15 Μαΐου 2015

Ρευστότητα τέλος: Μαζεύει και τις εισπράξεις από τις Πρεσβείες η κυβέρνηση


Ρευστότητα τέλος: Μαζεύει και τις εισπράξεις από τις Πρεσβείες η κυβέρνηση

Μετά τα Ταμεία, του Δήμους και τα ΝΠΙΔ, τώρα η κυβέρνηση ζητάει να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας όλα τα αποθεματικά τους και τα διαθέσιμα τους και οι Πρεσβείες και τα Προξενεία, προκειμένου αυτά να καταλήξουν στην Εφορία.
ας του υπο
Συγκεκριμένα σε έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέυργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλης Σπινέλλης, ζητείται από τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό, να υπάρξει κατεπείγουσα μεταφορά των προξενικών εισπράξεων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος , σε εφαρμογή του νόμου 4323 από 27 Απριλίου του 2015 που αφορούσε τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Επιπλέον καλούνται οι πρεσβείες και τα προξενεία να επιστρέψουν άμεσα μέσω των εφοριών τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν κατά βάση έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κτλ, του τρέχοντος

Μέχρι σήμερα αυτά τα χρήματα συμψηφίζονταν με τα ποσά για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η επιστροφή των χρημάτων στην Αθήνα θα προξενήσει πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία των αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναφέρουν διπλωμάτες.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών υποβαθμίζει το θέμα και τονίζει πως πρόκειται για πάγια διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου