03 Νοεμβρίου 2020

ΒΙΝΤΕΟ- Θέλουν να μας πάνε έτσι ως το 2024! -Τι προβλέπει ο Νίκολας Χρηστάκης για την πορεία του κορωνοϊού αποκλειστικο...


Τι θα γίνει τελικά;

«Ούτε το εμβόλιο δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στη διαχείριση του κορωνοϊού».

Αυτό προειδοποίησε ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Yale, Νικόλας Χρηστάκης, μιλώντας στην Ελληνική τηλεόραση, αν και στα Αγγλικά.

Ο κ. Χρηστάκης επισήμανε πως η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει το 2024, όταν οι κοινωνίες θα έχουν πλήρως συνέλθει από τις οικονομικές και ψυχικές συνέπειες του κορωνοϊού!

Μάλιστα, προβλέπει πως το δεύτερο επιδημικό κύμα θα είναι χειρότερο από το πρώτο!!!

Τι μας ετοιμάζουν λοιπόν;;; Δεν θα τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα;;; Υπάρχει κάποιο μακρόπνοο σχέδιο; Ή μήπως το 2024 ειπώθηκε, προκειμένου να αγχωθούν οι πολίτες και να πάρουν αναντίρρητα το εμβόλιο, προκειμένου να επανέλθουν νωρίτερα στην…κανονικότητα; Ωστόσο, όπως είπε ο καθηγητής δεν θα φτάσει το εμβόλιο; Θα ακολουθήσει και κάτι άλλο; Ποιος ξέρει…

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστάκης:

Απόστολος Μαγγηριάδης: Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε κι ένα τρίτο κύμα;

Δρ. Νίκολας Χρηστάκης:  Ναι, ένα τρίτο και πιθανότατα ένα τέταρτο κύμα. Συνήθως όμως, έρχονται κάθε χρόνο, αλλά γίνονται όλο και πιο μικρά. Και βέβαια σε αυτή την περίσταση, είναι πολύ πιθανό πως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Οπότε θα έχουμε σχεδόν σίγουρα ένα εμβόλιο το 2021 και θα πάρει περίπου ένα χρόνο για να κατασκευαστεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο και βέβαια να το αποδεχτεί και ο κόσμος. Οπότε κάποια στιγμή το 2022, θα έχουμε έναν εκτεταμένο εμβολιασμό κι αυτό θα έχει σοβαρό αποτέλεσμα στην πορεία της πανδημίας.

Απόστολος Μαγγηριάδης: Κύριε Καθηγητά, πότε πρέπει να περιμένουμε επιστροφή στην κανονικότητα; 

Δρ. Νίκολας Χρηστάκης: Θα σας έλεγα το 2024. Διότι ακόμη κι αν το 2022 έχουμε φτάσει στην “ανοσία της αγέλης” ή διαθέτουμε ένα εμβόλιο, θυμηθείτε πως ακόμη χρειαζόμαστε χρόνο για να συνέλθουμε από τις ψυχολογικές και κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας (σ.σ. πανδημία είναι υπερβολικός όρος, ο καθηγητής μάλλον εννοούσε επιδημία). Οι οικονομίες μας έχουν δεχτεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα. Οπότε ακόμη και όταν οι βιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του ιού θα είναι πίσω μας, κάποια προβλήματα θα παραμένουν. Οπότε θεωρώ πως, δυο χρόνια μετά, κοντά στο 2024, κρίνοντας και από ιστορικά προηγούμενα από άλλες επιδημίες, θα έχουμε τελικά ξεπεράσει όλες επιπτώσεις του ιού. 


.

 

 

el.gr 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου