28 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία: Το διάγγελμα Ραχόι - ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Ο Ραχόϊ διέλυσε την καταλανική βουλή και προκήρυξε πρόωρες εκλογές (VIDEO)

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Ο Ραχόϊ διέλυσε την καταλανική βουλή και προκήρυξε πρόωρες εκλογές (VIDEO)

28. Οκτωβρίου, 2017
rajoy-marian
Τη διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, προκηρύσσοντας παράλληλα εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου.

«Σήμερα είναι μία πολύ λυπηρή μέρα. Είναι τα πρώτα μέτρα που εφαρμόζουμε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκείνοι που ήταν έως σήμερα επικεφαλής της καταλανικής διοίκησης να μπορέσουν να συνεχίσουν την κλιμάκωση της ανυπακοής» υπογράμμισε ο  Ραχόι στο διάγγελμά του μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε έπειτα από το πράσινο φως που έδωσε η Γερουσία προκειμένου η Καταλονία να τεθεί υπό καθεστώς κηδεμονίας.
«Η ανεξαρτησία είναι κάτι πολύ λυπητερό το οποίο θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπεύθυνους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα για αυτό και θα πάρουμε νέα μέτρα. Διαλύθηκε το κοινοβούλιο της Καταλονίας και για αυτό θα γίνουν εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου».
RAJOY-diaggelma
Ο Μαριάνο Ραχόι παράλληλα, δήλωσε, ότι καθαιρέθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας.
«Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα λαμβάνουμε. Οι αποφάσεις που λάβαμε είναι για να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα. Οι Καταλανοί πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να ενεργεί εκτός νόμου και κατά βούληση», σημείωσε στο Ραχόι,
«Ζήτησα να προκηρυχθούν οι εκλογές όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με έναν νόμιμο τρόπο για να επιστρέψουμε γρηγορότερα στην κανονικότητα», πρόσθεσε.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός ττόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η δύναμη να επιστρέψει στον καταλανικό λαό.
.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου