23 Ιουνίου 2015

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από συνταξιούχους - διαμαρτυρία κατα της κυβέρνησης και της νέας συμφωνίας (Photos)

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από συνταξιούχους και ΠΑΜΕ-Απεργία την μέρα ψήφισης της συμφωνίας; (Photos) - Media


Μαζικότατη και η σημερινή πορεία, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κατά της συμφωνίας και των συνταξιούχων κατά των περικοπών, στο κέντρο της Αθήνας.
Η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις τους, ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, όμως καθώς συνέπεσε με την… σχεδόν συμφωνία της κυβέρνησης, ενώθηκε με την συγκέντρωση που κάλεσε εσπευσμένα το ΠΑΜΕ κατά της διαπραγμάτευσης, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι, που κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την οδό Πανεπιστημίου.
Η συγκέντρωση κατευθύνθηκε έπειτα από σύντομες ομιλίες με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Στην συγκέντρωση των συνταξιούχων και του ΠΑΜΕ, συμμετείχε και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ήδη μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με ομιλία του γραμματέα του.








Κλιμάκωση με απεργία την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας, ώστε να καλέσει σε γενική πανεργατική απεργία, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών.
Η απάντηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αναμένεται τις επόμενες ώρες.




topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου