20 Δεκεμβρίου 2019

Βίντεο: Γυναίκα ζει σε αυτοκίνητο- Συνταξιούχοι αδυνατούν να αγοράσουν ένα ψωμί, ...και "κάποιοι" στέλνουν βοήθεια στην Αλβανία



Ζωή στο...αυτοκίνητο - "μάχη" γιά τον βιοπορισμό.





Συνταξιούχοι: Ένας στους δυο ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Οι εικόνες που κατέγραψε το «Κρήτη TV», από μια γυναίκα που εδώ και δύο χρόνια ζει στο αυτοκίνητό της στο Ηράκλειο και συνταξιούχοινα δηλώνουν ο,τι επιβιώνουν με την ψυχή στο στόμα στην  κυριολεξία.

Η κυρία Μαρίνα λαμβάνει ένα επίδομα φτώχειας, με το οποίο δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές της ανάγκες και για αυτό κοιμάται στο αυτοκίνητο και πίνει δωρεάν τον καφέ της στο ΚΑΠΗ Δειλινών.

Όπως περιέγραψε η ίδια, η καθημερινότητά της είναι εφιαλτική. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι  απλοί πολίτες  που την στηρίζουν, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Συνταξιούχοι αναφέρονται στη φτώχεια που ζουν, οι οποίοι αδυνατούν να αγοράσουν  ένα ψωμί , ακόμη και μια σοκολάτα για τα εγγόνια τους, <<φτώχεια και τίποτα άλλο>> λένε.

Την ίδια στιγμή που δήμαρχοι, και "κάποιοι άλλοι" συγκεντρώνουν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα τρόφιμα ως βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.

Και την ίδια ώρα που οι παράνομοι μετανάστες λαμβάνουν,  επίδομα εισόδημα, εφάπαξ εγκατάστασης, διαμονή σε ξενοδοχεία με πισίνα με δωρεάν διατροφή κ.α 



Δείτε το βίντεο




..
 Πηγή Βίντεο: www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου