ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Δεν πρόλαβε να πάρει το 2,99% ο Γιάνης Βαρουφάκης και ξεχείλισε την  Τετάρτη 29/5) συνέντευξη Τύπου από ναρκισσισμό, αλαζονεία και εξουσιομανία αλλά και από περιφρόνηση προς αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που δίνουν μάχη δεκαετιών στην χώρα.

Ο Βαρουφάκης αυτοχαρακτηρίστηκε αυτάρεσκα ” η μόνη πραγματική πηγή ελπίδας για την Ελλάδα” ξεχνώντας επιμελέστατα τον απαράδεκτο ρόλο του για να σπρωχτεί η χώρα με μεγάλο κόστος στο τρίτο μνημόνιο και αδιαφορώντας για τον θετικό ρόλο σειράς άλλων αριστερών προοδευτικών δυνάμεων για τις οποίες ανεπίτρεπτα και συνεχώς, άφηνε στην συνέντευξη του δηλητηριώδη υπονοούμενα.

Ο Γ. Βαρουφάκης περιέργως και με περισσή αυθαιρεσία και χαιρεκακία επιτέθηκε στην ΛΑ.Ε λέγοντας ότι “απορρίπτει τα συνθήματα, τα οποία δεν βασίζονται σε στέρεες προτάσεις πολιτικής” όπως “το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, όπως γελοιωδέστατα είπε ο Βαρουφάκης, έχει έτοιμη την τεχνική πρόταση να υλοποιηθεί  αυτό το σύνθημα, λες και σκοντάφτει σε έλλειψη προτάσεων η προστασία της πρώτης κατοικίας. Σημειωτέον ότι ποτέ δεν εμφανίστηκε ο ομιλών από καθέδρας για τα σπίτια Γ. Βαρουφάκης, σε καμία κινητοποίηση στο δρόμο, στα ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία όπου χωρίς τις εκπληκτικές τεχνικές προτάσεις του, διασώθηκαν, με κόστος διώξεων, πολλά σπίτια φτωχών νοικοκυριών.

Ο Γ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη ΛΑ.Ε του Παναγ. Λαφαζάνη ή την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ξεκαθάρισε αρκετές φορές με αυτάρκεια ότι είναι αντίθετος “στις συμπράξεις κορυφής”(!) όπως είπε και σε “διανομές θέσεων” (!), αν και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίαςμε τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση κάποιων προγραμματικών θέσεων, οι οποίες πιθανότατα θα περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ότι θα έκανε τα ίδια με Τσίπρα τους κρίσιμους Ιούλιο και Αύγουστο του 2015, τόνισε ότι η “ΛΑ.Ε έχει μια θέση την οποία σέβομαι απολύτως αλλά διαφωνώ.Δεν είμαι υπέρ του Grexit ούτε υπέρ του Brexit. Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι διεθνιστές. Θα έπρεπε να μην έχουμε μπει στο ευρώ αλλά η έξοδος έχει μεγάλο κόστος. Είμαστε στο ευρώ θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ υπό τους όρους που θέτουμε”.

Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι η συνέντευξη Βαρουφάκη ήταν απλώς μια ατυχής στιγμή, αν και δεν ήταν, με την οποία έκανε κακή έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εθνικές εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δείξει στο άμεσο μέλλον ένα διαφορετικό πρόσωπο και ότι θα αντιληφθεί ότι σε αυτήν την χώρα ο χρόνος δεν μετράει από το 2,99% που πήρε στις ευρωεκλογές και ας θυμηθεί το ανάλογο των Οικολόγων Πρασίνων που πήραν και αυτοί 2,99% στις ευρωεκλογές για να προσεγγίσουν το ναδίρ στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές.

Η εκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων στο δημοκρατικό χώρο που αντιτίθεται με συνέπεια στον καταστροφικό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ακροδεξιών αποφύσεων του συστήματος είναι αναγκαία όσες διαφορές κι αν υπάρχουν μεταξύ τους.


ΠΗΓΗ