01 Ιουνίου 2015

Παναρίτη παραιτήθηκε και " καρφωσε " τον Α.Τσίπρα "οτι την υποστήριξε " - Αντι να ανακληθεί ο διορισμός της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΑΛΥΣΗ

Γράφει: Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ


 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.
Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής
διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά.»

ΓΙΑΤΙ  ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εστειλε επιστολή στην οποία καταφέρθηκέ εμμεσα  εναντίον των 44 βουλευτών και άλλων στελεχών που ζήτησαν την παραίτησης της - εκφράζοντας στην ουσία την επιθυμία του λαού που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να μήν βλέπουν να χειρίζονται το το εθνικό πρόβλημμα  της Ελλάδος( ΔΝΤ μνημόνια) συνέργάτες του ΠΑΣΟΚ και του Γιωργου Παπανδρέου οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το πρόβλημμα .

 Ταυτόχρονα η Ε.Παναρίτη  ευχαριστώντας "έξυπνα" τον πρωθυπουργό για την<< στήριξη του >>τον " "καρφώνει" στα μάτια του λαού... και οχι μόνο,  δημιουργώντας και θέμα πολιτικής  συνοχής παράλληλα μεταξυ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -  αλλά και των στελεχών της κυβέρνησης γενικότερα.

 Στην ιδια επιστολή της κανει λόγο για αδιακοπη συνεργασία αφήνοντας παραθυράκι για τον διορισμό
της ενδεχομένως στο μέλλον - σε κάποια άλλη ίσως θέση ( κρατάει μαγιά όπως λέει ο λαός ).
 Μιλάει για " συστράτευση απέναντι στους σκληρούς δανειστές " να συστρατευτούν η εκπρόσωποι των μνημονιακών πολιτικών δηλαδή με τους... αντιμνημονιακούς και να απελευθερώσουν την Ελλάδα απο τα μνημονιακά δεσμα εκείνοι που  την οδήγησαν στα δεσμα αυτα ως συνεργάτες του Γεωργίου Παπανδρέου .

Ο Α.Τσίπρας έπρεπε να είχε τολμήσει να κάνει την ανάκλιση του διορισμού της Ε.Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ πριν προλάβει να παραιτηθεί,  γιατι με την παραίτηση της μένει ένα  πολιτικό "στίγμα" - ένα ερωτηματικό τουλάχιστον για τον  Α.Τσίπρα και την κυβέρνηση πλήν εκείνων των βουλευτών που είχαν εκφράσει την αντίθεση τους με δηλώσεις η την επιστολή  τους ( των 44 ων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου