28 Νοεμβρίου 2019

Καστοριά: Με τους παράνομους μετανάστες οι κάτοικοι φοβούνται να κάνουν περίπατο στην παραλία μόλις σκοτεινιάζει το βράδυ - Το βάδισμα υγείας που γινόταν χρόνια τώρα έλαβε τέλος


Του Μανώλη Μάνου

Με τους παράνομους μετανάστες  που ήδη υπάρχουν σε ξενοδοχεία" δομές" της Καστοριάς οι κάτοικοι φοβούνται να κάνουν περίπατο στην παραλία, μόλις σκοτεινιάζει το βράδυ.

Οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν επί πληρωμή  (δεν φιλοξενούνται) σε ξενοδοχείο της Κορησού μετακινούνται στη πόλη της Καστοριάς  με ποδήλατα, τα οποία απέκτησαν προφανώς πολύ εύκολα με την "επιδότηση" των 400 ευρώ που λαμβάνουν κατά άτομο.

¨Ενας περίπατος ο οποίος ήταν βάδισμα υγείας που γινόταν χρόνια τώρα, από κατοίκους της πόλεως Καστοριάς, όλων των ηλικιών όχι μόνο τους καλοκαιρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες, στην παραλία προς την κατεύθυνση του Ν.Ο.Κ, πρώην στρατόπεδο Μηχανικού, συναντούσες κόσμο από νωρίς το απόγευμα μέχρι και της 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Και " φυσικά" ούτε λόγος για το γύρω της λίμνης.

Ηταν ταυτόχρονα, μια μορφή κοινωνικής επαφής των δημοτών εκτός των λόγων υγείας και διασκέδασης. Πραγματοποιούνταν συναντήσεις γερόντων οι οποίοι είχαν μοναδική ευκαιρία και λόγο εξόδου από το σπίτι τους.

Για πρώτη χρόνια σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πολίτες  δεν τολμούν να κάνουν αυτή την απλή δραστηριότητα ζωής, αυτή την απλή συνήθεια, αυτή την απλή ανθρώπινη ανάγκη τους, και όχι άδικα έχουν καταγραφεί, αρκετές μικρές ενοχλήσεις από παράνομους μετανάστες, τις βραδυνές ώρες.

Που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε  πηγές και άτομα.

Βεβαίως δεν είναι γνωστό  αν είναι αυτοί οι οποίοι ενόχλησαν τους πολίτες, είναι από τους παράνομους μετανάστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία η είναι κάποιοι άλλοι ; Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτές οι "μικρές" ενοχλήσεις , οι Καστοριανοί πολίτες είναι ενημερωμένοι για τα συμβάντα κλοπών κινητών στην Καστοριά , για την προ μηνών "λεηλάτηση" οικήματος του Δήμου της Καστοριάς, και για το τι συμβαίνει σε όλη την χώρα καθημερινά, για την οποία ως δημοσιογράφοι θα πρέπει ίσως  ;...να εκδίδουμε " Ημερήσιο δελτίο παρανομιών από παράνομους μετανάστες" ;

Φαντάζεται κανείς τι θα συμβεί με την έλευση και άλλων μεταναστών στο νομό της Καστοριάς - αλλά και στους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου