12 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Τράγκας: Ο Τσίπρας φυσάει την ομίχλη της Novartis για να κρύψει τα δικά του ανομήματα





Μέσα στην ομίχλη του παγκόσμιου- δύσοσμου σκανδάλου και των αορίστων καταγγελιών κουκουλοφόρων μαρτύρων στην Ελλάδα προχωρεί η συγγραφή του συμφώνου που δίνει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να πάρουν επισήμως το όνομα Μακεδονία και να μην απαλείψουν τα αλυτρωτικά εδάφια από το Σύνταγμά τους.

Αυτό ετοιμάζει ο κος Τσίπρας και αυτή την εθνική μειοδοσία θα επιχειρήσει να περάσει μέσα από τον κονιορτό που σηκώνει η υπόθεση της Novartis.
Σήμερα θα επιχειρήσω να σας παραθέσω και να σας αναλύσω τα νέα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από το ρεπορτάζ του διαδικτύου και των εφημερίδων, όσο και από προσωπικές επικοινωνίες που είχα εγώ με πρόσωπα αυτής της θορυβώδους ιστορίας.
Ενδέχεται η σημερινή εκπομπή μου να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση ή να δρομολογήσει καινούργιες εξελίξεις. Σίγουρα, υπήρξε μεγάλο πάρτι στο χώρο του φαρμάκου τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες που ερευνήθηκαν από σοβαρές αμερικανικές υπηρεσίες. Και φυσικά δεν είναι το μόνο πάρτι που έγινε στην Ελλάδα.
Π.χ. οι εργολάβοι της κυβέρνησης δεν ασχολούνται περαιτέρω ούτε με αυτούς που πήραν τα έργα στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, ούτε με τις μίζες που πιθανότατα έδωσαν, ούτε με τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες. Ο κος Σπίρτζης και η κυβέρνηση κάνουν τις πάπιες για την Αττική οδό και κόβουν συνεχώς κορδέλες και μόλις χθες διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι η εταιρεία που ίδρυσε ο κος Φλαμπουράρης, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ παίρνει το ένα έργο μετά το άλλο από την ΕΥΔΑΠ.
Θα τα πούμε πιο κάτω στη σημερινή εκπομπή…
Φυσικά, η κυβέρνηση αυτή δεν ξέρει το πάρτι των πετρελαιοειδών που εξακολουθεί να γίνεται, δεν γνωρίζει τίποτα για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής, ούτε φοντανάκι ΜΙΖΑ.
Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες. Με βάση όσα έχουν ανέβει στο διαδίκτυο και δεν έχουν διαψευστεί, κύριος προστατευόμενος μάρτυς της κας Τουλουπάκη είναι η ιδιαιτέρα του κου Φρουζή, η κα Μαρία Μαραγγέλη. Ήδη το όνομά της και η φωτογραφία της, έπαιξαν στα Κυριακάτικα φύλλα και σε όλα το διαδίκτυο. Πρόκειται για μια πολύ ωραία κυρία, η οποία σύμφωνα με όσα γράφτηκαν και δεν διαψεύστηκαν πήρε το κομπιούτερ του κου Φρουζή και το παρέδωσε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η ωραιότατη αυτή Κυρία, παρά το γεγονός ότι μηνύθηκε από τον κο Φρουζή για κλοπή ή υπεξαίρεση 100.000 ευρώ, παραμένει ως εργαζόμενη στη Novartis, γραμματεύς σε άλλο ανώτερο στέλεχος.
Μεταξύ του κου Φρουζή και της κας Μαραγγέλη υπάρχει μια παλαιότερη σύνδεση. Δούλευε μαζί του στον ΟΤΕ επί Βουρλούμη και την πήρε μαζί του όταν έφυγε και πήγε στη Novartis. Θέμα προστασίας της κας Μαραγγέλη ουσιαστικά δεν υφίσταται μετά τα όσα γράφτηκαν για το ρόλο της και τις φωτογραφίες της. Φυσικά ήταν γιγαντιαία γκάφα να στείλουν στη βουλή μεταφρασμένο το πληροφοριακό σημείωμα του FBI που περιείχε το όνομά της. Αλλά και τρεις ακόμα μάρτυρες από αυτούς που έχουν καταθέσει στο FBIκαι στην κα Τουλουπάκη είναι ήδη γνωστοί και τα ονόματά τους έχουν αναρτηθεί χωρίς καμία διάψευση σε δεκάδες αναφορές στο διαδίκτυο. Όπως διάβασα ο ένας είναι ο καθηγητής της Φαρμακευτικής Οικονομίας ο κος Μανιαδάκης, και ο άλλος είναι ένα ανώτερο στέλεχος στον τομέα της επικοινωνία ο κος Δεστεμπασίδης.Κυκλοφορεί εντονότατα στους κόλπους της ΝΔ, ότι ένας πρώηνΚαραμανλικός και πρώην βουλευτής, που είχε τοποθετηθεί στον ΕΟΠΥΥ ήταν αυτός που έκανε την κατάθεση – που τόνιζε με έμφαση – ότι ο Αβραμόπουλος έκανε όλη τη δουλειά με τα εμβόλια και ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής είχε άγνοια. Και το μικρό όνομα αυτού …ΛΕΥΤΕΡΗΣ.
Παρακαλώ θερμά το φίλο μου, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο να διαψεύσει όλες αυτές τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στα πατώματα της Πειραιώς ή να τις επιβεβαιώσει!
Προσπαθούσα το Σαββατοκύριακο να βρω μια άκρη και να καταλάβω αν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για αυτή την υπόθεση. Και αν βέβαια, όλα αυτά τα ονόματα που βγαίνουν στον αέρα, είναι πράγματι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αποδείξουν ότι κάποιος πολιτικός τα πήρε. Σίγουρα τόσο στα φάρμακα, όσο και σε άλλους τομείς που ελέγχουν οι πολυεθνικές γίνεται πάρτι. Για αυτό οι φαρμακοβιομήχανοι, οι πετρελαιάδες, οι τσιγαράδες και οι μετέχοντες στην πληροφορική είναι πολυεκατομμυριούχοι!
Το πάρτι είναι διαχρονικό. Και θα πρέπει να αποδείξεις με τεκμηριωμένα στοιχεία, ότι αυτός και αυτός τα πήρανε!! Σε αντίθετη περίπτωση είσαι ναζιστής και χρησιμοποιείς τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης. Και όλα αυτά θα γυρίσουν επάνω σου γιατί ο καθένας αυθαίρετα μπορεί να πει ότι για οποιαδήποτε πράξη σου, νόμο σου, απόφασή σου τα έχεις χοντροπάρει από εκείνον που ωφελείται.
Φίλες και φίλοι,
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν στο FBI έχουν συνήγορο έναν καλό ποινικολόγο τον κο Σαράκη, ο οποίος χθες δήλωσε ότι δεν ξαναβγαίνει στα ΜΜΕ. Επικοινώνησα μαζί του και μου είπε ότι οι μάρτυρες που υπερασπίζεται δούλευαν καλωδιωμένοι μέσα στη Novartis. Και υπάρχουν πολλά βίντεο και ηχητικά. Σε επίμονα ερωτήματά μου αν υπάρχουν κασέτες, φωτογραφίες ή βίντεο ο κος Σαράκης μου είπε ότι υπάρχουν αλλά αυτά τα έχει στην κατοχή του το FBI. Μάλιστα σε επίμονα και πιεστικά ερωτήματά μου, επικαλέστηκε το δικηγορικό απόρρητο και πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητήσουν στις υπηρεσίες του FBI.
Όπως τουλάχιστον γνωρίζω, το FBI δεν έχει στείλει για κανένα πολιτικό πρόσωπο στοιχεία. Όπου έκανε έρευνα, ποτέ δεν κοινοποίησε σε ανακριτικές και δικαστικές αρχές στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλωστε, όλα δείχνουν, ότι η μητέρα Novartis στη Βασιλεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό στα πρόστιμα και την παραμονή της στη WallStreet έδωσε στους Αμερικανούς ένα πλήθος πληροφοριών, προκειμένου να εξαιρέσει τα ανώτερα στελέχη της. Δεν είναι συμπτωματικό, ότι αυτός που απειλούσε να πέσει από το Χίλτον – θυμάστε την ιστορία – σύμφωνα με όσα διαβάζουμε πήρε προαγωγή και είναι στα κεντρικά αλλά και η κυρία Μαραγγέλη παραμένει στην εταιρεία χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα! Εκφράζονται μάλιστα υπόνοιες από τους καταγγελλόμενους ότι είναι καθοδηγούμενη μάρτυρας από τα κεντρικά της εταιρείας.
Πραγματικά είναι άξιο απορίας, πως ένας υπάλληλος καταθέτει σε βάρος των μεθόδων της εταιρείας του, παραμένει στη θέση του…
Παρά το γεγονός ότι η Κυρία εμφανίζεται να κρατάει το κομπιούτερ του κου Φρουζή στην κα Τουλουπάκη καταθέτει σε δόσεις και θυμάται πρόσωπα και πράγματα σταδιακά, μετά από εβδομάδες, αυτό λένε οι καταγγελλόμενοι «μυρίζει» καθοδήγηση και ισχυρισμό του μάρτυρα από κάποιους.
Πάντως μέχρι στιγμής – παρά τις αλλεπάλληλες εφόδους σε σπίτια δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο ή λογαριασμός, ή έγγραφα που να δείχνουν ότι τα πήρε ο Άδωνις ή ο Λυκουρέντζος ή κάποιο πολιτικό πρόσωπο.
Είναι άλλο πράγμα να λες υπήρχε διαχρονικό πάρτι και άλλο «τα πήρε» ο τάδε.
Ο Φρουζής επιμένει και μάλιστα εν πλήρη ηρεμία, ότι ουδέποτε ο ίδιος έδωσε χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο. Απομένει βέβαια, να διευκρινίσει τις σχέσεις του με την κα Μαρία Μαρανγγέλη και γιατί την μήνυσε όχι μόνο για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων αλλά και για υπεξαίρεση ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Οι κουκούλες έπεσαν και ο καθείς πρέπει να εξηγήσει πλέον τι ρόλο έπαιξε σε αυτή την υπόθεση που σκεπάζει το Μακεδονικό και ρίχνει όλη την κοινωνία στο βούρκο και στην ομίχλη, ενός σκανδάλου που βολεύει να περάσουν ένα πλήθος υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
Και πρέπει να εξηγηθεί γιατί η εταιρία κατακρατεί τα ηλεκτρονικά αρχεία ενός ανώτατου στελέχους της, πρέπει να εξηγηθεί αν η κα Μαρανγγέλη ενέργησε προσωπικά και με δική της πρωτοβουλία και αν η εμπλοκή της στην υπόθεση – δηλαδή η προσέλευσή της στην Κυρία Τουλουπάκη, είτε έγινε με δική της πρωτοβουλία, ή με εντολή των κεντρικών της εταιρίας. Εξάλλου η Κυρία δεν έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα ότι είναι η προστατεύμενη μάρτυρας.
Από την άλλη πλευρά είναι θλιβερή η εικόνα της ΝΔ και κυρίως της ηγεσίας της. Τρία ολόκληρα χρόνια συζητείται το παγκόσμιο σκάνδαλο της Novartis. Ένα χρόνο και βάλε μιλάνε για κάποιο Έλληνα πρωθυπουργό τα ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΑ έντυπα. Επί μήνες ο Τσίπρας φωνάζει : Έρχεται ο φάκελός σας, έρχεται και το σκάνδαλό σας!
Ένας αρχηγός μεγάλου κόμματος θα είχε αντεπιτεθεί με πλήθος στοιχείων και θα είχε καταγγείλει όλα αυτά τα σκάνδαλα που αναφέρονται στο διαδίκτυο για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. οι αλλαξοκουμπαριές που διάβασα μεταξύ ΔΙΑΤΜΗΣΗΣ και ΕΥΔΑΠ. Μια ματιά να ρίξεις στο διαδίκτυο αρκεί να πάρεις τροφή και στοιχεία – τεκμηριωμένα στοιχεία – για να αντεπιτεθείς πολιτικά. Θεωρώ ότι ο κος Μητσοτάκης πιστεύει ότι θα πάει στο Μαξίμου εύκολα, με τη διαφορά που του δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Κούνια που τον κούναγε. Ήδη το κόμμα δείχνει να σήπεται και να αποσυντίθεται. Οι Σαμαρικοί είναι ενοχλημένοι με τους Μητσοτακικούς αλλά προσπαθούν να μην το δείχνουν. Οι Καραμανλικοί εμφανίζονται σε κοινή θέα πλέον να είναι συνεργαζόμενο υποκατάστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μισούνται και με τους Μητσοτακικούς και με τους Σαμαρικούς. Ο Αβραμόπουλος κάρφωσε τον Καραμανλή για τα εμβόλια. Τον ταύτισε πλήρως με την κατηγορία, λέγοντας: παιδί ήταν και δεν ήξερε; Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώναρο, που είναι η επίσημη φωνή διαρροών του Καραμανλή. Ο Βλάχος ζήτησε την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη. Λες και ο Άδωνις είναι η αχίλλειος πτέρνα της ιστορίας. Ο Αντώναρος που πιστεύω ότι δεν κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον πρώην πρωθυπουργό – που είναι και κολλητός (μαθαίνω) του Τζανακόπουλου- έγραψε στο facebook ότι ο Άδωνις είμαι μουσαφίρης, δοτός και σεξιστής που δεν μπορεί να ενταχθεί στη ΝΔ. Ο Αντώναρος είπε ότι είναι αντικαταστατική η διαγραφή του. Όλοι στο Μητσοτακέικο θεωρούν ότι ο Παπαγγελόπουλος που δεν το κρύβει είναι άνθρωπος του Καραμανλή και γέφυρα με τον Τσίπρα. Η μισή ΝΔ και βάλε λέει κατ΄ιδίαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κολλητός του Καραμανλή και σφοδρός πολέμιος τόσο της οικογένειας Μητσοτάκη, όσο και του Σαμαρά την εποχή που αυτός ήταν πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας παίζει παιχνίδι με το Μακεδονικό αλλά θέλει να διασπάσει και τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Κύρτσος βγήκε και είπε τον Αντώναρο ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ, βολεμένο στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 10.000 το μήνα. Σφάζονται όλοι στη ΝΔ παίζοντας απόλυτα το παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα. Ο Καραμανλής δείχνει να τρέμει μήπως και ανασύρουν περιστατικα για την περίοδό του. Ο Μητσοτάκης πιο πολύ ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της συζύγου του για τα παραδεισένια νησιά, παρά για τις καταγγελίες σε βάρος υψηλόβαθμων στελεχών του. Εμφανίζεται μαλθακός και ανήμπορος μπροστά στον Τσίπρα.

Υπάρχει μια σκιά φόβου στη ΝΔ. Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη δείχνουν ότι όχι μόνο δεν είναι μπετόν αρμέ αλλά μάλλον θυμίζει τραχανά απλωμένο, όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης.
Πάντως, το θέμα του Καραμανλή απασχολεί και όλους τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Τι ρόλο παίζει; Θέλει να πλυθεί στα μάτια των Αμερικανών για τις σχέσεις του με τον Πούτιν;
Θέλει με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει τον Τσίπρα στην υπόθεση της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία;
Έχει άλλα στο νου του για τη ΝΔ;
Όπως και να έχει η δικογραφία που πήγε στη βουλή ερμηνεύτηκε τόσο από δημοσιογράφους, όσο και από στελέχη της ΝΔ σαν προσπάθεια να βγει απέξω το όνομά του σε ότι αφορά τον Αβραμόπουλο, τα εμβόλια και τη μίζα που λένε οι μάρτυρες ότι πάρθηκε.
Τη μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο χώρο της αντιπολίτευσης έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμφανίζεται ελάχιστος σε σχέση με τις απαιτήσεις των καιρών και κακά τα ψέματα δεν βοηθάει το δίδυμο με τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί δυσφορία και οργή στους παλαιούς Καραμανλικούς αλλά και στους Σαμαρικούς. Σε τελική ανάλυση το δίδυμο Μητσοτάκη – Γεωργιάδη απέχει πολύ από τη βιτρίνα των Καραμανλικών περιόδων αλλά και της παραγωγικότητας και σοβαρότητας που είχε στις ημέρες του ο Σαμαράς.

Crash Magazine Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου