12 Ιανουαρίου 2022

Φλώρινα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος και η Π.Ε. Φλώρινας -Χιόνια παντού και χαμηλές θερμοκρασίες


Το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά μέσα στην πόλη

 12/01/2022 12:05 πμ

Φλώρινα: Χιόνια παντού και χαμηλές θερμοκρασίες

 

 

Με το χιόνι να φτάνει και να ξεπερνά τα 15 εκατοστά μέσα στην πόλη και τη θερμοκρασία να αγγίζει τις πρώτες πρωινές ώρες τους -10 βαθμούς Κελσίου, ξημέρωσε στη Φλώρινα. Στην περιοχή δε του Ν. Καυκάσου το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και -15,8.

Η χιονόπτωση διήρκεσε αρκετές ώρες και ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά διαστήματα και σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, χωρίς πάντως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Νίκης – Φλώρινα.

Χθές  11 Ιανουαρίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου υπέγραψε την απόφαση κήρυξης των σεισμόπληκτων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Πρόκειται για τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μετά από σχετικό αίτημα των Δημάρχων, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2022 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 11 Ιουλίου 2022.

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε και τον Δήμο Φλώρινας ο δήμαρχος κ.Γιαννάκης, αυτήν την στιγμή η πόλης έχει -4 βαθμούς C.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου