27 Νοεμβρίου 2020

Πυροχ – Τσουρέκι με παραδοσιακή μαρμελάδα κυδώνι Bioflorina



51329562 10211800229395604 1171335932075311104 n

Η Συνταγή είναι της κ. Barbara Kefalidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.


ΥΛΙΚΑ
1200 αλευρι αλλατινη μπλε ή για τσουρεκι
80 γραμ μαγια νωπη
140 βούτυρο
6 αυγα
200 γραμ γαλα φρεσκο
200 γραμ νερο
450 ζαχαρη
1φακελακι μαχλεπι ξυσμα απο ενα πορτοκαλι μεγαλο και
ενα λεμονακι
λιγη μαστιχα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε οπως τα τσουρεκια, αφηνουμε να φουσκωσουν στη λεκανη μας .

Αν θελουμε να κανουμε με μαρμελαδα προσεχουμε η ζυμη να μην ξεπερναει το ενα τριτο του ταψιου γιατι φουσκωνει πολυ

κανουμε τα κορδονακια και βαζουμε τη μαρμελαδα της αρεσκειας μας οπως στη φωτο αφου πρωτα την ζεστανουμε λιγο με ελαχιστο νερακι να αραιωσει ελαφρα αφηνουμε παλι να φουσκωσει

αυγωνουμε τα κορδονακια και ψηνουμε στους 160 για τουλαχιστον 1 ωρα
η δοση αυτη μου βγαζει αυτο το ταψι και 2 κοτσιδες μεγαλες.

Η Συνταγή είναι της κ. Barbara Kefalidou .


Χρυσές Συνταγές

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου