14 Δεκεμβρίου 2020

Σε αστυνομικό κλοιό ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας - Κορωπί: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε εκκλησία- Η Αστυνομία το επέβαλε σε ναό στο Κορωπί επειδή ήταν ανοικτή παρά την απαγόρευση


Πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε η Αστυνομία σε ναό στο Κορωπί που λειτουργούσε παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί εν μέσω πανδημίας.

Την επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε ναός στο Κορωπί που λειτουργούσε παράνομα, με τις αρχές μάλιστα να προχωρούν και στη βεβαίωση των σχετικών προστίμων, 1.500 ευρώ στην εκκλησία και 300 ευρώ στον νεωκόρο. 

Τα παραπάνω έφεραν μάλιστα την αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής που υποστήριξε πως σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν «μια χούφτα άνθρωποι».

«Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι­ω­τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα. Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες» σημειώνει ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως οι ναοί θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και πως τα πρόστι­μα θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρόπολης.

«Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί...  Εκεί φτάσαμε. Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο, έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!» καταλήγει.

 


Μέτρα της αστυνομίας στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας
© Φωτογραφία : YouTube/OPEN
Σε αστυνομικό κλοιό ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας -

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου