Η συνταγή είναι προσφορά από τις μαρμελάδες "BIOFLORINA"
Biokott - Bioflorina
Υλικά
300 γρ ζάχαρη
2 γρ μαστίχα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
2 βανιλίνες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 αυγά
150 γρ γάλα
250 γρ αγελαδινό βούτυρο
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
70 γρ τρούφα σοκολάτας
20 γρ μπέικεν πάουντερ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα γουδι σπάμε την μαστίχα μαζί με 2 κτσ ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε σε ένα μπολ την μαστίχα, την ζάχαρη, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, το μπέικεν, τα αυγά, το βουτυρο, το ξύσμα και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε επιπλέον και την τρούφα σοκολάτας. Κρύβουμε το φλουρί και προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ., την οποία πρώτα έχουμε αλευρώσει.
Την τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 160-170c.
Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά και προχωράμε με το γλάσο σοκολάτας.
Γλάσο σοκολάτας: Βάζουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό περίπου και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζουμε την πίτα και ρίχνουμε το γλάσο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Αφού κρυώσει την βγάζουμε από το ψυγείο και ξεκινάμε το στόλισμα γράφοντας ευχές από πάνω με λευκή κουβερτούρα. Κάνουμε ότι στολισμό επιθυμούμε!
Η Βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη! Είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη βασιλόπιτα που θα κάνει το γιορτινό τραπέζι σας να ξεχωρίζει!
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά !
Κοινοποίησε το !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου