10 Νοεμβρίου 2022

ΧΘΕΣ: Ένταση στο Σύνταγμα: Πέτρες και χημικά στο περιθώριο της πορείας - Επεισόδια στην Αθήνα: 11 προσαγωγές και 2 συλλήψεις – Ο ένας ανήλικος


Επεισόδια στην Αθήνα: 11 προσαγωγές και 2 συλλήψεις – Ο ένας ανήλικος
CNN GREECE

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο της απεργιακής κινητοποίησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας ανήλικος.

Η αστυνομία προχώρησε ακόμη σε 11 προσαγωγές.

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα μετά τη λήξη της πορείας, όταν άγνωστοι ξεκίνησαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Η ένταση κράτησε λίγη μόνο ώρα και στη συνέχεια η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Πέτρες και χημικά

Αντίστοιχες εικόνες σημειώθηκαν νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ένταση στο Σύνταγμα: Πέτρες και χημικά στο περιθώριο της πορείας

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε την κινητοποίηση μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις οργανώθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας λόγω της απεργίας. Τα συνδικάτα αντιδρούν με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος.

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 9/11| CNN Greece

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο

Άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δίνοντας το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει το ΕΚΘ. Στο ίδιο σημείο έχει καλέσει τα μέλη των σωματείων της η ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και αγνώστων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης.

 Η απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη thestival

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου