19 Νοεμβρίου 2021

Υπάρχουν και όρια! Εξηγήσεις καλείται να δώσει η γιατρός που έδιωχνε ανεμβολίαστους ασθενείς από τα επείγοντα


Δυστυχώς έχει αποδειχθεί μέσω μαρτυριών ότι έχει κι άλλους «μιμητές» σε κατά τόπους νοσοκομεία. Δεν θέλουμε να δούμε κάτι παρόμοιο και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς κ. Γ.Χάτσιο.

Εντοπίστηκε και καλείται σε γραπτή απολογία, η γιατρός που ευθύνεται για τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που αφορούν πολίτες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν από γιατρό επειδή ήταν ανεμβολίαστοι (Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ)

Η δημοσιοποίηση των περιστατικών προκάλεσε την -καθυστερημένη- αντίδραση του ιδρύματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η γιατρός που χειρίστηκε και τα δύο περιστατικά είναι η ίδια.

Για το θέμα ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, έχει λάβει έγγραφη καταγγελία και έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώνοντας το γραφείο δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών δημόσιας υγείας αλλά και τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ιδρύματος.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι η συγκεκριμένη γιατρός έχει παραβιάσει όλες τις σχετικές οδηγίες της διοίκησης και την σχετική ΚΥΑ.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο κ. Μπέας ζητά δημόσια συγνώμη για το περιστατικό και απευθυνόμενος στους πολίτες εξηγεί πως επειδή το ΤΕΠ δέχεται μεγάλη πίεση και αυξημένη νοσηρότητα, η διοίκηση ζητά συγνώμη εάν κάποιος δεν εξυπηρετηθεί σωστά, σημειώνοντας πως «οι πόρτες της διοίκησης είναι πάντα ανοικτές για τους ασθενείς».

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υγειονομικός είχε πει, σύμφωνα με καταγγελία στο τοπικό μέσο, τα εξής σε 23χρονη ανεμβολίαστη:

«Στην συνέχεια, βγήκα όπως μου υπέδειξαν έξω από το κτήριο. Στάθηκα σε εξωτερικό χώρο έξω από την κουρτίνα και μέσα βρισκόταν μια εργαζόμενη που υπέθεσα πως είναι νοσηλεύτρια. H νοσηλεύτρια έβγαλε τον εξοπλισμό για το ράπιντ και με ρώτησε αν είμαι εμβολιασμένη. Της απάντησα ότι έχω νοσήσει αλλά έχουν περάσει επτά μήνες. Τότε πήρε την μπατονέτα πίσω και μου μου είπε πως επειδή έχει παρέλθει η ημερομηνία νόσησής μου, πρέπει να κάνω μοριακό τεστ, να περιμένω τα αποτελέσματα και να πάω την επόμενη μέρα να εξεταστώ. Εάν ήθελες να εξεταστείς έπρεπε να είσαι εμβολιασμένη. Να έρθεις αύριο το απόγευμα να σε δει γιατρός».

(Με πληροφορίες από zarpanews – φωτο:intime και el.gr)

 

Κάνε την καταγγελία σου  fyllokaiftero@gmail.com

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας 


Χορηγοί 









 

   

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου