01 Οκτωβρίου 2024

Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες


Παράλληλα καταδικάστηκαν και οι δύο σύζυγοί του (τέως και νυν)

Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, ύστερα από το αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης που είχε υποβάλει ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παράλληλα καταδικάστηκαν και οι δύο σύζυγοί του (τέως και νυν).

 Αναλυτικότερα, καταδικάστηκαν η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Πάτση σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και η νυν σύζυγός του σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Πάντως, όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν κρίθηκαν εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

Υπενθυμίζεται ότι τις δηλώσεις του πόθεν έσχες όσων υποχρεούνται εκ του νόμου να υποβάλλουν, υπογράφουν και οι σύζυγοί τους.

Ο Ανδρέας Πάτσης όταν ήταν εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ., είχε προκαλέσει μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο καθώς αγόρασε δάνεια αξίας 60.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς χωρίς να βγάλει ούτε ένα δικό του ευρώ από την τσέπη, με δάνειο της ίδιας της Τράπεζας. 

Και με το νοσοκομείο Καστοριάς είχε ο Ανδρέας Πάτσης οικονομικές σχέσεις όντας βουλευτης της ΝΔ, σύμφωνα με την τότε βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιωρίδου. 

Ολυμπία Τελιγιωρίδου είχε αποκαλύψει : Και το Νοσοκομείο Καστοριάς πλήρωνε τον κ. Πάτση

Συγκεκριμένα το δικηγορικό γραφείο του κ. Πάτση έλαβε το 2021 από  το Νοσοκομείο Καστοριάς και την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας (που ανήκει και το νοσοκομείο Καστοριάς) το ποσό των 24.460,27 ευρώ  για νομικές συμβουλές.

Σε μια εποχή που το Νοσοκομείο έχει πληγεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η ΝΔ αντί να ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες ενδιαφερόταν πώς θα ταΐσει τα αχόρταγα άριστα στελέχη της.>>

 Με πληροφορία από το pronews.gr

 

       

                                             Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ
                                                                                    Επιγραφές Παντός Τύπου | prismasigns.gr

                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου