25 Ιανουαρίου 2021

Ο Πιερρακάκης έτοιμος για… χρονομέτρηση αγορών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αδειάζει» τους επιστήμονες!



Μια ωραία ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση...

facebook sharing button

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» στους λοιμωξιολόγους (και όχι μόνο) που έσπευσαν να καταστροφολογήσουν μετά το άνοιγμα της αγοράς και τις ουρές που εμφανίστηκαν έξω από καταστήματα σε κάποιους εμπορικούς δρόμους.

Ο κ.Ταραντίλης σχολίασε σε σχετική ερώτηση για τις ουρές και τον συνωστισμό έξω από μαγαζιά, ότι «η κατάσταση ήταν πολύ καλή, τηρήθηκαν τα μέτρα εντός των καταστημάτων και γι’ αυτό είχαμε ουρές εκτός των καταστημάτων, σε εξωτερικό χώρο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το σημαντικό ήταν ότι ο κόσμος τηρούσε τα μέτρα, φορούσε μάσκες. Ο κόσμος είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα».

Διαβάστε ακόμα: Έξαλλος ο Ν. Σύψας από τις εικόνες έξω από τα μαγαζιά, θέλει να κλείσουν όλα άμεσα! (video)

Τι ισχύει από σήμερα

Αναφορικά επίσης με το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα. Εξακολουθεί δηλαδή να μην επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό, να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις για τις μετακινήσεις, να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συνεχίζεται, επίσης, η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος με εξαίρεση το κυνήγι αγριογούρουνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης. Επιτρέπεται, επίσης, να είναι – πέραν του οδηγού – δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης».

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ταυτόχρονα ότι «Σημαντικό βήμα αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη την επικράτεια την επόμενη Δευτέρα,1η Φεβρουαρίου. Διαφοροποίηση θα υπάρξει στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, όπου τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης. Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) θα παραμείνουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία».

«Πονοκέφαλος» τα SMS

Τον έντονο προβληματισμό τους έχουν εκφράσει η Κυβέρνηση και οι επιδημιολόγοι σχετικά με τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στους δρόμους και δη έξω από τα καταστήματα, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας των SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033.

Λόγω αυτών των δεδομένων η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και γι’ αυτό εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους περιορισμού του συνωστισμού από τους δρόμους. Ο κ. Σταμπουλίδης μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους ωστόσο ο κυβερνητικό εκπρόσωπος φάνηκε να μην γνωρίζει τίποτα για το θέμα!

Τι ισχύει τελικά;

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται οι καταναλωτές που επιθυμούν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα, να στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής.

Ο λόγος που θα προβούν σε αυτήν την λύση είναι επειδή οι πολίτες στέλνουν συνεχώς SMS 13033 προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός σπιτιού και καθώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελεγχθεί η εν λόγω πλατφόρμα, ο κόσμος μπορεί να κινείται ανεξέλεγκτα του δρόμους.

Κ. Πιερρακάκης: «Δεν θα μπει κόφτης στα SMS»

Ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως δεν θα σταματήσει ο τρόπος λειτουργίας των SMS.

«Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis. Το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον υπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αύξηση των SMS από την στιγμή που άνοιξε η αγορά, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως «είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια sms και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια sms την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης».

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή σκέψη να σταματήσουν κάποια sms στο 13033.


.

 

 


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.






 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου