18 Οκτωβρίου 2022

Ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας είδε " ...τον Παύλο πληγωμένο στο βουνό !!! (;;)


 

Σαν τέτοια ώρα στο βουνό ο Παύλος πληγωμένος!

 18.1.2022 08:12πμ

 News room:fyllokaiftero@gmail.com

Συντάκτης: Μανώλης Μάνου

Σε σχετική ερώτηση -  επισήμανση μας  προς τον βουλευτή της ΝΔ Καστοριάς ο,τι ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε στην βεράντα του παραχωρημένου σπιτιού στην Στάτιστα το σημερινό χωριό που φέρει το όνομα του απάντησε στην ιστοσελίδα του στο facebook <<Ετσι έλεγε η λαϊκη μούσα>> (!!!) το τι λέει η ανεξάρτητη - μη σχολική  ιστορία, η δεν είναι σε γνώση του, η το παρακάμπτει με πολιτική σκοπιμότητα ; η οποία προυπήρξε από τότε, και υπάρχει και σήμερα για όλα τα κόμματα τα οποία αγνόησαν τοπικούς αγωνιστές Μακεδόνες με πρώτο των πρώτων τον Καπετάν Κώττα "Κώστα χρήστου". 

Δεν αρκεί να εμφανίζεσαι ως βουλευτής στα μνημόσυνα των τοπικών μακεδονομάχων πραγματικών ηρώων όπως του Κώττα και άλλων πολλών,  οι οποίοι πολέμησαν πραγματικά στα βουνά της Μακεδονίας και δεν ηρωοποιήθηκαν με τον θάνατο τους που έλαβε χώρα αυτός,  σε αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως του Παύλου Μελά.

Σε αντιδιαστολή με το παρακάτω κείμενο του βουλευτή Καστοριάς ο Καπετάν Κώττας ήταν πραγματικά ένας από τους  πλούσους της Δυτικής Μακεδονίας  με δικό του Χάνι (ξενοδοχείο) ξυλουργείο, παντοπωλείο,   και διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας του και  που άφησε την καλοπέραση  την αγαπημένη του γυναίκα και τα τέσσερα του μικρά παιδιά,  και με δικά του χρήματα ανεγέρθηκε ο η εκκλησία της κοινότητας του, η οποία να σημειωθεί ήταν ανώτερη σε μέγεθος και  αισθητική ποιότητα από την μητρόπολη της Καστοριάς.

Ο Παύλος Μελάς, ο ήρωας Εθνομάρτυρας προερχόταν από τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Γεννήθηκε στη Μασσαλία και ήταν ηπειρωτικής καταγωγής. Γόνος πλούσιας οικογένειας, νυμφεύθηκε την Ναταλία Δραγούμη από το Βογατσικό. Μαζί καλλιέργησαν τον πόθο για την λευτεριά της σκλαβωμένης Μακεδονίας. Άφησε την καλοπέραση της Αθήνας, την αγαπημένη του γυναίκα και τα δύο του μικρά παιδιά και ρίχτηκε στον αγώνα. Ποτίζοντας με το αίμα του τα άγια χώματα της μακεδονικής γης αφύπνισε συνειδήσεις και έτσι οδηγηθήκαμε στους Βαλκανικούς πολέμους και τον διπλασιασμό των συνόρων μας.

118 χρόνια μετά η κοινωνία μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά έχουν ανάγκη από πρότυπα σαν τον Παύλο Μελά. Για αυτό και οφείλουμε να τιμούμε ιστορικές μνήμες ηρώων και αγωνιστών όπως πράξαμε σήμερα στο χωριό Στάτιστα της Τουρκοκρατίας, που μετά την θυσία της 13ης Οκτωβρίου του 1904 πήρε τιμητικά το όνομα του παλληκαριού.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου