01 Ιουλίου 2019

Φοβάται τα "μικρά" κόμματα; - Κ. Μητσοτάκης : «Ψήφος στη ΝΔ για να πιάσει τόπο και όχι στα μικρά κόμματα»







mitsotakis-1021x576

Σε ομιλία του στη  τηλεόραση του ΣΚΑΪ  σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε  έκκληση μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. Φοβάται τα "μικρά" κόμματα για την αυτοδυναμία της Ν.Δ ;
Είναι πιθανών να έχει στην διάθεση του κρυφές μετρήσεις, - μετρήσεις οι οποίες δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα, οι οποίες του χτυπούν το "καμπανάκι" προς την κατεύθυνση αυτή, της μη αυτοδυναμίας του κόμματος.


«Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας ειδικά στους νέους συμπολίτες μας που είναι πιο καχύποπτοι τους λέμε πάρτε το μέλλον στα χέρια σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έχει αλλάξει η δημογραφική δομή των ψηφοφόρων που ψηφίζουν την ΝΔ και έχουν προστεθεί πολλοί νέοι» τόνισε.


Παράλληλα χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Καλοδεχούμενη η απόφαση να έρθει στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε ημέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία», ανέφερε.


Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι πολίτες που υποστήριξαν μικρά κόμματα τα οποία δεν έφτασαν στο 3% στις ευρωεκλογές θα είναι καλό να δώσουν ισχυρή εντολή στην ΝΔ. «Στην παρούσα κατάσταση λέμε ότι είναι καλύτερο αυτή η ψήφος να πιάσει τόπο και να κατευθυνθεί στην ΝΔ παρά να πάει σε μικρότερα κόμματα. Θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος να μείνουν εκτός Βουλής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Και συνέχισε: «Η κρίση γέννησε πολλά κόμματα. Τα κόμματα του θυμού, της πόλωσης. Όλα αυτά τα κόμματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη. Η ελληνική κοινωνία είναι προβληματισμένη και στεναχωρημένη αλλά δεν είναι πλέον τόσο οργισμένη. Είναι ελαφρά αισιόδοξη».


Μιλώντας και για τους φόρους τόνισε ότι «οι φόροι θα μειωθούν και πρέπει να μειωθούν. Γνωρίζω ότι η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε την μεσαία τάξη με την φορολογία. Πολιτική μας είναι να επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη κάποια από τα πράγματα που τους πήρε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου