Κοινοποίησε το σε Φίλους!!
Υλικά Για τη ζύμη 2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο 1 ποτήρια του νερού μπίρα 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 κιλό […]
Υλικά
Για τη ζύμη- 2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
- 1 ποτήρια του νερού μπίρα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
- μαρμελάδα (Παραδοσιακή Bioflorina)
- καρύδια ψίχα
- 2 ποτήρια νερού
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Για επικάλυψη
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι ,το μπέικιν και τη μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.2. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη να δέσει.
4. Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
5. Βάζουμε μάσα στο κάθε μπαλάκι 1/2 κ.γ. μαρμελάδα και καρυδόψιχα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , μέχρι να ροδίσουν.
7. Αφήνουμε τα μεθυσμένα να κρυώσουν.
8. Ποτίζουμε το καθένα χωριστά με το σιρόπι.
9. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά . 10. Αφήνουμε τα μεθυσμένα μέσα στο ταψί για 10 περίπου ώρες.
Συνταγή: Σαφαρίκα Κατερίνα για το idiva.gr
Παραδοσιακή μαρμελάδα Bioflorina Εδώ!!
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
ΠΩΛΗΣΗ : ΧΟΝΤΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ
Παραγγελίες στο τηλ: 697 8276141
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου