13 Ιουνίου 2024

Ελιγμοί απελπισίας από τον Κασσελάκη! - Μετά τη δριμεία κριτική που δέχεται για τη εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.


Με ερασιτεχνικό άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες να αντιπαρέλθει τη δριμεία κριτική που δέχεται για την ξεκάθαρη εκλογική αποτυχία

Με… μιάμιση «συγγνώμη» -την οποία είναι αμφίβολο αν εννοεί- ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε χθες να αντιπαρέλθει τη δριμεία κριτική που δέχεται για τις προεκλογικές αστοχίες του, οι οποίες οδήγησαν την περασμένη Κυριακή τον ΣΥΡΙΖΑ σε ξεκάθαρη εκλογική αποτυχία.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Την ίδια ώρα, βλέποντας ότι η συζήτηση για την ανασύνθεση της  – "αριστερής" παράταξης αποκτά μια δυναμική που δείχνει να τον υπερβαίνει -όπως, πολύ περισσότερο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ανδρουλάκη-, προσπαθεί με ερασιτεχνικά ανοίγματα, που μάλλον αγωνία προδίδουν, στη Χ. Τρικούπη να δείξει ότι έχει το «πάνω χέρι» στις σχετικές διεργασίες.

Για κάποιον λόγο που δεν στηρίζεται στην πολιτική αριθμητική, ο Στ. Κασσελάκης θεωρεί ότι τα πήγε καλά, επαναλαμβάνοντας («Παραπολιτικά») ότι παρέλαβε ένα κόμμα με ποσοστά μονοψήφια, μολονότι τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο δεν διεύρυνε την κομματική επιρροή σε νέα ακροατήρια, αλλά τρώει ακόμα από τα «έτοιμα» του Τσίπρα. Είναι πρόδηλο, βέβαια, ότι τώρα, με ορίζοντα το προγραμματικό συνέδριο που ετοιμάζει τον Οκτώβριο -αν δεν ανατραπούν μέχρι τότε τα σχέδιά του…-, βάζει πλώρη για το κόμμα των ονείρων του, που θα έχει την προσωπική του σφραγίδα.

«Εχω πάρει κι εγώ τα μηνύματά μου από την κάλπη. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας κόσμος που λέει “σε πιστεύουμε, θέλουμε να είσαι εσύ, όπως το έχει αναγνωρίσει η Νέα Δημοκρατία, ο αντίπαλος της Δεξιάς στις επόμενες εκλογές, αλλά πρέπει κι εσύ να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις”» λέει και υπόσχεται να συστήσει μια δική του ομάδα «που θα έχει ένσημα» σε ένα κόμμα το οποίο μάλλον θα είναι «Ι.Χ.»…

«Το έλαβα το μήνυμα αυτό, πολύ ξεκάθαρα, και αναφέρεται και σε πολλά πράγματα, ίσως και στα δικαιώματα τα οποία έχω δώσει κι εγώ παρουσιάζοντας το σπίτι μου κι ούτω καθεξής. Mea culpa, το αναγνωρίζω» δήλωσε. Αναφερθείς στο περιβόητο «πόθεν έσχες», ισχυρίστηκε ότι επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν ηθικά και αναγνώρισε: «Ο κόσμος, ναι, ενδιαφέρεται για το αν έχει πλουτίσει κάποιος, αλλά έχει προβλήματα επίσης. Πεινάει κόσμος εκεί έξω». Με εμφανή ηγεμονισμό, σχετικά με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Νομίζω ότι η ηγεσία του γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου. Εχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε προτάσεις νόμου για το καλό της κοινωνίας. Το αφήνω εκεί αυτό».


Μέτωπο με Τσίπρα, με αφορμή το συνέδριο του τέως αρχηγού

Η διορατικότητα ήταν ανέκαθεν ένα στοιχείο που έλειπε από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία είχε την τάση να επιμένει στο λάθος, αλλά και να απορρίπτει την πραγματικότητα όταν αυτή δεν συμβάδιζε με το αφήγημά του. Κάπως έτσι, ο ίδιος βρέθηκε να χάνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δύο φορές, αλλά και στη συνέχεια να… ταπεινώνεται στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να ανοίξει μέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος επιλέγει να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και να επαναφέρει στην ατζέντα μια δεδομένα κακή συμφωνία, που μάλιστα αποδοκίμασε ο ίδιος ο λαός σε δύο κάλπες. Η διάθεσή του μάλιστα να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής για να στείλει φιλοσκοπιανά μηνύματα προς τους γείτονες τού προκάλεσε και έναν ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο. Στις εργασίες του συνεδρίου που ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε προσκλήσεις σε δύο πολιτικά του τέκνα, τα οποία όμως σήμερα είναι άσπονδοι εχθροί.

Κάπως έτσι, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης έμαθε πως είναι πιθανό να κάθεται δίπλα στον Αλέξη Χαρίτση αποφάσισε να ρίξει «πόρτα» στον πολιτικό του πατέρα και να ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος δεν έχει διάθεση να καθίσει δίπλα στους αποστάτες, ακόμα και αν αυτό του το ζητά ο Τσίπρας. Το πώς και το αν θα αντιδράσει ο πρώην πρωθυπουργός μένει να φανεί, ωστόσο δεδομένα από το περιβάλλον του θα εκτιμηθεί πως όποια αντίδραση θα προκαλέσει την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη και ενδεχομένως το περαιτέρω τσαλάκωμα της εικόνας του Αλέξη Τσίπρα.


Κόντρα πάλι με Τεμπονέρα οδηγεί σε ακόμη έναν γύρο αναμέτρησης

Σε έναν τρίτο και τελικό γύρο αναμέτρησης οδηγεί τα πράγματα ο Στέφανος Κασσελάκης, που εξωθεί στην έξοδο όσους διαφωνούν με την επιλογή του να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ιδιωτικής χρήσεως.

Το μένος του αυτή τη φορά ξέσπασε στην πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος, με πλειάδα «γηγενών» στελεχών και «συμμάχων» που διαμόρφωσαν την υφιστάμενη φυσιογνωμία του κόμματος, επιμένει ότι η ανασύνθεση της προοδευτικής/αριστερής παράταξης περιλαμβάνει, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και τη Νέα Αριστερά. «Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε προκλητικά χθες («Παραπολιτικά») ο Κασσελάκης, ο οποίος, για να δικαιολογήσει την εκλογική αποδοκιμασία του, αθροίζει αυτοαναιρούμενος στα ποσοστά της Αριστεράς και τις ψήφους της Νέας Αριστεράς.

Με κάθε τρόπο ο Στ. Κασσελάκης φανερώνει τη δυσανεξία του στην κριτική που του ασκείται για τον μονοπρόσωπο τρόπο που λειτουργεί. Ενδεικτικά, στον αρθρογράφο της «Αυγής» και πολύπειρο στέλεχος Θανάση Καρτερό, ο οποίος στηλίτευσε τη μοναχική προεκλογική παράσταση που έδωσε (one man show), απάντησε επιθετικά «ο one man show ενέπνευσε κόσμο να μπει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής».

Ολα αυτά, την ώρα που το κόμμα βράζει και στελέχη όπως οι Γ. Ραγκούσης και Θ. Θεοχαρόπουλος ζητούν εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ανασύνθεση. Ιδιαίτερη σημασία σε τούτη την ευμετάβλητη ατμόσφαιρα αποκτά η παρέμβαση της Ολγας Γεροβασίλη. Το έμπειρο στις εσωκομματικές καντρίλιες στέλεχος, που θεωρείται ηγερία των παλαιών «προεδρικών», συμμερίζεται την εκδοχή Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τη Ν.Δ. σε μείωση των ποσοστών της -άλλωστε στην περιφέρειά της, την Αρτα, το κόμμα είχε την καλύτερη πανελλαδικά επίδοση-, ωστόσο «χτυπάει» τον πρόεδρο εκεί όπου τον πονάει, λέγοντας (ArtTV) ότι «πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων».

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου