16 Μαΐου 2015

Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση

Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση


Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση
Την υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση των εισοδημάτων τους, πραγματικών ή τεκμαρτών, έχουν εκείνοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν προβλέπεται εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα (π.χ. φοιτητές κ.λπ.), ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου.
Επίσης, οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου, υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.
Συγκεκριμένα, οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, όταν: έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
Αντιθέτως, δεν είναι υποχρεωτικό να υποβάλουν φορολογική δήλωση εκείνοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα και οι κεκαρμένοι μοναχοί για το καθαρό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σε αυτούς κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούν την ανωτέρω ιδιότητα, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ.



kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου