05 Νοεμβρίου 2020

Επικοινωνιακό κόλπο του Μαξίμου η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων;


κορονοϊός, κρούσματα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς δείχνει τον ένοχο για τη διοργάνωση του πάρτι...


Ενας διαβολάκος μου ψιθύρισε στο αυτί πως κάτι τρέχει με την ξαφνική αύξηση του αριθμού των τεστ, που δείχνουν αυξημένα κρούσματα. Κάτι σκαρφίζονται οι προπαγανδιστές του Μαξίμου


Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το διάβασα και χαμογέλασα. Υπερβολές είπα μέσα μου. Μεγάλες υπερβολές του Γιώργου Τράγκα. Τί διάβασα; Σε άρθρο του, αφού περνάει γενεές δεκατέσσερις όσα γίνονται γύρω από τον κορονοϊό τονίζει και το εξής: «Το Όρουτς Ρέις έφτασε 7,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και ανέβηκαν τα κρούσματα του covid19. Ξεπέρασαν τα 660. Η κυβέρνηση είχε καβάτζα θετικά τεστ από τις προηγούμενες ημέρες και τα ανακοίνωσε μόλις η τουρκική αρμάδα έφτασε κοντά στο Καστελόριζο. »

Τι θέλει να μας πει ο Γιώργος Τράγκας; Λέει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά το φόβο, που προκαλεί στους πολίτες ο κορονοϊός, για να εκτρέψει την προσοχή τους από την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από το “Ορουτς Ρέις” με την είσοδό του μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια.

Το ξαναδιαβάζω και μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως η κυβέρνηση είχε καβάτζα θετικά τεστ, για να τα χρησιμοποιήσει μόλις η τουρκική αρμάδα έφτασε κοντά στο Καστελόριζο.

Ομως, ο διαβολάκος μπήκε μέσα μου. Και έκανε μεγαλύτερο θόρυβο μόλις ενημερώθηκα από τον κορονοσερίφη Νίκο Χαρδαλιά ότι σήμερα (Τετάρτη) έγιναν 24.116 τεστ. Αμέσως άναψε “κόκκινο”, φωτάκι. Με τσίγκλισε το διαβολάκι.  Γιατί άραγε αύξησαν τόσο πολύ τον αριθμό των τεστ, όταν πριν από λίγες μέρες γίνονταν μόνο 7.500 περίπου; Γιατί επιθυμούν να εμφανίσουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων;

Να διευκρινίσουμε ότι είναι σίγουρο πως ο αριθμός των κρουσμάτων συνδέεται ευθέως με τον αριθμό των τεστ. Οσα περισσότερα τα τεστ, τόσα περισσότερα και τα κρούσματα, θα σου πει ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού που διδάχτηκε λίγη αριθμητική. Που σημαίνει πως αν σήμερα Τετάρτη έκαναν 7.500 τεστ αντί για 24.116 ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν μικρότερος από τον μισό, δηλαδή ενδεχομένως κάτω από τα 400 κρούσματα.

Βεβαίως, τα πολλά τεστ είναι και μία μέθοδος πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του κορονοϊού, όπως έδειξαν τα παραδείγματα άλλων χωρών. Συνεπώς καλά κάνουν και αυξάνουν τον αριθμό των τεστ. Ομως, έκαναν πολύ άσχημα που το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν τόσο μεγάλο αριθμό τεστ. Και τώρα θα έπρεπε να ανακοινώσουν ότι αλλάζουμε στρατηγική, αν ήθελαν οι κυβερνώντες να είναι εντάξει. Αν ήθελαν να ενημερώσουν τους πολίτες. Αλλά δεν το έκαναν. Γιατί άραγε;

Γιατί λοιπόν θέλουν αυτές τις μέρες μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων; Είναι για το λόγο που λέει ο Γιώργος Τράγκας, να εκτρέψουν την προσοχή των πολιτών από το Καστελόριζο; Είναι γιατί θέλουν να πάρουν πιο σκληρά μέτρα; Είναι γιατί θέλουν να κλείσουν τις πλατείες; Ποιος να ξέρει; Αβυσσος η ψυχή του…επιτελικού κράτους και των προπαγανδιστών του.

Το μόνο σίγουρο από τη στιγμή που δεν μας ανακοινώνουν επισήμως, για ποιο λόγο αύξησαν τα τεστ είναι πως “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”, κάποιο επικοινωνιακό κόλπο, για να μην πω απάτη, εφαρμόζεται.

eretikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου