23 Δεκεμβρίου 2020

π. Αντώνιος Πακαλίδης: ''Μου έβαλαν άδικο πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη διανομή δεμάτων που έκανα σε φτωχούς''

 

 23 Δεκεμβρίου 2020 4:23 μ.μ

 Και ο Γιάννης Ιερώνυμος Λιάπης κολλητός με το κάθε καθεστώς.

antonios pakalidis 

Δεν χρειάζεται να γραφούν πολλά για να αποτυπώσουν την αυστηρότητα των Αρχών έναντι της Εκκλησίας. Πολλά είναι αυτά που ενοχλούν και ας τηρούν τα μέτρα τόσο ο Ιερός Κλήρος, όσο και ο πιστός Λαός.

 Άλλωστε το γεγονός ότι οι Ναοί παραμένουν κλειστοί και μένουν αλειτούργητοι οι άνθρωποι, συνιστά από μόνο του μια δοκιμασία! Παρά τις αντιξοότητες όμως Εκκλησία του Χριστού που παροικεί ανά την Ελλάδα και τα φετινά Χριστούγεννα δεν άφησε μόνους τους τους αναγκεμένους αδελφούς μας, τους πάσχοντες και τους αδύναμους. Το φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Ναών υλοποιήθηκε χάριν της αγάπης των ευλαβών πιστών που βρίσκονται κοντά στις Εκκλησίες τους και τις φιλανθρωπικές δομές αυτής. 

Αυτό το έργο πραγματώθηκε και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας, αλλά αυτή τη φορά η διανομή των δεμάτων αγάπης έκρυβε το πρόστιμο των αστυνομικών αρχών στον Ιερέα και Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αντώνιο Πακαλίδη για την προσέλευση των πιστών.

 

 Όλα όσα διαδραματίσθηκαν έλαβαν χώρα αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλειο του Ναού. Υπερβολική και άκρως αυστηρή η δραστηριοποίηση της Αστυνομίας και ειδικά έναντι των ανθρώπων που διακονούν την Εκκλησία και κατ' επέκταση τον άνθρωπο! 

 Σε δήλωση του, ο π. Αντώνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του μέσα από τα βάθη της ψυχής του όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στο πρόσωπό του, Αρχιερείς, Ιερείς, Χριστιανικά Σωματεία, Άρχοντες και αρχομένους, ενορίτες και φίλους εν Χριστώ. Χαρακτήρισε δε πειρασμό και δοκιμασία το συμβάν, που ούτως ή άλλως είναι ατυχέστατο και ακραίο! 

 "Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πανδημία, η ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, κατόπιν ενημερωτικής εγκυκλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τήρησε επακριβώς τα μέτρα που η Πολιτεία αποφάσισε και μάρτυρες αυτού του γεγονότος είναι όχι μόνο οι ευλαβείς ενορίτες μας, αλλά και όλα τα 

Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, τα οποία καθημερινά συνδεόντουσαν τηλεοπτικά με τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς τους, προκειμένου να δείχνουν μία εικόνα στο τηλεοπτικό κοινό για τα όσα μέτρα έχουν παρθεί από τις Εκκλησίες ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην τοπική μας περιοχή. Το γεγονός, κατά το οποίο βρέθηκα αντιμέτωπος με τα όργανα ασφαλείας, διεξήχθη την 

Κυριακή το πρωί 20 Δεκεμβρίου και αφού είχε ολοκληρωθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, κεκλεισμένων των θυρών, κατά τη διάρκεια προσφοράς φιλανθρωπίας στους απόρους αδελφούς της ενορίας μας. Δεν έχω να καταθέσω κάτι άλλο... τα συμπεράσματα δικά σας" τόνισε ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή πανήγυρη του περικαλλούς Ιερού Ναού για την εορτή του εφόρου της Ενορίας της Τριανδρίας Αγίου Σπυρίδωνα πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μόνο με το απαραίτητο προσωπικό που δεν ξεπερνούσε τους 6 ανθρώπους, παρόντων και των ανδρών της Αστυνομίας που βρίσκονταν περιμετρικά του Ναού! 

 Από την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος 

 

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου