16 Ιουνίου 2018

Απαγόρευση συλλαλητηρίων, διαμελισμός Ελλάδας, ξεπούλημα Μακεδονίας – Ιστορική ομιλία στην Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε μία ομιλία, η οποία σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, ο Αντώνης Σαμαράς ξεδίπλωσε τον πολιτικό του ρόλο στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, το οποίο παραδίδουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους Σκοπιανούς και είπε πράγματα που πρέπει να ακούσουμε όλοι, ανεξάρτήτως πολιτικής διάθεσης.
Πολλοί δεν έχουν όρεξη να ακούσουν κανέναν πολιτικό. Ωστόσο πάντα υπάρχει το χειρότερο από αυτό που νομίζουμε πως είναι το απόλυτα άσχημο, και όπως όλα δείχνουν, το ζούμε στις μέρες μας.
ΜΜΕ και διεθνείς παράγοντες της λεγόμενης Νέας Τάξης στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Στέλνουν συγχαρητήρια για την συμφωνία με τον Ζάεφ. Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να παραδώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας.

Οι ξένοι αποκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους Έλληνες αντιδρούν και σηκώνουν ανάστημα ως ακροδεξιούς και φασίστες.
Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, του οποίου το όνομα συνεχώς επικαλούνται αρνητικά οι του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός σίγουρα καθόλου τυχαίο, απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό:
«Κύριε Τσίπρα εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα! Εσείς και τα παπαγαλάκια σας με κατηγορείτε ότι εγώ δημιούργησα το Σκοπιανό. Διαλέξτε είμαι υποχωρητικός ή αδιάλλακτος; Εγώ δεν δημιούργησα κανένα προβλημα. Το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο, αλλά για αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα».
 «Μέσα στη φούρια σας έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Υπενθύμισε σε όλους ότι δεν έχει χειριστεί το θέμα από το 1992 και ότι τις ενστάσεις που είχε θέσει τις έχουν αποδεχτεί και στον ΟΗΕ.
«Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκε στον ΟΗΕ χώρα με προσωρινό όνομα, ποτέ στο παρελθόν δεν υποχρεώθηκε χώρα να διαπραγματευτεί το όνομά της με μια γειτονική», προσέθεσε.
«Αυτό το κατάλαβαν και οι Σκοπιανοί που ενδιαφέρονται κυρίως για το πως θα τους λέμε εμείς. Εμείς τον αλυτρωτισμό δεν τον νομιμοποιήσαμε ποτέ. Εσείς τον νομιμοποιείτε τώρα».
«Κύριε Τσίπρα δεν διαπραγματευτήκατε, τα δώσατε όλα. Η νεολαία του κόμματός σας έκανε διαδηλώσεις στα Σκόπια με την νεολαία του Γκρουέφσκι για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ τους Έλληνες πατριώτες λέτε πως είναι φασιστοειδή».
«Δίνετε εθνότητα και γλώσσα, δεν υπάρχει erga omnes και προσφέρετε τριπλή ονομασία» συνέχισε την κριτική του στην συμφωνία. «Οι Βούλγαροι ποτέ δεν αναγνώρισαν έθνος και γλώσσα, αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στα δυτικά Βαλκάνια» επισήμανε.
«Είναι θέμα χρόνου να αναβιώσουν όλοι οι εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό, κάτι που απειλεί την Ελλάδα άμεσα με διαμελισμό. Το άρθρο 6 θα απαγορεύσει ακόμη και τα συλλαλητήρια», προέβλεψε.
Αξίζει να διαβάσετε  ή να ακούσετε (βίντεο στο τέλος) τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, καθώς θα μάθετε τι ακριβώς ισχύει σε σχέση με την συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας, καθώς η αυριανή υπογραφή της κυβέρνησης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον διαμελισμό της χώρας.
Αναλυτικά:
«Αναγνωρίζετε Βόρειους Μακεδόνες που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μακεδόνες. Με δυο λόγια αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα. Μια θρυαλλίδα αποσταθεροποίησης και των Σκοπίων και της ευρύτερης περιοχής».
«Είναι φυσικό να σας δίνουν συγχαρητήρια διάφοροι διεθνείς ηγέτες. Πάντα ήθελαν να το κλείσουν. Και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως».
«Αυτό είναι το πρόβλημα του Τσίπρα. Βρίζει τους συμμάχους για άλλα θέματα και υπογράφει τα πάντα. Έχετε καταντήσει ένας απλός yes man».
«Υπάρχουν, ευτυχώς, και τα ζωντανά ντοκουμέντα της εποχής. Υπάρχει η σκηνή όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής λέει: –Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική! Ακούτε; η Μακεδονία είναι Μία και είναι Ελληνική! Δεν χώρισε τη…«Βόρεια» να τη δώσει σε άλλους…
Υπάρχουν και συνεντεύξεις του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου εξηγεί πλήρως γιατί το όνομα της Μακεδονίας είναι «όχημα αλυτρωτισμού σε βάθος χρόνου».
Δεν ήταν… «ανεύθυνος λαϊκιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν ήταν… «ακροδεξιός» ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για όνομα του Θεού…».
«Διάφορες κυβερνήσεις στο παρελθόν, προσπάθησαν να διαπραγματευθούν – πάντως όχι η δική μου.
Διαπραγματεύθηκαν, αλλά δεν υπέγραψαν. Εσείς υπογράφετε!
Διαπραγματεύθηκαν, αλλά δεν τα έδωσαν. Εσείς τα δίνετε!
Η Συμφωνία που φέρνετε τώρα, αναγνωρίζει και «Μακεδονική εθνότητα», και «Μακεδονική γλώσσα», κάτι που δεν διανοήθηκε να κάνει κανείς Έλληνας πολιτικός στο παρελθόν… Είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο πανηγύρισε ο ίδιος ο Ζάεφ στα Σκόπια προχθές.
Και δεν τους δίνετε το σύνθετο όνομα αμετάφραστο,  όπως ψευδώς ισχυριστήκατε…
Μεταφρασμένο θα είναι!
Και δεν θα είναι erga omnes, όπως επίσης ψευδώς ισχυριστήκατε.
Θα έχουμε, για την εθνότητά τους, τριπλή ονομασία!
Γιατί; Γιατί όπως προβλέπεται στο άρθρο 7, αλλιώς θα λέγονται διεθνώς:
–«Mακεδόνες/ Πολίτες της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας»…
–Αλλιώς, θα λέγονται στην Ελλάδα: «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας»…
–Και τελικά, αλλιώς θα λέγονται στο εσωτερικό των Σκοπίων:
Σκέτο «Μακεδόνες», αφού στο τέλος του άρθρου 7 της Συμφωνίας σας, προβλέπεται ότι δεν θα υπάρξει τροποποίηση στη χρήση των όρων που υφίσταται μέχρι σήμερα, μέσα στη χώρα τους! Πάει το erga omnes!
Με το προσύμφωνο που υπογράψατε, μπορούν να ζητήσουν να αλλάξουμε και τα δικά μας σχολικά βιβλία…
Να θυμάστε πως οι Βούλγαροι, μπορεί να αναγνώρισαν πρώτοι τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αλλά ποτέ δεν αναγνώρισαν «μακεδονικό έθνος», ούτε «μακεδονική γλώσσα» ούτε «μακεδονική ταυτότητα»!
Και δεν είναι τυχαίο που η γειτονική Βουλγαρία εξέφρασε τους φόβους της προχθές – ουσιαστικά προειδοποίησε – να μην υπάρξουν πιέσεις για αλλαγές συνόρων μελλοντικά. Κάτι ξέρουν αυτοί…
Δεν έχετε πάρει χαμπάρι, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια: Διευκολύνετε αυτό που μας λέτε ότι δήθεν «αποτρέψατε»!
Θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν όλοι οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί. Θέμα χρόνου θα είναι οι νέες βλέψεις για σύνορα και για δήθεν «ομοεθνείς».
Και την ίδια στιγμή, το άρθρο 6 που φέρατε, θα εκληφθεί ως …απαγόρευση ακόμα και των συλλαλητηρίων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας!
Να σας το πω και διαφορετικά:
–Η δραστηριότητα του Μουσείου του Παύλου Μελά, είναι… «προπαγάνδα» που πρέπει να απαγορευθεί;
–Ή οι δραστηριότητες του Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, θα θεωρηθεί κι αυτό «μηχανισμός προπαγάνδας»; Θα απαγορευτεί κι αυτό;
Με δύο λόγια:
–Αναγνωρίζετε, ένα «εθνικό κράτος Μακεδόνων», που συμπεριλαμβάνει, όμως, και μια ισχυρή μειονότητα αλβανόφωνων, ΜΗ «Μακεδόνων»! Την οποία ως σήμερα καταπιέζει…
–Αναγνωρίζετε μια «Μακεδονική γλώσσα», που είναι, στην πραγματικότητα,ιδίωμα μιας άλλης διεθνώς αναγνωρισμένης γλώσσας.
–Αναγνωρίζετε «Βόρειους Μακεδόνες», που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μακεδόνες. Εφόσον οι πραγματικοί – οι δικοί μας, οι Έλληνες Μακεδόνες – δεν θα έχουν διεθνή αναγνώριση! Αφού είναι απλώς μέρος του Ελληνικού λαού.
Με δύο λόγια, αναγνωρίζετε ένα «έκτρωμα»! Που δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή. Θα την δυναμιτίσει…
Η συμφωνία αυτή – να το θυμάστε – είτε δεν θα αντέξει, είτε θα προκαλέσει εκρήξεις. Και η Ελλάδα θα βρεθεί σε χειρότερες θέσεις.
Το μόνο που καταφέρνει, πράγματι, είναι να ανοίξει το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τίποτε άλλο…
Παρακάμψατε το Ελληνικό βέτο κ. Τσίπρα. Δεν λύσατε κανένα πρόβλημα.
Αλλά αποσταθεροποιείτεκαι την Ελλάδα – στο εσωτερικό! Γιατί όταν υπογράφετε και δημιουργείτε τετελεσμένα, ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας τους Ελληνικού λαού,  χωρίς την ψήφο της Βουλής και με την αντιπολίτευση απέναντι, αποσταθεροποιείτε και τη χώρα και την δημοκρατία της!
–Ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ σας είπε την Τετάρτη εδώ μέσα, ότι η Συμφωνία που φέρνετε κρατάει ισχυρό τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.
–Ακόμα και η κα. Παπαρήγα του ΚΚΕ, σας είπε την Πέμπτη, εδώ μέσα, «ασυνάρτητο» και «γελοίο».
Αλλά το καλύτερο βέβαια, το είπε ο Μίκης Θοδωράκης, στις 4 Φεβρουαρίου, μπροστά σε εκατομμύρια Έλληνες: –Είστε εθνομηδενιστές!
Προσέξτε λοιπόν: Όλοι εμείς που διαφωνούμε μαζί σας εδώ μέσα, Κι όλοι εκείνοι που διαφωνούν μαζί σας εκεί έξω, Δεν είμαστε ένα πράγμα.
Δεν έχουμε την ίδια άποψη. Δεν έχουμε κοινές αφετηρίες. Και σίγουρα δεν «πουλάμε πατριωτισμό» όπως είπατε… Απλώς αγαπάμε την Πατρίδα μας.
Απλώς συγκινούμαστε με τα εθνικά μας σύμβολα, νιώθουμε το παλμό του Ελληνισμού, δεν λιποτακτούμε από τις εντολές που έδωσαν γενιές Ελλήνων, για μια Μακεδονία που μάτωσε για την ύπαρξή της. Ανήκουμε ασφαλώς στην μεγάλη Ευρώπη. Αλλά είμαστε Έλληνες.  Και ως Έλληνες, υπερήφανα κουβαλάει ο καθένας μας, τη δική του, μικρή ή μεγάλη κληρονομιά.  Κι όποιος επιμένει σε αυτές τις αρχές, και μένει όρθιος, δεν είναι «πατριδοκάπηλος» ή «εθνικιστής».
Είναι πατριώτης! Και είναι απέναντι στους καιροσκόπους εθνομηδενιστές. Που παρά τη λαϊκή οργή, έχουν κολλήσει στην καρέκλα τους. Ο κ. Τσίπρας θα πάει αύριο με το στυλό που του δίνει ο κ. Καμένος, πανηγυρίζοντας κυνικά, να υπογράψει μια συμφωνία ντροπιαστική. Ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Σας έχει καταλάβει. Ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε γι’ αυτό….»

,

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου