Το "ψίχουλο" ποσό  κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου. Υπενθυμίζεται ότι όσοι δικαιούχοι επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό της επιδότησης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

 Η λειτουργία της πλατφόρμας δεν είναι και τόσο  απλή όσο λένε.

Ο πρώτος γύρος του fuel pass έδειξε ότι πάνω από 8 στους 10 δικαιούχους γύρισαν την πλάτη στην ψηφιακή κάρτα βενζίνης και στο μπόνους των 5 ευρώ και επέλεξαν την καταβολή της επιδότησης των 30 – 50 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καλύψουν πιθανόν άλλες ανάγκες πέραν των καυσίμων.

 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Καστοριά: Πάνε να καταργήσουν το νοσοκομείο Καστοριάς