03 Ιανουαρίου 2018

Η Πολεμική Αεροπορία δεν δίνει αρβύλες και στολές, αλλά δαπανά 2,4 δις για τα F 16!


Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018



H Πολεμική Αεροπορία Δεν χορηγεί στολές εκστρατείας και άρβυλα! 

Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας έχουμε περιγράψει τόσο τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί [Μνημόνια-Απαγόρευση Απεργιών-ΙΔΙΩΝΥΜΑ αλλά και κοιτάσματα στο Ισραήλ-Προσλήψεις Μισθοφόρων-Εξοπλισμοί και Ασκήσεις http://diktiospartakos.blogspot.gr]

Το πόσο Αδιαφορεί η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των Καμμένου-Βίτσα  για το σύνολο του προσωπικού, φαντάρους και μόνιμους, αποκαλύπτεται όχι μόνο από τις καιροσκοπικές και αποπροσανατολιστικές προπαγανδιστικές δημόσιες παρεμβάσεις τους, αλλά και από την ακόλουθη καταγγελία:
"Στολές εκστρατείας και αρβύλες και μπουφάν, η υπηρεσία δεν έχει χορηγήσει στο προσωπικό εδώ και πολλά χρόνια. 
Μόνο ελάχιστοι «τυχεροί» έχουν προμηθευτεί από την Υπηρεσία μόνο αρβύλες, ή μόνο μπουφάν. 
Για τις φόρμες παραλλαγής ουδείς λόγος να γίνεται. Το προσωπικό όμως καλείται να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες καθημερινά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 
Έτσι πολλά από τα στελέχη καταφεύγουν στη λύση του εμπορίου, όπου εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληθώρα ρουχισμού για όλες τις καιρικές συνθήκες, δυστυχώς μη εγκεκριμένου από την Υπηρεσία. 
Παρόλα αυτά οι Διοικητές των Μονάδων σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μην παραπονιέται το προσωπικό αλλά και να βγαίνει το έργο. 
Για τις φόρμες παραλλαγής Π.Α , εδώ και κάποια χρόνια έχει βγει μια διαταγή που προβλέπει την αντικατάστασή τους όταν εξαντληθούν τα αποθέματα, άγνωστο πότε αφού το καλοκαίρι έγινε διαγωνισμός για προμήθεια στολών παραλλαγής προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των νεοσύλλεκτων. 
Για τις υπόλοιπες υφασμάτινες στολές τελευταία φορά που μας χορήγησε η υπηρεσία ήταν ίσως προ δεκαπενταετίας και άνω. 
Η υπ΄αριθμ. 8γ στολή κατέστη υποχρεωτική το 2017, χωρίς η υπηρεσία να χορηγήσει τουλάχιστον ύφασμα. 
Οπότε όποιο στέλεχος επιθυμούσε να την προμηθευτεί θα έπρεπε να αγοράσει το ύφασμα και να πληρώσει και την αμοιβή του Ράφτη (100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση). 
Όσον αφορά για Αξκούς εξ Ανθστών υπάρχει Πα. Δ (6-9) η οποία προβλέπει την αυτεπάγγελτη αρχική χορήγηση στους νέους Αξκούς διαφόρων ειδών μεταξύ των οποίων και υφάσματα. 
Όμως υφάσματα δεν έχουμε δει και εφόσον όλες οι στολές καθίστανται υποχρεωτικές πρέπει να πληρώσει κάποιος έως και 1000 ευρώ για την προμήθεια αυτών.
Σκοπίμως δεν αναφέρω το ξίφος το οποίο αν και περιττό κατά πολλούς, αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της Υπηρεσίας προς τα στελέχη της. 
Μήπως θα έπρεπε να διερευνηθεί για ποιο λόγο η Υπηρεσία δεν χορηγεί στα στελέχη της τα πιο αναγκαία είδη από τα παραπάνω;" 
Ελπίζουμε η Πολεμική Αεροπορία να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις, ιδιαίτερα μετά την ανακήρυξη του2018 ως έτους μέριμνας και προσωπικού. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ MAIL:fyllokaiftero@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου