31 Μαΐου 2023

Με αφορμή το θάνατο του Πάγκαλου - "Πείτε ότι την πήρε ο αέρας" και μια ανακούφιση τη νιώθω...

 Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι γυναίκες της ζωής του, τα πέντε παιδιά και η μάχη με τα κιλά (ΦΩΤΟ)

 γράφει η

Penny Papaioannou

Με αφορμή το θάνατο του Πάγκαλου, διαβάζω από το μεσημέρι αρκετούς Έλληνες που κάνουν αναφορά στα Ίμια και στην επαίσχυντη φράση "Πείτε ότι την πήρε ο αέρας" και μια ανακούφιση τη νιώθω...
 
Υπάρχουν όμως κι αυτοί που δεν τους ενοχλεί αυτή η δήλωση. Υπάρχουν όντως. Επίσης δεν τους ενοχλεί η συμφωνία των Πρεσπών ούτε ο επερχόμενος συμβιβασμός στο Αιγαίο. Έχω συναντήσει προσωπικά τέτοιους. Το λένε, δεν έχουν πρόβλημα!
Έχω συναντήσει επίσης κι άλλους που υποστηρίζουν ότι ο Αλή Πασάς ήταν καλό παιδί. Ακόμα και Γιαννιώτες. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι το κρυφό μου όνειρο ήταν να ζούσα εκείνη την εποχή και να ήμουν στο χαρέμι του. Ζωάρα θα έκανα. Αλλά αυτοί οι τρισάθλιοι πρόγονοί μου πήγαν και έκαναν επανάσταση γαμώ το κεφάλι τους και δε βρέθηκε κάποιος να τους σταματήσει εγκαίρως!
 
Και έτσι έχασα τον πασά μου....
 
Και τώρα ξανά κάποιοι άθλιοι ανεγκέφαλοι ονειρεύονται επανάσταση. Αλλά δε θα τους περάσει αυτή τη φορά. Δε θα μας καταστρέψουν όλους με την ανωριμότητά τους.
Οι λογικές φωνές θα επικρατήσουν και η πατρίδα θα διασωθεί υπό τη σκέπη του ΠΟΥ και του Σβαμπ. Και θα περνάμε καταπληκτικά όλοι παρέα με το Μητσοτάκη και τον Τσίπρα και τους απογόνους αυτών.
Μετά σκέφτεσαι...αυτοί οι "άλλοι" υπήρχαν πάντα, δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Σίγουρα υπήρχαν και το '21. Σίγουρα υπήρχαν και το '40. It's ok. Δεν πρέπει να σε ταράζουν. Αυτοί τη δουλειά τους κι εσύ τη δικιά σου.
Στο σήμερα, αυτοί είναι κιόλας που τρέξαν πρώτοι στα εμβολιαστικά για να παρακαλέσουν να τους αφήσει ελεύθερους ο δικτάτορας, ανταλλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους με ένα φρέντο εσπρέσσο. Μπορεί όμως να είναι και ανεμβολίαστοι που απλά δεν πιέστηκαν αρκετά.
Ε σε λίγο που θα πιεστούν αρκετά θα κάνουν αυτό που θέλει ο Σβαμπ.
Δεν ποντάρω σε αυτούς. 
 
Μακάρι να μπορούσα να πατήσω fast forward στο έργο και να έβλεπα πόσοι και ποιοί θα είναι τα σκληρά καρύδια αυτή τη φορά.
Το 2024. Η΄ το 2025..

Η Πέννυ Παπαιωάννου είναι διακεκριμένη νομικός.

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου