17 Ιουλίου 2019

Μια απλή και εύκολη κολοκυθόπιτα.


Μια απλή και  εύκολη κολοκυθόπιτα.. έρχεται και σε Αλλη εκδοχή. ΜΗΝ την χάσετε. #χρυσόπιρούνι

Υλικά

  1. 6 κολοκυθάκια μεσαία (πριν σποριασουν)
  2. 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. Λιγο άνηθο
  4. 2 αυγά
  5. 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψυλο
  6. 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  7. 1/2 κιλό φέτα
  8. Πιπέρι
  9. Για την κρέμα
  10. 1 αυγό
  11. 1 κούπα φαρίνα
  12. 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  13. 1 κεσεδάκι (250γρ.) γιαούρτι
  14. 1 κούπα γάλα
  15. νερο, όσο χρειαστεί για έναν ρευστό χυλο

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη
  2. Τα στραγγίζουμε καλά και τ αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
  3. Σε μια λεκάνη τρίβουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  4. Ετοιμάζουμε το χυλό.. Ρίχνουμε πρώτα τα υγρά υλικά, τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το αλεύρι.. άμα είναι πηχτός ο χυλός μας ρίχνουμε νερό η γάλα.
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδάκι και ρίχνουμε 1/3 από το χυλό μας
  6. Τώρα προσθέτουμε και το κολοκυθάκι στη λεκάνη προσέχοντας μην έχει νερά το στύβουμε λίγο ξανά. Ανακατεύουμε καλά.. αμα είναι πολύ μαλάκια η γέμιση βάλτε λιγο τραχανά (μην αγχώνεστε θα βράσει κ θα τραβήξει τα ζουμάκια κι ωραία γεύση θα δώσει που κανείς δεν θα καταλάβει.) απλώνετε την γέμιση στο ταψι και ρίχνετε απο πάνω τον υπόλοιπο χυλό.
  7. Βάζετε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα και περιχύνετε με λάδι
  8. Ψήνετε στους 220 για 50 λεπτά περίπου.. καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου