15 Ιανουαρίου 2018

Την Κυριακή 21/1 το συλλαλητήριο για Μακεδονία – Την Παρασκευή ο Βαγγέλης Μπούτας καλεί σε μπλόκα






Tη Κυριακή 21/1 και ώρα 14.00′ στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό πύργο έχει προγραμματισθεί το παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Μακεδονία με αίτημα να μην εκχωρηθεί η ονομασία στο νεοσύστατο κρατίδιο των Σκοπίων.
Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και αναμένεται να είναι ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια που έχουν διοργανωθεί ποτέ.
Από την άλλη όμως ο συνδικαλιστής κ. Βαγγέλης Μπούτας, λόγω του πολυνομοσχεδίου, καλεί τους αγρότες να κλείσουν τους δρόμους την Παρασκευή.
Υπόνοιες και … υπονοούμενα αφήνει μια μεγάλη μερίδα πολιτών ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της ημέρας για τα μπλόκα και ότι σκοπός είναι να παρεμποδισθεί εντέχνως η προσέλευση του κόσμου τη Κυριακή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.  

Κατηγορούν δηλαδή τον συνδικαλιστή κ. Μπούτα ότι επελέγη από κυβερνητικούς κύκλους να επιτελέσει το ρόλο αυτό, να αποθαρρυνθούν οι Έλληνες πολίτες και να παρεμποδισθεί η μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη.

Αν γίνουν όντως κινητοποιήσεις και μπλόκα, πράγματι θα υπάρξει πρόβλημα στις συγκοινωνίες και στην Εθνική οδό καθώς θα είναι αδύνατο για συμπολίτες να πλησιάσουν τη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του νομού Λάρισας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες της Νίκαιας με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της καλεί επίσης τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα, να συζητήσουν τα βήματα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αλλά και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τονίζει:
«Με περίσσιο θράσος ο υπουργός δήλωσε ότι δόθηκαν περίπου 3 δισ. ευρώ στους αγρότες από το υπουργείο κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα χρήματα αυτά είναι από επιδοτήσεις και προγράμματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν βγήκαν από τον «κρατικό κορβανά» και είναι μειωμένα φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της Ε.Ε και συνολικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις άρα και το εισόδημα περίπου 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019».


 magnesia247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου