28 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση στους Θεσσαλονικείς να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους λάθρο-πρόσφυγες

Διαφορετικά θα είναι ρατσιστες, αφήνει να εννοηθεί

"Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης"

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της πόλης για μια ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων στα σπίτια τους.

Πρόσκληση στους Θεσσαλονικείς να φιλοξενήσουν για λίγες ημέρες στα σπίτια τους πρόσφυγες απευθύνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην περιοχή μας, κυρίως οι οικογένειες, έχουν μεγάλη ανάγκη για μία σύντομη φιλοξενία σε σπίτια, για να πάρουν μία προσωρινή ανάσα προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους κόντρα σε φράχτες και στρατούς ή καταλήξουν στους γνωστούς καταυλισμούς με τις -τουλάχιστον- δύσκολες συνθήκες».
Ήδη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χιλιάδες σπίτια σε όλη τη χώρα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για να τους φιλοξενήσουν. «Ας το κάνουμε και εμείς, ή τουλάχιστον όσοι έχουμε ακόμα αυτή τη δυνατότητα», τονίζει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στη δράση μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail antiratsistiki.thess@gmail.com. Οι διαθεσιμότητες θα αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες φιλοξενίας, όπως προκύπτουν από αλληλέγγυους γιατρούς και άλλες ομάδες που παρακολουθούν καθημερινά τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τους καταυλισμούς και θα ενημερώνεται το πρόσωπο που δηλώθηκε ως επαφή. Στη συνέχεια, θα αναλάβει αυτός/η να έρθει σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει.
paradrasi.gr

Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/03/einai_27.html#ixzz44BW8RyEc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου