Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και φέτα
250 ml γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το ταψί
200 γρ. φέτα , τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο + λίγο για το λάδωμα του ταψιού
700 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 - 12 ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το λάδι (που θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό), τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, τις ελιές (αν βάλουμε), πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα)
Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια
Υλικά:
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
500 γρ. κολοκύθια, χοντροτριμμένα
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (αν βρούμε τρυφερά)
1 μεγάλη ντομάτα, χοντροτριμμένη
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα
αφήνουμε για 4 - 5 λεπτά να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τα στύβουμε
καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με 30 ml από το
ελαιόλαδο ένα μικρό ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και το
αλεύρι, με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την
κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε
για περίπου 18 - 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα και να ροδίσει στην
επιφάνεια.
Oμελέτα φούρνου σαν πίτσα
Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο κοτόπουλου, κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες γαλοπούλα
2 πιπεριές πορτοκάλι, κομμένες σε κομμάτια
250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
200ml. κρέμα γάλακτος
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε τη γαλοπούλα και σοτάρετε λίγο ακόμη.Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ένταμ.Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον? Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο facebook!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου