02 Φεβρουαρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας έξω από τα δικαστήρια – Παρόντες και αγρότες από τα Τέμπη





2 Φεβρουαρίου 2016, 13:47 Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη

Παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια στη Λάρισα  εκπρόσωποι του μπλόκου της Νίκαιας για τα αγροτοδικεία.
Βέβαια τυχαία δεν ήταν και η συνάντηση των εκπρόσωπων των μπλόκων της Νίκαιας και των Τεμπών – κ. Βαγγέλη Μπούτα και Ρίζο Μαρούδα να συναντιούνται με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων των Τεμπών κ. Φάνη Τραγάκη και Βαγγέλη Παπαγιαννούλη- θέλοντας να δείξουν ότι ο αγώνας και τα αιτήματα είναι κοινά και πρέπει να είναι ενωμένοι.
maroudas_tragakhs

Σε δήλωση του ο κ. Ρίζος Μαρούδας από την συντονιστική επιτροπή μπλόκων Νικαίας ανέφερε:
«προσπαθούμε να δείξουμε ότι ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας επιβίωσης, είναι δικαίωμα μας να βγαίνουμε στους δρόμους και να αγωνιζόμαστε και όλο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε με αγροτοδικεία  και δικαστικές διώξεις.

Για να βγει κάποιος να αγωνιστεί στο δρόμο σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει  να δοθεί λύση από την κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα μας και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν κοινούς εγκληματίες.

Εμείς σαν μπλόκο της Νίκαιας συνεχίζουμε της δράσεις μας και καλούμε την Κυριακή όλους στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων για τον συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο και να απαντήσει στα αιτήματα μας και να αποσύρει αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό τερατούργημα που έχει προτείνει».

Ο κ. Φάνης Τραγάκης μέλος της Συντονιστικής του μπλόκου των Τεμπών δήλωσε ότι : «μετά την γενική συνέλευση χθες αποφασίστηκε ότι οι δρόμοι στα Τέμπη θα είναι κλειστοί από τις 10 το πρωί έως στις 10 το βράδυ.

Μέχρι σήμερα βλέπουμε μια απαξίωση από τους κυβερνώντες και τα υπόλοιπα κόμματα καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα θέση και περιμείνουμε να δούμε την στάση που θα κροτήσουν απέναντι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Όλα τα μπλόκα σε όλη την χώρα συμφωνούμε με τα αιτήματα που πλέον είναι γνωστά. Τις επόμενες μέρες τα αιτήματα θα βγουν τεκμηριωμένα για να μην μπορούν να τα αμφισβητήσουν και αναμένουμε την διακομματική που έχουμε θέσει στην κυβέρνηση. Από δω και πέρα θα σκληρύνουμε την στάση μας και το κλείσιμο των δρόμων».
<

mpoutas_maroudas

Ο κ. Μπούτας σε δήλωσή του επισήμανε: «σήμερα έχουμε παράσταση διαμαρτυρίας για τα αγροτοδικεία από το 2013 και το 2014 και με βαριές κατηγορίες και αυτό που απαιτούμε από την κυβέρνηση είναι να πάρει πίσω όλες τις κατηγορίες από τους αγροτικούς αγώνες. Εμείς λέμε ότι οι συγχρονισμένες δράσεις και η ενότητα θα φέρουν αποτέλεσμα. Εμείς από την αρχή χαιρετήσαμε όλους τους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο».
Και τέλος για τα αγροτοδικεία ανέφερε χαρακτηρίστηκα: «στην τελική παπάς ας μην μας πάρει, αστυνόμος ας μας πάρει δεν φοβόμαστε. Κανένας αγώνας δεν είναι χωρίς επιπτώσεις»
Στο πλευρό των αγροτών σήμερα ήταν και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και δήλωσε την πλήρη συμπαράσταση του στους αγώνες και στα αιτήματα των αγροτών.


Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου