16 Ιανουαρίου 2020

Παπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου







Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για τις μελιτζάνες

Τις κόβουμε στη μέση,τις βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα κ τις άφηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′
Μολις βγήκαν,σκελίδα ελαφρά στη μέση την ψίχα κ κράτησε σ ένα πιάτο, ριχνουμε αλάτι,πιπέρι.
Για τον κιμά
Τσιγαριζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο κ ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει,σβήνουμε με λίγο ξύδι κ πρόσθετουμε ένα κύβο κνορ κ την ψίχα από τις μελιτζανες.
Μόλις εξατμιστηκε το ξύδι,έριξα 1 κούπα πουμαρο,μαϊντανό,ρίγανη κ 2 φύλλα δάφνης.
Βράζουμε για 30′ με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Μετά τα 30′ άφηνουμε στην άκρη να κρυώσει, πρόσθετουμε ένα αυγό,λίγη μοτσαρελα κ μια κουτάλα από τη μπεσαμελ.
Για τη μπεσαμελ
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. γεμάτες βιταμ κ μόλις έλιωσε, ρίχνουμε 4 κ.σ. αλεύρι να καβουρδιστει.
Πρόσθετουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό σε δόσεις μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μόλις κρύωσε ,ρίχνουμε 1 αυγό,αλάτι και πιπέρι,μοσχοκάρυδο κ λίγο τυρί τριμμένο.
Για τα παπουτσάκια
Γέμιζουμε τη σκαφτή μέση της μελιτζάνας με κιμά κ από πάνω ρίχνουμε μπεσαμελ κ τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου