16 Μαΐου 2015

Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάς


Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάςΤο αμυγδαλέλαιο  είναι ένα από τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά και τη φροντίδα του δέρματος. Διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες που το καθιστούν ένα ισχυρό συστατικό καλλυντικών προϊόντων. Μάλιστα, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με τη χρήση αμυγδαλέλαιου στο δέρμα μπορεί να είναι συγκρίσιμα με εκείνα πολλών ισχυρών προϊόντων φροντίδας του δέρματος, χωρίς όλες τις παρενέργειες.
Θεραπευτικές ιδιότητες
  • Αντιφλεγμονώδες. Μειώνει τη φλεγμονή τοπικά.
  • Αντιοξειδωτικό. Διαθέτει ήπια αντιοξειδωτική ικανότητα.
  • Ενισχυτής ανοσοποιητικού. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει ισχυρή προστασία από διάφορες ασθένειες.
  • Αντι-ηπατοτοξικό. Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό για την ενίσχυση του ήπατος στην εξάλειψη των τοξινών. Αυτό πραγματοποιείται επίσης με καστορέλαιο.
  • Μαλακτικό. Χρησιμοποιείται για την εξάλειψη του υπερβολικά ξηρού δέρματος.
  • Σκληρυντικό. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αγγειακών θεμάτων όπως ευρυαγγείες, αιμορροΐδες και κιρσούς.
  • Καθαρτικό. Προωθεί την αφόδευση και ανακουφίζει από τη  δυσκοιλιότητα . Αυτή η καθαρτική δράση είναι ήπια σε σύγκριση με τα ισχυρότερα καθαρτικά όπως το καστορέλαιο.
  • Αναλγητικό. Το αμυγδαλέλαιο είναι ήπιο παυσίπονο.
  • Χαλάρωση των μυών. Το μασάζ με αμυγδαλέλαιο καταπραΰνει τον πόνο στους μυς.
  • Επουλωτικό. Βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα.
  • Αντι-πιτυριδικό. Απομακρύνει την πιτυρίδα από το τριχωτό της κεφαλής.
Αμυγδαλέλαιο για το δέρμα
Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ακόλουθες συνθήκες του δέρματος και επίσης ως ένα γενικό φυσικό συστατικό περιποίησης του δέρματος.
  • Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάςΕνυδατώνει το δέρμα και φυλακίζει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Έτσι, εφαρμόστε το σωστά μετά από ένα ντους για μέγιστα οφέλη.
  • Διορθώνει το ξηρό και θαμπό δέρμα. Είναι το δέρμα σας εξαιρετικά ξηρό; Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την τακτική εφαρμογή μπορεί κανείς να δει μικρότερες ρωγμές στο δέρμα.
  • Σκασμένα χείλη. Αν υποφέρετε από σκασμένα χείλη δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο. Θα αγαπήσετε τα αποτελέσματα. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με το αμυγδαλέλαιο είναι ότι έχει γλυκιά γεύση σε αντίθεση με τη γεύση του ελαιολάδου και σχεδόν όλων των άλλων ελαίων.
  • Αποκτήστε λείο, μεταξένιο και λαμπερό δέρμα. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ελαστική και η υφή της είναι ομοιόμορφη.
  • Βοηθά στην ψωρίαση, το έκζεμα και άλλες μορφές δερματίτιδας. Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να μην είναι σε θέση να θεραπεύσει αυτές τις καταστάσεις, αλλά βοηθάει το δέρμα να επουλωθεί γρηγορότερα και καλύτερα.
  • Αφαιρεί το μακιγιάζ. Ρίξτε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε ακριβώς στο πρόσωπό σας. Όλο το μακιγιάζ προσκολλάται στο βαμβάκι. Το δέρμα παραμένει φρέσκο.
Αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο
Το αμυγδαλέλαιο εξομαλύνει τις ρυτίδες και μειώνει τη χαλάρωση του δέρματος. Μάλιστα, θεραπεύει τους μαύρους κύκλους των ματιών. Λίγο πριν κοιμηθείτε απλά εφαρμόστε μερικές σταγόνες κάτω από τα μάτια και κάντε απαλά μασάζ στο δέρμα κάτω από τα μάτια. Όταν γίνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και να μειώσει την καταπόνηση των ματιών.
Αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά
Το αμυγδαλέλαιο είναι αρκετά χρήσιμο όχι μόνο για το δέρμα, αλλά είναι εξαιρετικό για την υγεία των μαλλιών σας.
Πιτυρίδα. Εφαρμόστε μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα από το αμυγδαλέλαιο απευθείας πάνω στο δέρμα της κεφαλής. Φροντίστε να κάνετε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών. Πλένετε μετά από 30 λεπτά.
Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάςΑποκτήστε λαμπερά μαλλιά. Εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου αυξάνεται η στιλπνότητα και η λάμψη των μαλλιών. Αυτό λειτουργεί καλύτερα αν τα μαλλιά σας είναι υγρά. Μην εφαρμόζετε μεγάλες ποσότητες αμυγδαλέλαιου, διότι τα μαλλιά σας θα είναι βουτηγμένα στο λάδι.
Ψαλίδα. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στις άκρες των μαλλιών σας και θα απαλλαχθείτε από την ψαλίδα.
Θεραπεία για υγιή μαλλιά. Το λάδι αμυγδάλου αποτελεί μία καλή θεραπεία για κουρασμένα μαλλιά. Ζεστάνετε αυτό το λάδι και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε το για 2-3 ώρες και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αυτό προσφέρει βαθιά περιποίηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται μαλακά και υγιή. Αυτή η θεραπεία γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των μαλλιών.






 Πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου