04 Δεκεμβρίου 2020

Χαμηλό το επίπεδο εμβολιασμού για την γρίπη- Ετοιμάζεται δέσμη μέτρων για το εμβόλιο του κορωνοϊού


Χαμηλό το επίπεδο εμβολιασμού για την γρίπη- Ετοιμάζεται δέσμη μέτρων για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Πολύ χαμηλότερος από τις προσδοκίες ήταν ο αριθμός των Ελλήνων που εμβολιάστηκαν και φέτος για την γρίπη. Σχεδόν 1.000.000 πολίτες επέλεξαν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, δηλαδή μόλις 200.000 παραπάνω από τους 800.000 που είχαν εμβολιαστεί πέρυσι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μια αύξηση μόνον 25% που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον μέτρια. Ειδικά με δεδομένη την σχετική κινητοποίηση που υπήρξε αλλά και την κατάσταση πανδημίας που επικρατεί στην χώρα.

«Εάν μέσα σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, μόλις 200 χιλιάδες παραπάνω Έλληνες αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν τα εμβόλια της γρίπης, τι θα συμβεί με τα εμβόλια του κορωνοϊού» είναι η απλούστατη απορία που έχει ήδη διατυπωθεί. 

Η "χαμηλή πτήση" των εμβολίων για την γρίπη για κάποιους είναι προπομπός του τι μέλλει γεννέσθαι με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δημιουργώντας προβληματισμό στις τάξεις των ειδικών. 

Η απάντηση σε αυτό ίσως έλθει με τρόπο που προβληματίζει εξίσου. Ήδη με απόφασή του τις προηγούμενες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε επί της ουσίας «υποχρεωτικό» τον εμβολιασμό για παιδιά παιδικών σταθμών και δημοτικών. Ως εκ τούτου αναμένονται περαιτέρω ρυθμίσεις που θα έχουν ως στόχο τον εμβολιασμό ενός ικανού ποσοστού του πληθυσμού με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τα "πιστοποιητικά" (εμβολιασμού, υγιεινής ή οποιαδήποτε άλλη λέξη χρησιμοποιείται" που θα αποδεικνύουν ότι ο φέρων αυτά έχει εμβολιαστεί και για Covid 19, αποτελούν μια εξ' αυτών. Δίχως αυτά όχι απλά δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θα μπορεί και να προσληφθείς παραδείγματος χάριν για δουλειά στο δημόσιο. Μείζον ζήτημα τίθεται και με την σύνδεση αυτών των πιστοποιητικών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Με απλά λόγια αυτό το οποίο είναι - όπως φαίνεται - η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τόσο  ασφυκτικό γι' αυτόν που θα επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο, ώστε τελικά να αναγκαστεί να... προχωρήσει στον εμβολιασμό του, προκειμένου να μπορεί να ζήσει ως κανονικός άνθρωπος και όχι ως ερημίτης σε κάποια σπηλιά.

 

 

Pronews

 

1 σχόλιο:

  1. Νομίζετε ότι η δικτατορία θα περάσει έτσι αναίμακτα;;; Νομίζει ο Μητσοτάκης ότι είναι θεος. Θα δεί τι θα πάθει,αυτος όσοι προσπσθουν με την βία και με τακτικές "αποφασίζουμε και διατασσουμε" να επιβάλλουν κάτι που οι πολίτες δεν επιθυμούν. Όσο για τους γελοίους και γλοιώδεις σφογγοκωλαριους του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και στο τέλος ,όταν η πλειοψηφία των πολιτών αντιδράσει , οι πουλημενοι ψευτοδικαστες θα τρέχουν να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή