06 Νοεμβρίου 2020

Φίλοι και οπαδοί του Τραμπ πήραν τα όπλα και πήγαν έξω από εκλογικά κέντρα (ΒΙΝΤΕΟ)


6/11/2020 (τελευταία ενημέρωση 14:09)



Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στις ΗΠΑ αλλά μετ’ εμποδίων, καθώς και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει φροντίσει να δυναμιτίσει το κλίμα κάνοντας λόγο για απάτη και νοθεία στις εκλογές, ενώ φανατικοί οπαδοί του φρόντισαν να τρέξουν σε κάποια εκλογικά τμήματα και να επιχειρήσουν να σταματήσουν τη διαδικασία.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα πήραν τα όπλα για να διαμαρτυρηθούν έξω από εκλογικό τμήμα, όπως έγινε στην Αριζόνα και στο Λας Βέγκας.

Η συγκεκριμένη πολιτεία είναι προπύργιο των Ρεπουμπλικανών. Την κερδίζουν εδώ και περίπου 74 χρόνια, αλλά τώρα ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,7% έναντι 47,9% του Τραμπ, με καταμετρημένο το 84% των ψήφων.

Με τα όπλα στα χέρια οπαδοί του Τραμπ διαδήλωσαν υπέρ του αγαπημένου προέδρου τους, τυλιγμένοι με την αμερικανική σημαία και φωνάζοντας “μετρήστε τις ψήφους”, “σταματήστε την κλοπή”.

Αστυνομικοί μπήκαν στο εκλογικό τμήμα στην Αριζόνα καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος αυξανόταν.

“Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει. Είναι μια τεράστια νοθεία στη χώρα, θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται, θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, θέλουμε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Είναι μια λυπηρή στιγμή” είπε χθες ο Τραμπ προαναγγέλοντας τη νίκη του, πριν το τελικό αποτέλεσμα.

“Είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο εορτασμό, κερδίζουμε παντού, λέγανε ότι θα χάσουμε. Φανταστικά αποτελέσματα, ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε μια τέτοια ψηφοφορία, μια τέτοια επιτυχία. Βγήκαν έξω οι πολίτες σε αριθμό ρεκόρ” πρόσθεσε.


.


Πηγές:  thetoc.gr 

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS 

ΝΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Συνεργάτης fyllokaiftero1.  (ΗΠΑ)


 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου