31 Δεκεμβρίου 2019

Η Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας: «Νέα» γλώσσα, νέα ήθη και αλλοδαποί πολιτικοί!Η Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας: «Νέα» γλώσσα, νέα ήθη και αλλοδαποί πολιτικοί!

Μπορεί να πέσει μέσα;

Έρευνα της Kapa Research, που δημοσιεύει το ethnos.gr, σκιαγραφεί την Ελλάδα του 2020-2030, ταράζοντας τα νερά. Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία θα αλλάζει περαιτέρω και αν τα όσα προβλέπει επιβεβαιωθούν, σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Ας δούμε όμως τι αναφέρει η έρευνα και θα σχολιάζουμε όπου κρίνουμε απαραίτητο.

Γλώσσα: Σύμφωνα με την έρευνα, η επικρατούσα γλώσσα θα αλλάξει. Παρά το ότι θα κρατήσει πολλά από τα σημερινά της στοιχεία, η λεγόμενη νεοελληνική, θα διαμορφωθεί κι άλλο μέσα από το περιβάλλον της τεχνολογίας, της βαλκανικής επιρροής και της παγκοσμιοποίησης.

«Έλληνας»: Η έννοια της λέξης «Έλληνας» θα οριστεί εκ νέου. Ο τόπος διαμονής του Έλληνα θα ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, η γενιά του brain drain θα έρχεται στα πράγματα με νέα ήθη και αξίες, τα παιδιά και τα εγγόνια των Βαλκάνιων μεταναστών του 1990 θα ενηλικιώνονται και θα επιβάλλουν νέες τάσεις, η γλώσσα θα αντέξει (κυρίως λόγω γραφής και ανάγνωσης στο διαδίκτυο) αλλά το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο θα αλλοιωθούν.

Kοινωνία: Η πολιτισμική παγκοσμιοποίηση μέσω του διαδικτύου και των φθηνών μεταφορών θα επεκταθεί.

Πολιτική: Το πολιτικό σύστημα θα γνωρίσει νέα κρίση αντιπροσώπευσης. Η Ελληνική πολιτική σκηνή θα δέχεται τις επιρροές αλλοδαπών που πλέον θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

Η έρευνα, αναφέρει πως τουλάχιστον μια εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα (βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος) στην ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει καταγωγή από την Αλβανία. Μάλιστα πολιτικοί θα είναι και κάποιοι YouTubers.

Σχόλιο EL.GR και του fyllokaiftero1blogspot.com: Δεν αποκλείεται, αντί για καταγωγή από την Αλβανία, κάποιος πολιτικός να έχει καταγωγή από κάποια τριτοκοσμική χώρα και να είναι «μετανάστης» που πλέον θα έχει ενσωματωθεί(;) στην Ελληνική κοινωνία, έχοντας έτσι το δικαίωμα του να κατεβαίνει και στον «πολιτικό στίβο». Θυμίζουμε πως στο EL, και στο fyllokaiftero, σας  έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές, ακόμη και για τον κίνδυνο δημιουργίας μουσουλμανικού κόμματος! Αν οι ροές δεν σταματήσουν και δεν παρθούν αυστηρά μέτρα, τότε τίποτε δεν αποκλείεται.

Αλλαγές στο γυναικείο φύλο: Όπως αναφέρει η έρευνα, το εκτόπισμα της γυναίκας στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας θα διευρυνθεί.
Τέλος οι Celebrities: Πλέον οι κορυφαίοι YouTubers θα είναι πιο δημοφιλείς από τους παραδοσιακούς celebrities της τηλεόρασης Τα πρώτα ονόματα λαϊκής μουσικής σήμερα θα «ανοίγουν» τις live εμφανίσεις των καλλιτεχνών της rap μουσικής αύριο.
Διαδίκτυο: Νέες ανεξέλεγκτες κοινότητες-δίκτυα θα διαμορφωθούν με βασικό εργαλείο το διαδίκτυο.
4η βιομηχανική επανάσταση: Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα γίνει περιορισμένα αισθητή στην Ελλάδα· τα συνέδρια, οι ημερίδες και τα αφιερώματα θα είναι δυσανάλογα πολλά.
Κάπως έτσι σκιαγραφείται η Ελλάδα των επόμενων χρόνων. Μπορεί η έρευνα να πέσει μέσα; Για να είμαστε ειλικρινείς, η έρευνα αυτή αποτυπώνει περισσότερο μια κοινωνία όπως αυτή θα ήταν επί κάποιας αριστερής κυβέρνησης (βλ. ΣΥΡΙΖΑ).

Είναι εφικτό να μην οδηγηθούμε σε μια τέτοια κοινωνία αν εφαρμοστούν πιο δεξιές πολιτικές. Αυτό ωστόσο για να γίνει προϋποθέτει πως κάποια κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία και δεν θα κάνει ξανά κυβίστιση θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και φυσικά πως δεν θα πέσει ως τότε.

Όπως και να έχει, όταν έρθει η ώρα να πάνε ξανά οι Έλληνες στις κάλπες, ευχόμαστε να μην έχουν ξεχάσει τι σημαίνει Αριστερά, ειδάλλως, μπορεί τα όσα προβλέπει η έρευνα, να φαντάζουν «παράδεισος».




Με πληροφορία από το  el.gr
(φώτο: Pexels)

Biokott - "Bioflorina"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου