19 Ιουνίου 2016

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! Έξαλλος ο μεγαλος ηγέτης » με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών. Τα είπε έξω από τα δόντια!


ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! Έξαλλος ο «Τσάρος» με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών. Τα είπε έξω από τα δόντια!
Μιλώντας από την Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξεκαθάρισε δεν υπάρχει καμία περίπτωση «θεσμικής ενθάρρυνσης» ντοπαρίσματος των αθλητών: «Δεν υπάρχει ούτε θα μπορούσε να υπάρξει καμία υποστήριξη παραβίασης των κανονισμών σε κυβερνητικό επίπεδο – ειδικά στο ζήτημα των αναβολικών» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να φέρουν οι αθλητές «συλλογική ευθύνη, για μερικά μεμονωμένα περιστατικά ντόπινγκ».
«Εννοείται ότι είναι άδικος και αδικαιολόγητος», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος, για τον αποκλεισμό. «Υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και μία από αυτές είναι ότι η ευθύνη θα πρέπει πάντα να προσωποποιείται. Αν κάποια μέλη της οικογένειάς σου διαπράττουν έγκλημα, θα ήταν δίκαιο να θεωρούν υπεύθυνα όλα τα μέλη της; Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα», σχολίασε ο Πούτιν.

«Γιατί θα έπρεπε να υποφέρουν οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τις παραβιάσεις, για εκείνους που τις διέπραξαν; Αυτό δεν είναι στο πλαίσιο της πολιτισμένης συμπεριφοράς», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Πούτιν επέμεινε ότι η κυβέρνηση της χώρας του προσπαθεί να πατάξει το ντόπινγκ και ότι δεν το στηρίζει. «Γιατί όμως να υποφέρουν οι λεγόμενοι καθαροί αθλητές; Δεν το καταλαβαίνω αυτό», τόνισε για μία ακόμη φορά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μας προσβάλουν και ότι θα πούμε ότι δεν θα πολεμήσουμε το ντόπινγκ. Όχι. Θα κάνουμε αυτή τη μάχη ακόμη πιο εντατική», υπογράμμισε.

Ο Πούτιν υπερασπίστηκε εμμέσως και την Μαρία Σαράποβα, καθώς αναφέρθηκε στο «περιβόητο Meldonium», την ουσία στην οποία βρέθηκε θετική η Ρωσίδα τενίστρια και τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό.
«Τι θεωρείται ντόπινγκ; Είναι ένα φάρμακο που σου δίνει πλεονέκτημα όταν αγωνίζεσαι. Το meldonium δεν σου δίνει πλεονέκτημα. Απλά κρατά υγιή την καρδιά κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής επιβάρυνσης και για χρόνια δεν θεωρούνταν ντόπινγκ. Όλοι όμως ξέρουν ότι είναι ουσία που εφευρέθηκε στη Σοβιετική Ένωση και ότι την λάμβαναν μόνο οι αθλητές των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Όλοι το γνωρίζουν αυτό καλά. Γιατί ξεχωρίζουν αυτή τη συγκεκριμένη ουσία;», αναρωτήθηκε.

Πλέον, η μοναδική περίπτωση να επιτραπεί η συμμετοχή σε Ρώσους αθλητές στίβου που δεν έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο ντόπινγκ, είναι με σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει συγκαλέσει, εκτάκτως, ολομέλεια για τις 21 Ιουνίου.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου