03 Δεκεμβρίου 2017

Εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανώλης Μάνου


Εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Xωρίς εθνική κυριαρχία είναι αδύνατη η διαγραφή, ή η δραστική μείωση του μη βιώσιμου, παράνομου, επαχθούς και επονείδιστου δημόσιου χρέους της χώρας μας
Ειρήνη Βούλγαρη

Μόνο υπό καθεστώς εθνικής κυριαρχίας μπορεί ένα κράτος να κηρύξει στάση εξωτερικών πληρωμών όταν αδυνατεί να αποπληρώσει ένα υπέρογκο δημόσιο χρέος. Επιπλέον, μόνο υπό καθεστώς εθνικής κυριαρχίας μπορεί το κράτος αυτό να καταγγείλει το δημόσιο χρέος του ως μη βιώσιμο, παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και να αιτηθεί την διαγραφή του, ή την δραστική του μείωση. Πολύ επιτυχημένη περίπτωση τέτοιας κήρυξης στάσης πληρωμών εθνικά κυρίαρχου κράτους είναι της Ισλανδίας. Η Ισλανδία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στην ευρωζώνη, ούτε ήταν. Είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος.

Η πολιτική διάσταση της εθνικής κυριαρχίας
Επειδή η Ελλάδα δια της κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου υπέγραψε την Συνθήκη της Λισαβόνας το 2007, η χώρα μας  έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία και το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια τους νόμους που ισχύουν στην Ελληνική Επικράτεια (εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ της Συνθήκης της Λισαβόνας και οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου). H Συνθήκη της Λισαβόνας τέθηκε σε ισχύ το 2009.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι η κατεξοχήν Συνταγματική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μαζί με τις υπόλοιπες Συνθήκες της ΕΕ αποτελούν το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Δίκαιο αυτό, ενσωματωμένη μέσα στην Συνθήκη της Λισαβόνας, υπάρχει η Αρχή της Υπεροχής. Αυτό σημαίνει ότι όποια χώρα έχει υπογράψει τις Συνθήκες της ΕΕ, αναγνωρίζει ότι το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Ανώτατος Νόμος της. Επομένως, το εθνικό της Σύνταγμα στην ουσία καταργείται, και η χώρα χάνει την εθνική της κυριαρχία και τους εθνικούς της νόμους.

Συνεπώς, εάν δεν αποκαταστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία τόσο εντός του Συντάγματός μας όσο και ουσιαστικά, αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούμε να ενεργούμε ως κυρίαρχο κράτος. Είμαστε απλώς μια επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πρέπει να υπακούει τους νόμους της Ένωσης αυτής (Ευρωπαϊκές Συνταγματικές Συνθήκες, Νομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος).

Η οικονομική διάσταση
Το ευρώ είναι ξένο νόμισμα διότι δεν έχει η Ελλάδα καμμία ελευθερία έκδοσης νομίσματος ευρώ, ή χάραξης οικονομικής, ή νομισματικής πολιτικής. Αυτήν την ελευθερία την έχει κατ’ αποκλειστικότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από την οποία στην πραγματικότητα δανειζόμαστε (έναντι τοκογλυφικών επιτοκίων, κι έναντι κατασχέσεων ή πολυετών παραχωρήσεων Ελληνικών ακινήτων, νησιών, λιμανιών, ενέργειας κλπ) ευρώ για να κινηθούμε… Η ΕΚΤ κανονίζει τα πάντα για το πως θα διαθέτει τα δανεικά ευρώ η εκάστοτε κυβέρνησή μας, επειδή μας έχει επιβάλει καθεστώς ελεγχόμενης από αυτήν και από την Commission οικονομικής κατοχής και πτώχευσης, και όχι μόνο… Με τα μνημόνια και τους αναγκαστικούς εφαρμοστικούς νόμους της σκοπόν έχει να διαλύσει το κράτος πρόνοιας και όλες τις κρατικές υποδομές και να αρπάξει τους φυσικούς πόρους της χώρας μας.

Υπάρχει διέξοδος

Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε πραγματικά εθνικό νόμισμα που θα της επιτρέψει να έχει  ανεξάρτητη νομισματική και οικονομική πολιτική μόνο ως εθνικά κυρίαρχο κράτος.  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού όπως προανέφερα, η ιδιότητα της Ελλάδας ως χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης της έχει αφαιρέσει την εθνική της κυριαρχία, της έχει στερήσει το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια τους νόμους της και τέλος της έχει στερήσει το δικαίωμα να κηρύξει στάση εξωτερικών πληρωμών και να καταγγείλει το δημόσιο χρέος της ως μη βιώσιμο, παράνομο, επαχθές και επονείδιστο. Η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με δική της πρωτοβουλία  βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Αλλά αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη άλλης κυβέρνησης η οποία να μην έχει καμμία σχέση με όσες κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 2000 μέχρι σήμερα, που να ταχθεί πραγματικά με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Οι κυβερνήσεις που διαδέχθηκαν στην εξουσία από το 2000 έως σήμερα κατάργησαν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και την ελευθερία και την δημοκρατία όπως ήταν κάποτε κατοχυρωμένα στο

Σύνταγμα της πατρίδας μας. Αφαίρεσαν από την Ελληνική Βουλή το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια τους νόμους της Ελληνικής Επικράτειας. Επιπλέον, μερικές από τις κυβερνήσεις αυτές υποθήκευσαν παράνομα την Ελλάδα με επαχθέστατες δανειακές συμβάσεις ενώ κάποιες άλλες από αυτές τις κυβερνήσεις αναγνώρισαν το μη βιώσιμο, παράνομο, επαχθές και επονείδιστο δημόσιο χρέος ως βιώσιμο, νόμιμο και πληρωτέο στο σύνολό του. Την αποπληρωμή του δε όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας από το 2010 ως σήμερα, αποφάσισαν να την φορτώσουν στις πλάτες των ανέργων και των χαμηλών αποδοχών Ελλήνων πολιτών, μέσω πρωτοφανών υπέρογκων και αντισυνταγματικότατων φόρων, ενώ οι ίδιες οι κυβερνήσεις, οι ευρωβουλευτές, οι τράπεζες και οι κάστες που συναλλάσσονται μαζί τους σε ένα φαύλο κύκλο διαπλοκής, εξαιρούνται της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και απολαμβάνουν πολυτελή διαβίωση και εθιμικές ή και θεσμοθετημένες δικαστικές ασυλίες.

Εκτός από την ύπαρξη μιας τέτοιας έντιμης κυβέρνησης, αναγκαία προϋπόθεση για την επάνοδο της χώρας μας σε καθεστώς εθνικά κυρίαρχου κράτους με δικαίωμα νομοθέτησης των δικών του νόμων, είναι η πλήρης παλινόρθωση του Ελληνικού Συντάγματος με επαναφορά της ελευθερίας, της πραγματικής δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας και με την Αρχή της Υπεροχής, έτσι ώστε το παλινορθωμένο Σύνταγμα της Ελλάδας να είναι ο μοναδικός Ανώτατος Νόμος στην Ελληνική Επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου