισθανθήκατε λες και διαβάζετε ξένη γλώσσα αφού πολλά συστατικά αναφέρονται με το χημικό τους όνομα. Δυστυχώς, πολλοί δεν σκέφτονται ότι τα συστατικά αυτά συνδέονται με τον καρκίνο, το άσθμα, τα νευρολογικά προβλήματα, τον ερεθ…
Αν έχετε ρίξει ποτέ ματιά στην ετικέτα του υγρού για τα πιάτα, μάλλον θα αισθανθήκατε λες και διαβάζετε ξένη γλώσσα αφού πολλά συστατικά αναφέρονται με το χημικό τους όνομα. Δυστυχώς, πολλοί δεν σκέφτονται ότι τα συστατικά αυτά συνδέονται με τον καρκίνο, το άσθμα, τα νευρολογικά προβλήματα, τον ερεθισμό του δέρματος και άλλα προβλήματα.
Οι περισσότεροι πλένουν τα πιάτα τους τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλά δεν συνειδητοποιούν πόσες τοξικές ουσίες μπορεί να απορροφά το δέρμα τους. Όταν οι τοξίνες απορροφώνται από το δέρμα, πάνε στο συκώτι και μπαίνουν αφιλτράριστες στο αίμα και τους ιστούς. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγετε το σωστό υγρό για τα πιάτα.
Τα πιο συνηθισμένα χημικά
Κάποια από τα βασικότερα συστατικά των υγρών για τα πιάτα είναι τα τασιενεργά, τα συντηρητικά, τα αρωματικά, οι χρωστικές, αλλά και κάποια ενεργά ή αδρανή συστατικά.
Διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα χημικά συστατικά και τι προκαλούν:
Sodium Lauryl Sulphate (SLS) – πιθανή καρκινογόνα ουσία.
Sodium Laureth Sulphate (SLES) – πιθανή καρκινογόνα ουσία, μένει στο σώμα για πολύ καιρό.
Propylene Glycol – συνδέεται με ανωμαλίες στο συκώτι και νεφρικές βλάβες.
Methylisothiazolinone – συνδέεται με αλλεργικές αντιδράσεις και είναι πιθανή νευροτοξική ουσία.
Αρωματικά – Τα συστατικά των αρωματικών δεν είναι γνωστά, αλλά συνδέονται με αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ οι φθαλικές ενώσεις που περιέχουν επηρεάζουν αρνητικά τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης.
Triclosan – η ουσία αυτή δρα ως και 12 ώρες μετά την χρήση της, άρα οι καταναλωτές είναι εκτεθειμένοι σε αυτή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η Μαρία κατέβηκε 4 Νούμερα στα ρούχα της! Εσύ;
Είναι το Palmolive ασφαλές;
Το Palmolive είναι πολύ δημοφιλές απορρυπαντικό για τα πιάτα, γι’αυτό και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά του. Τα προϊόντα Palmolive περιέχουν όλα τα παραπάνω χημικά, εκτός από το triclosan, του οποίου η χρήση έχει απαγορευτεί.
Μερικά από τα χημικά του Palmolive που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση είναι τα εξής:
-Sodium Dodecylbenzene Sulfonate, το οποίο προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα.
-Sodium Xylene Sulfonate, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, το δέρμα και την αναπνευστική οδό.
Μερικά ακόμη χημικά του Palmolive είναι τα: Sodium bisulfite, Poloxamer 124, Lauramidropropyl betaine και Pentasodium pentetate. Αυτά τα χημικά έχει αποδειχτεί ότι βλάπτουν ελάχιστα ή καθόλου τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Γενικότερα, το Palmolive προσπαθεί να μην χρησιμοποιεί βλαβερά χημικά στα προϊόντα του και αυτή η αλλαγή από μια τόσο μεγάλη μάρκα είναι θετική, αλλά σίγουρα χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη,
Πώς να βρείτε ένα ασφαλές απορρυπαντικό για τα πιάτα:
1. Κάντε έρευνα για την εταιρία της οποίας τα προϊόντα αγοράζετε. Μπείτε στην σελίδα τους, διαβάστε τις πληροφορίες που δίνουν, τις σειρές προϊόντων που προσφέρουν. Χρησιμοποιούν συνθετικά συστατικά ή βιολογικά; Κάνουν ανεξάρτητους ελέγχους; Έχουν πιστοποιητικά για τα προϊόντα τους;
2. Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες. Μπορεί να είναι δύσκολο, αφού πολλά συστατικά αναφέρονται με το χημικό τους όνομα, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
3. Κατανοήστε ότι κάποιοι όροι είναι αμφίσημοι. Δεν υπάρχει κρατική ρύθμιση για την λέξη «φυσικός». Άρα, το γεγονός ότι κάτι ισχυρίζεται πως είναι φυσικό, δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλές. Η επεξεργασία ενός φυσικού προϊόντος μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη χημικών ώστε να διασπαστεί και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
4. Να θυμάστε ότι «φυσικό» και «βιολογικό» δεν σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Το «φυσικό» μπορεί να σημαίνει ότι ένα προϊόν προέρχεται από φυσική πηγή, αλλά ο όρος «βιολογικό» σημαίνει ότι το φυτό καλλιεργήθηκε χωρίς την χρήση τοξικών χημικών και φυτοφαρμάκων. Ωστόσο, το γεγονός ότι κάποια από τα συστατικά είναι βιολογικά, δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το προϊόν είναι βιολογικό.
5. Αναζητήστε τα βιολογικά συστατικά. Τα περισσότερα προϊόντα με τουλάχιστον 70% βιολογικά συστατικά αναγράφουν την φράση «φτιαγμένο με βιολογικά συστατικά». Τα υπόλοιπα πρέπει να αναφέρουν αυτά τα συστατικά στην ετικέτα τους και δεν επιτρέπεται να αναγράφουν αυτή την φράση.
6. Κοιτάξτε αν τα βιολογικά προϊόντα έχουν περάσει από έλεγχο τρίτων και αν έχουν πάρει πιστοποίηση.
7. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας υγρό για τα πιάτα. Επιλέξτε συστατικά που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο και θα βρείτε πολλά ασφαλή συστατικά.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαβάζετε την ετικέτα ενός προϊόντος, αν θέλετε πραγματικά να ξέρετε τι αγοράζετε. Τα απορρυπαντικά πιάτων δεν αποτελούν εξαίρεση.
Είτε ανησυχείτε για την υγεία σας, είτε για το περιβάλλον, είναι καλό να γνωρίζετε τι περιέχει το απορρυπαντικό σας ώστε να προλάβετε τυχόν ανησυχίες και να εντοπίσετε την αιτία των προβλημάτων υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζετε.Δεν είναι κακό να είστε ενημερωμένοι για τις επιλογές που κάνετε και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.




Credit: theheartysoul.com , fanpage.gr

Χατζηνικολάου: Με βρίζουν οι Συριζαίοι με βρίζουν και οι Νεοδημοκράτες


 Περνάω από μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν είναι δουλειά αυτή»

Άγνωστο παραμένει αν ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου αρχίσει και πάλι τις νυχτερινές εκπομπές, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του ANT1. Ο ίδιος εμφανίστηκε μπερδεμένος όταν μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, μετά από σχετική ερώτηση μιας ακροάτριας…
«Θα δούμε! Αν αντέχω θα την ξεκινήσω από τον Σεπτέμβριο» ανέφερε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Κάθε φορά που κάνω συνέντευξη νιώθω ότι περνάω από μια ψυχοφθόρα διαδικασία... Είναι τρομερό. Κάνω συνέντευξη με τον Μητσοτάκη και έχω απέναντι να με βρίζουν οι Συριζαίοι γιατί δεν είμαι πολύ σκληρός. Αλλά να με βρίζουν και οι νεοδημοκράτες γιατί είμαι πολύ σκληρός. Κάνω συνέντευξη με τον Τσίπρα και έχω να με βρίζουν οι Συριζαίοι γιατί είμαι πολύ σκληρός και να με κατηγορών οι άλλοι γιατί δεν τον σκότωσα».
«Δεν είναι δουλειά αυτή. Πρέπει να παίρνεις ένσημα ανθυγιεινής εργασίας. Δεν γίνεται να φεύγουν από παντού μαχαίρια. Οι μεν θέλουν να τον γλείφεις και οι δε να τον μαχαιρώσεις» είπε ο δημοσιογράφος και εκδότης.
Χατζηνικολάου: Με βρίζουν οι Συριζαίοι με βρίζουν και οι Νεοδημοκράτες
 newsbeast

Τύλιξε τη μικρή Στέλλα με την αγαπημένη της κόκκινη κουβέρτα και την πέταξε στον κάδο – Η μαρτυρία του δίδυμου αδελφού της που πρόδωσε το έγκλημα του!!!-ΦΩΤΟ




Οι αντιφάσεις του πατέρα και η φράση του δίδυμου αδελφού της που αποκάλυψαν το έγκλημα
– Το παιδί είχε από ασφυκτικό θάνατο, μαρτύρησε στην αγκαλιά του ίδιου της του πατέρα
– Συγκλονίστηκε ολόκληρη η Ελλάδα από τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας
– Σοκάρει η περιγραφή που έδωσε ο δράστης στους αστυνομικούς.


Οι πρώτες υποψίες ήρθαν όταν μετά την καταγγελία του πατέρα περί εξαφάνισης ή αρπαγής οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα.

Το σενάριο που είχε δώσει ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός έλεγε πως είχαν μπει κλέφτες στο σπίτι, ότι άρπαξαν κοσμήματα και πιθανότατα και την 6χρονη κόρη του που είχε κινητικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί αμέσως κατάλαβαν ότι τα ίχνη ληστείας στο σπίτι ήταν μάλλον σκηνοθετημένα.

Την ίδια ώρα ο πατέρας της μικρής Στέλλας Εικοσπεντάκη έπεφτε σε αντιφάσεις. Έλεγε πως είχε πρόβλημα και πως έπαιρνε βαριά αγωγή. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έπαιρνε βαριά αντικαταθλιπτικά χάπια και κατάλαβαν ότι ο 61χρονος είχε πρόβλημα. Ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής οι αστυνομικοί ερευνούσαν και προς την κατεύθυνση του πατέρα.  Τότε πήραν τις πρώτες πληροφορίες για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του.



Ζήτησαν αμέσως να εξεταστεί ο δίδυμος αδελφός της μικρός Στέλλας. Όταν ο ειδικός ψυχολόγος εξέτασε το παιδί σήμανε συναγερμός. Ο μικρός είπε στον ψυχολόγο “μπήκαν κλέφτες στο σπίτι μας και άρπαξαν την αδελφούλα μου”. Φράση που έδειχνε ότι ο πατέρας το είχε “δασκαλέψει” να πει το σενάριο που έλεγε και ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Αμέσως δόθηκε εντολή να στον δήμο να μην αδειάσουν οι κάδοι σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας.

Άρχισαν οι έρευνες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κοσμήματα που ο πατέρας είχε ισχυριστεί ότι άρπαξαν οι κλέφτες από το σπίτι. Αυτό κίνησε σοβαρές υποψίες.




Όταν έδειξαν τα κοσμήματα στον 61χρονο, ουσιαστικά του έδειξαν και τις αποδείξεις ότι είχαν στοιχεία πως έλεγε ψέμματα.

Κάπου εκεί ο συνταξιούχος αστυνομικός “έσπασε”. Ομολόγησε πως δεν είχε γίνει κλοπή και τότε ήρθε η δεύτερη ερώτηση. Για την τύχη του παιδιού.

Εκεί ο μέχρι τότε “ψύχραιμος” 61χρονος αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του. Περιέγραψε πως όταν ήρθε η ώρα να βάλει για ύπνο τα παιδιά έκανε μπάνιο πρώτα το μικρό αγόρι και ύστερα επιχείρησε να κάνει το ίδιο και με τη μικρή Στέλλα. Το παιδί αντιδρούσε και έκλαιγε. Έλεγε πως θέλει τη μαμά του που έλειπε καθώς έπρεπε να κάνει μια επέμβαση στο νοσοκομείο.

Όπως περιέγραψε ο δράστης έβαλε τη μικρή στο μπάνιο και προσπάθησε να την πλύνει. Το παιδί συνέχισε να αντιδρά και να κλαίει. Τότε είπε την έσφιξε δυνατά στην αγκαλιά του και της έκλεισε το στόμα με την παλάμη του. Λίγο αργότερα, όπως είπε το παιδί σταμάτησε να κινείται.


Τότε όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς την τύλιξε με την αγαπημένη της κόκκινη κουβερτούλα, έβαλε το κορμάκι της σε σακούλα σκουπιδιών και βγήκε στο δρόμο.  Περπάτησε ενάμισι χιλιόμετρο με το νεκρό παιδί του μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της μέσα σε έναν κάδο και επέστρεψε στο σπίτι.



Δεν ήταν σε θέση να πει στους αστυνομικούς σε ποιον κάδο είχε αφήσει το σώμα του παιδιού. Τότε μέσα στη νύχτα δόθηκε εντολή να σαρώσουν την περιοχή αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Το μακάβριο εύρημα ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο παιδοκτόνος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Νωρίτερα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση καπ περιύβριση νεκρού. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον δικηγορο του Βασίλη Φασσέα κατάθεσε αίτημα να εξεταστεί απο νευρολόγο ψυχίατρο καθώς ο ισχυρίζεται πως έχει αυτοκτονικές τάσεις και επι σειρά ετών λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Ο κατηγορουμενος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό λόγω της φαρμακευτικής αγωγής την οποία λαμβάνει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο 61χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως ο θάνατος της κόρης του επήλθε όταν την έσφυζε με δύναμη στο στήθος του γιατί διαμαρτυρόταν και δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση για τα αιτία θανάτου της 6χρονης δεν έχει μπει ακόμη στη δικογραφία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


newsit.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ" -Αναλήψεις χωρίς τέλος -Τα νοικοκυριά συνέχισαν και τον Μάρτιο να «σηκώνουν» τις τραπεζικές καταθέσεις τους

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Μικρή αύξηση σημείωσαν οι καταθέσεις τον Μάρτιο, μετά την «αιμορραγία» των δύο προηγούμενων μηνών, ωστόσο η εκροή καταθέσεων από τα νοικοκυριά συνεχίστηκε.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες τον Μάρτιο ήταν λιγότερες κατά 312 εκατ. ευρώ ενώ τον Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 637 εκατ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει ότι στρέφονται στα «έτοιμα» για όσους υπάρχουν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας τηςΕλλάδας αύξηση κατά 278 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Μάρτιο του 2017 οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 750 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα το συνολικό τους ύψος να ανέλθει στα 119,3 δισ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,1% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση κατά 590 εκατ. ευρώ των καταθέσεων επιχειρήσεων , έναντι μείωσης κατά 113 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 12,7% από 10,3% τον προηγούμενο μήνα.
Αντιθέτως, οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 312 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 637 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,2% από 1,5% τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική η χρηματοδότηση
Στο σκέλος των χορηγήσεων ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε στο -1,7% από -1,9% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 376 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 801 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,3% από -1,6% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 307 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 101 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάρτιο του 2017, ήταν θετική κατά 487 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 82 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,1% από -0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,2% από -0,4% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 471 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 22 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 1,8% από 1,0% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 16 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 60 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική κατά 257 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, το Μάρτιο του 2017, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 153 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,6% από -2,7% τον προηγούμενο μήνα.

 

Γιατί οι ΗΠΑ ανεβάζουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο: Στόχος η Κίνα και στο βάθος η... Ρωσία

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΡΕΣΣΑΡΕΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

10:35
28/04/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν αυτή την εποχή για να ανεβάσουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο; Μα δεν είναι η Β.Κορέα ο στόχος αλλά πρωτίσως η Κίνα και στο βάθος η Ρωσία!
 
Οι Αμερικανοί αυξάνουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο για να αποσταθεροποιήσουν την Κίνα και να αποδυναμώσουν τις προσπάθειες του Πεκίνου να κτίσουν ένα νέο εναλλακτικό παγκόσμιο σύστημα είπε ο Dr. Adam Broinowski, γεωστρατηγικός αναλυτής από το Australian National University
 
«Η λογική υποδεινύει ότι η στρατιωτική επέμβαση δεν είναι μια καλή επιλογή αναλογιζόμενοι τις συνέπειες. Έτσι λοιπόν περισσότερο μοιάζει σαν μια μέτρηση από τις ΗΠΑ για την Κίνα ως προς το πως θα αντιδράσει σε ένα πρόβλημα υψηλής πίεσης και έντασης»
 
«Μου φαίνεται ότι ο Στρατός των ΗΠΑ προσπαθεί επίσης να πιέσει την Κίνα στα οικονομικά της προγράμματα όπως αυτό της Μιας Ζώνης, Ένας Δρόμος (του μεταξιού) και τις προσπάθειες του Πεκίνου να δημιουργήσει μια δυνατή συμμαχία με την Ρωσία σε μια υπερ-ηπειρωτική οικονομική πλατφόρμα με μια νέα εναλλακτική οικονομική συμμαχία, ένα σχέδιο με μαζικές προεκτάσεις που φτάνει μέχρι τη Γερμανία»
 
«Υπάρχει ένα ανδυόμεννο οικονομικό σύστημα και ένα υπάρχον τα οποία έρχονται σε σύγκρουση έτσι σκέφτομαι ότι θα υπάρξει αρκετή στρατιωτική πίεση για να δοκιμασθεί πόσο ισχυρή θα είναι αυτή η αναδυόμενη συμμαχία και να διθαφανούν οι αδυναμίες που θα εμφανσιτούν ώστε να τις εκμεταλλευθούν οι Αμερικανοί για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση»
 
Όταν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας προειδοποίησε την Pyongyang ότι «η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε»
 
Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δήλωσε: 
 
«Υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξη για τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.
 
Πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά είναι μια ειρηνική λύση στην κρίση αυτή επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει σε λήψη οικονομικών μέτρων χωρίς να αποσύρει το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης.
 
Όπως είπε «θα θέλαμε να λύσουμε το θέμα διπλωματικά αλλά είναι πολύ δύσκολο».
 
Το Πεκίνο ζήτησε από τις Washington, Pyongyang και Seoul να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο επιμένοντας ότι ΗΠΑ και Νότια Κορέα πρέπει να σταματήσουν τις κοινές ασκήσεις και ότι η Β.Κορέα ταυτόχρονα θα πρέπει να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και την ανάπτυξη βαλλιστικών όπλων όπως ανακοίνωσε ο Κινέζος στρατηγός Shao Yuanming στην VI Moscow Conference on International Security στην οποία παρευρέθηκε και το pronews.gr εκπροσωπώντας την Ελλάδα
 
Η βορειοκορεατική κρίση, ο πόλεμος στην Συρία και το ουκρανικό αποτέλεσαν τα κύρια θέματα στην διεθνή σύνοδο για την ασφάλεια
 
Παρέμβαση στην σύνοδο έκανε μετά από αίτημα των διοργανωτών και ο διευθυντής του pronews.gr, Τάσος Γκουριώτης, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ρωσικής κυβέρνησης
 
Το pronews.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό ή διεθνές ΜΜΕ που προσκλήθηκε όχι για να καλύψει, αλλά για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Μόσχας και να εκθέσεις τις θέσεις του πάνω σε ζητήματα διεθνούς ασφάλειας.
 
 
 
 
 

ΒΙΝΤΕΟ : Πως έγινε μονομερώς η Διαγραφή χρεών στον Ισημερινό και στην Ισλανδία - Ταξίδι στο Ισημερινό

 ΒΙΝΤΕΟ
.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ; 
Ισημερινός
Χώρα στη Νότια Αμερική
Η Δημοκρατία του Ισημερινού, γνωστή και ως Εκουαδόρ, είναι χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική, που συνορεύει με την Κολομβία προς Βορρά, με το Περού στα ανατολικά και νότια και βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό στα δυτικά. Βικιπαίδεια
Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ
Πληθυσμός: 16,14 εκατομμύρια (2015) Παγκόσμια Τράπεζα
Επίσημη γλώσσα: Ισπανική γλώσσα

Ισημερινός: Σημείο μηδέν

Στην πρωτεύουσα του Ισημερινού μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική μεγαλόπρεπων αποικιακών οικοδομημάτων, να αφεθείτε στη μαγεία αρχαίων γηγενών πολιτισμών, να περιπλανηθείτε σε πολύβουες πλατείες και να ανακαλύψετε κώδικες επικοινωνίας με τους ντόπιους Ινδιάνους

  • Ταξίδι

Στα υψίπεδα των Ανδεων, σε υψόμετρο 2.850 μ., ο αέρας είναι πολύ αραιός και θα χρειαστείτε ένα μικρό χρονικό διάστημα (1-2 ημερών) μέχρι να εγκλιματιστείτε. Στο μεταξύ, μέχρι να προσαρμοστεί ο οργανισμός σας στη μερική έλλειψη οξυγόνου, θα σέρνετε τα πόδια σας περπατώντας στα ανηφορικά δρομάκια του εξαιρετικά διατηρημένου ιστορικού κέντρου του Κίτο. Ομως, οι εκκλησίες με την μπαρόκ αρχιτεκτονική, τα αποικιακά κτίρια, οι πλατείες με τα περίτεχνα σιντριβάνια και οι πολύχρωμες ινδιάνικες αγορές θα σας αποζημιώσουν απολύτως για την αρχική δυσκολία στην αναπνοή και στο βάδισμα.
Κτισμένο στη λεκάνη του ποταμού Goualampampa, στους πρόποδες του ηφαιστείου Pichincha (ύψους 4.794 μ.), το Κίτο είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου, μετά τη Λα Παζ της Βολιβίας. Και μολονότι βρίσκεται σχεδόν πάνω στη γραμμή του Ισημερινού, χάρη στο υψόμετρό της, η πρωτεύουσα του Ισημερινού (Εκουαδόρ) έχει κλίμα δροσερό και ήπιο όλο τον χρόνο. Περίπου 2.400.000 κάτοικοι αποτελούν τον πληθυσμό του Κίτο, χωρίς να είναι όμως η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, αφού η κοντινή πόλη-λιμάνι Γκουαγιακίλ φιλοξενεί περίπου 4.300.000 κατοίκους.
Εάν μια πόλη έχει ψυχή, τότε, στην περίπτωση του Κίτο, αυτή βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο. Με σχεδόν ανέπαφη την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αποικιακών χρόνων, η παλαιότερη πρωτεύουσα της Νότιας Αμερικής πολύ δύσκολα διαγράφεται από τη μνήμη του επισκέπτη. Το ιστορικό κέντρο του Κίτο θεωρείται το πιο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο πόλης στη Λατινική Αμερική και περιλαμβάνεται από το 1978 στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Κράμα πολιτισμών στην καρδιά των Ανδεων
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το όνομα της πόλης προέρχεται από τους Ινδιάνους Κίτος που ζούσαν άλλοτε στην περιοχή. Ιδρυτές της πόλης θεωρούνται οι Ινκας ? εκείνοι έβαλαν τον θεμέλιο λίθο της πόλης (10ο αιώνα), η οποία έμελλε να ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του ινκαϊκού βασιλείου Κίτο.
Το Κίτο άλλαξε σελίδα στην Ιστορία του το 1534, όταν κατακτήθηκε από τον Ισπανό κονκισταδόρ Sebastian de Benalcazar, έναν αξιωματικό του Francisco Pizarro. Ομως, οι Ισπανοί βρήκαν μόνο ερείπια όταν μπήκαν στο Κίτο, γιατί ο στρατηγός των Ινκας Ruminahui, που υπερασπιζόταν την πόλη, προτίμησε να την καταστρέψει παρά να την παραδώσει στους Ισπανούς.
Μικρός υπαίθριος πωλητής στην πλατεία Plaza de San Francisco
Μικρός υπαίθριος πωλητής στην πλατεία Plaza de San Francisco
Κατά την αποικιοκρατική περίοδο, η σημερινή πρωτεύουσα του Ισημερινού υπήρξε το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιοχής. Αποτέλεσε τμήμα του υποβασιλείου του Περού, ενώ το 1718 προσαρτήθηκε στην Καπιτανία της Νέας Γρανάδας. Εναν αιώνα μετά (1822), το Κίτο έγινε πλήρως ανεξάρτητο, όταν οι επαναστάτες του στρατηγού Sucre συνέτριψαν τους Ισπανούς. Είχε προηγηθεί στις 10/8/1809 η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του - το Κίτο ήταν η πρώτη πόλη της Λατινικής Αμερικής που το έπραξε.
Για μικρό χρονικό διάστημα, το Κίτο αποτέλεσε κατόπιν τμήμα της συνομοσπονδίας της Μεγάλης Κολομβίας (Κολομβία, Ισημερινός, Βενεζουέλα), αλλά όταν η συνομοσπονδία διαλύθηκε (1830), ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Εκουαδόρ.
Σήμερα, παρά τον καταστροφικό σεισμό του 1917, το ιστορικό κέντρο του Κίτο ελάχιστα έχει αλλάξει από την εποχή της αποικιοκρατίας. Η πλούσια ιστορία της πόλης -αλλά και του Ισημερινού- παραμένει ζωντανή, με αποικιακά κτίρια-ορόσημο που «μιλούν» για ένα μοναδικό κράμα πολιτισμών στην καρδιά των Ανδεων.
Πληθυσμιακό μωσαϊκό
Νεοκλασικά κτίρια στο ιστορικό κέντρο του Κίτο
Νεοκλασικά κτίρια στο ιστορικό κέντρο του Κίτο
Με πληθυσμό περίπου 13.650.000 κατοίκους, ο Ισημερινός χαρακτηρίζεται από μια ποικίλη εθνική σύνθεση. Περίπου 10% του πληθυσμού είναι λευκοί με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, που ελέγχουν απόλυτα την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από Ινδιάνους (50% περίπου), από μιγάδες (προέρχονται από την επιμειξία Ινδιάνων και λευκών και αγγίζουν το 35-40%) και από νέγρους (φτάνουν μόλις το 5%). Ο μισός πληθυσμός της χώρας κατοικεί στην ύπαιθρο σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, ενώ μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει αναπτυγμένη μεσαία τάξη. Στις πλατείες και τις εκκλησίες
Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου βρίσκεται η ορθογώνια πλατεία Plaza de la Independencia - ξεκινήστε από εδώ την εξερεύνηση της παλιάς πόλης του Κίτο. Στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας υψώνεται ο επιβλητικός καθεδρικός ναός (Catedral Metropolitana) στο εσωτερικό του οποίου φυλάσσεται η σορός του απελευθερωτή της χώρας Antonio Hose Sucre.
Στα βορειοδυτικά της πλατείας δεσπόζει το νεοκλασικό Προεδρικό Μέγαρο Palacio de Gobierno, έδρα της τοπικής κυβέρνησης και επίσημη κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ισημερινού. Οι δυο παραδοσιακά ντυμένοι φρουροί στην είσοδο του παλατιού είναι οι πιο πολυφωτογραφημένες ίσως φιγούρες της χώρας. Ολοκληρώστε τη γνωριμία σας με τα αξιοθέατα της Plaza de la Independencia επισκεπτόμενοι το Δημαρχείο και το πρώην παλάτι Palacio Arzobispal (Archbishop’s Palace), που τώρα στεγάζει πλήθος μικρών καταστημάτων.
Ανάμεσα στις πλατείες Plaza de la Independencia και Plaza de San Francisco βρίσκεται μία από τις πιο θαυμαστές εκκλησίες της Λατινικής Αμερικής: η εκπληκτική Iglesia de la Compania de Jesus, που ξεκίνησε να κτίζεται από το Τάγμα των Ιησουιτών το 1605 και ολοκληρώθηκε το 1765.
Η τεραστίων διαστάσεων εκκλησία Basilica del Voto Nacional είναι ορατή από μακριά
Η τεραστίων διαστάσεων εκκλησία Basilica del Voto Nacional είναι ορατή από μακριά
Αν ο εξωτερικός μπαρόκ διάκοσμος της εκκλησίας Iglesia de la Compania de Jesus σας εντυπωσιάσει, τότε ο εσωτερικός της πλούτος θα σας αφήσει έκθαμβους: φύλλα χρυσού συνολικού βάρους είκοσι τριών κιλών έχουν χρησιμοποιηθεί στην επένδυση της οροφής, των τοίχων και της Αγίας Τράπεζας. Το πλούσιο εσωτερικό της εκκλησίας αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της «Μπαρόκ Σχολής του Quito», που προέκυψε από τη συγχώνευση ισπανικών, ιταλικών, μαυριτανικών και γηγενών τεχνών.
Στην εκκλησία Iglesia de la Compania de Jesus αναπαύεται η πολιούχος του Κίτο, Santa Mariana de Jesus. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η νεαρή Mariana έσωσε την πόλη από τις επιδημίες που θέριζαν (1645), προσφέροντας σε αντάλλαγμα την ζωή της.
Ακόμα μία εκκλησία της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι η τεραστίων διαστάσεων Basilica del Voto Nacional.
Μια πόλη στο «Σημείο Μηδέν»
Στη λιθόστρωτη πλατεία Plaza de San Francisco, το ομώνυμο μοναστικό συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων. Η κατασκευή του ξεκίνησε λίγες μόλις βδομάδες μετά την κατάληψη του Κίτο από τους Ισπανούς και χτίστηκε πάνω στα ερείπια του βασιλικού παλατιού των Ινκας.
Η εκκλησία Iglesia de la Compania de Jesus
Η εκκλησία Iglesia de la Compania de Jesus
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αποικιακό οικοδόμημα της πόλης. Θα χρειαστείτε ένα ολόκληρο απόγευμα για να ξεναγηθείτε στην περίτεχνη μπαρόκ εκκλησία Iglesia de San Francisco, στο ενδιαφέρον μουσείο Franciscan Museum, αλλά και στους υπόλοιπους ιερούς χώρους της μονής.
Ενα άγαλμα του στρατηγού Sucre κοσμεί την πλατεία Plaza Santo Domingo, που βρίσκεται στη νοτιότερη άκρη του ιστορικού κέντρου. Μπροστά στην εκκλησία Iglesia Santo Domingo (που έδωσε το όνομά της στην πλατεία), δεκάδες μικροπωλητές δίνουν τη δική τους καθημερινή παράσταση, που εντυπωσιάζει με την πολυχρωμία και την αυθεντικότητά της.
Πάνω από την παλιά πόλη υψώνεται ο λόφος El Panecillo με το άγαλμα της Παρθένου (La Virgin de Quito). Από την κορυφή του λόφου, η πανοραμική θέα του Κίτο, αλλά και των χιονισμένων κορυφών των ηφαιστείων Pichincha και Kotapaxi (το Kotapaxi, με υψόμετρο 5.897 μ., βρίσκεται 60 χλμ. νότια του Κίτο), θα σας υποχρεώσει σε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ!
Στα must του Κίτο περιλαμβάνεται και μια επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», το σημείο απ’ όπου περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0’). Εδώ, στο μνημείο Mitad del Mundo, μπορείτε να φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στο βόρειο και το άλλο στο νότιο ημισφαίριο! Σημαντική λεπτομέρεια: η πλατεία Plaza de la Independencia βρίσκεται 25 χλμ. νότια του Ισημερινού, ενώ το ίδιο το Κίτο εκτείνεται μέχρι 1 περίπου χλμ. μακριά από αυτόν!
Περιφορά θρησκευτικής εικόνας στους δρόμους του ιστορικού κέντρου.
Περιφορά θρησκευτικής εικόνας στους δρόμους του ιστορικού κέντρου.
Κι όσον αφορά το σύγχρονο Κίτο, απλώνεται βόρεια του ιστορικού κέντρου, στην περιοχή Mariscal Sucre. Μοντέρνα κτίρια και μεγάλοι δρόμοι, πολυκαταστήματα, γραφεία πολυεθνικών εταιρειών, πολυτελέστατα ξενοδοχεία, ενημερωμένα εστιατόρια και μοδάτα cafes αντιπροσωπεύουν την χλιδάτη έκδοση του Κίτο.
Μουσεία
Στην πρωτεύουσα του Ισημερινού υπάρχουν 18 μουσεία και πάνω από 30 γκαλερί. Τα μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το «Colonial Art and Archaeology Museum» (00593 2 2282297) Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10:00-18:00, Σάββατο 10:00-14:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
«City’s Museum- Daily life since the XVI century» (00593 2 2283882). Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 09:30-17:30. Δευτέρα κλειστά.
Διαμονή
Για τη διαμονή σας στο Κίτο συστήνονται τα ξενοδοχεία «Hotel Plaza Grande» (00593 2 2510777, www.plazagrandequito.com), «Radisson Royal» (00593 2 2233333, www.radisson.com/quitoec ), «Hotel Alejandro» (00593 2 2439949, www.hotelalejandro.com ), «Hotel Barnard» (00593 2 2540629, www.hotelbarnard.com.ec ), «Le Parc Hotel» (00593 2 2276800, www.leparc.com.ec ) και «Hotel Quito» (00593 2 2544600, www.hotelquito.com.ec ).
Ενα μέρος της ορθογώνιας πλατείας Plaza de la Independencia
Ενα μέρος της ορθογώνιας πλατείας Plaza de la Independencia
Φαγητό
Για να απολαύσετε πιάτα από την τοπική κουζίνα, προτεί-νονται τα εστιατόρια «La Choza», «Theatrum», «La Ronda», «La Querencia» και «El Maple».
Fast Info
Πότε να πάτε
Το Κίτο χαρακτηρίζεται από ανοιξιάτικο καιρό ολόκληρο τον χρόνο, με θερμοκρασίες μεταξύ 12οC το βράδυ και 25οC το μεσημέρι. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την πόλη είναι από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο ? αυτή είναι άλλωστε και η κύρια τουριστική περίοδος.
Τι να αγοράσετε
Από το Κίτο μπορείτε να φέρετε μάλλινα υφαντά και κιλίμια, δερμάτινα ρούχα από το μαλακό δέρμα των λάμα, χρυσά κοσμήματα, πουλόβερ, σκουφιά και ψάθινα καπέλα Panama. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε παραδοσιακές ινδιάνικες μάσκες.
Τι να προσέξετε
Οταν κυκλοφορείτε στις πολυσύχναστες πλατείες της πόλης, προσοχή στα πορτοφόλια, στις τσάντες και στα κοσμήματά σας. Αποφύγετε να κυκλοφορείτε μόνοι σας με τα πόδια μετά τη δύση του ηλίου - καλύτερα να χρησιμοποιείτε ταξί. Αν σκοπεύετε να πάτε στον λόφο El Pane-cillo με το άγαλμα της Παρθένου, μην ανεβείτε από τις σκάλες (μπορεί να σας ληστέψουν, ακόμα και το μεσημέρι), αλλά προτιμήστε ταξί.
Κείμενο - φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μητσάκης

   ΑΠΟ :ΤΟ ΕΘΝΟΣ
 Δημοσιογραφική επιμέλεια προσαρμογή κειμένων  αναδημοσίευσης : Μανώλη Μάνου