01 Δεκεμβρίου 2019

Σουηδική συνταγή για Λαχταριστές πατάτες με τέλεια γεύση


ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια φρέσκια κρέμα
200 γραμμάρια ξινή κρέμα
400 ml ζωμός κρέατος
1 κιλό πατάτες
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
75 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κύβους
5 φέτες ψωμιού για τόστ, κομμένο σε κύβους
1 κ.γ βελόνες δεντρολίβανου κατά προτίμηση φρέσκες ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πρώτα καλά τις πατάτες και τις κόβουμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι φέτες να παραμένουν ενωμένες στο κάτω μέρος της πατάτας και σε πάχος όπως ένα αυγό κόβεται στον ειδικό κόφτη.
Βάζουμε με τέτοιο τρόπο τις φέτες στο ταψί ώστε το κομμένο μέρος τους να δείχνει προς τα πάνω, και τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη. Οι φέτες θα πρέπει να είναι βυθισμένες έως την μέση στην κρέμα. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαμπόν, το δεντρολίβανο και τους κύβους από το ψωμί του τοστ και αφού τα ανακατέψουμε, τα απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στις πατάτες, ξαναψήνουμε έως ότου το ψωμί του τόστ να αποκτήσει καφέ απόχρωση και οι πατάτες να φαίνονται καλοψημένες.
Για ακόμα καλύτερη γεύση και απόλαυση μπορείτε να το σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι.
photo credit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου