10 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΩ ΚΟΒΟΥΝ ΕΚΑΣ - ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ- Έλεος, 2,5 εκατ. ευρώ αύξηση στα κόμματα στα μουλωχτά;

  10 Φεβρουαρίου 2018, 11:30 πμ  

Τους παρακολουθούσατε τους τελευταίους μήνες να σφάζονται, να αλληλοκτυπιούνται, να ανταλλάζουν χαρακτηρισμούς και να είναι έτοιμοι να στείλουν τους αντιπάλους τους στο πυρ το εξώτερον. Οι ίδιοι παρίσταναν τους αγίους και τους σωτήρες. Για τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων ο λόγος. Μην πλανάσθε, όμως, αγαπητοί φίλοι. Πρόσκαιρος ήταν ο πόλεμος τους. Μάλλον, ορθότερα, εύκολα παρακάμπτουν το ψυχροπολεμικό κλίμα και εν ριπή οφθαλμού συμφωνούν κατάπαυση του πυρός. Όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους. Και δη τα οικονομικά.

Το σημερινό ρεπορτάζ του συνάδελφου Μιχάλη Χατζηστυλιανού στη σελίδα 3 του «Φιλελεύθερου» πρέπει να διαβαστεί από τον καθένα. Θα βοηθήσει όλους να αντιληφθούν το θέατρο που παίζεται από τους λογής-λογής πολιτικούς. Διαβάστε λοιπόν τι αποκαλύπτει. Καθίστε, όμως, διότι προβλέπεται η πίεσή σας να εκτιναχτεί στα ύψη. Γράφει ο συνάδελφος: «Αυξημένη κατά €2,5 εκατ. είναι η κρατική χορηγία για το έτος 2018 που μοιράστηκαν προ ημερών τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ανέρχεται συνολικά στα €6,6 εκατ. Η αύξηση της κρατικής χορηγίας είναι απότοκο παρασκηνιακής συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν χαλάει χατίρι στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο υπουργός Οικονομικών ικανοποίησε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αίτημα για αύξηση των κοινοβουλευτικών συνεργατών τους. Αποτέλεσμα, να γίνουν 32 πρόσθετες προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συνεργατών που εργάζονται στη Βουλή για λογαριασμό των κομμάτων και των βουλευτών στους 101, με το κόστος μισθοδοσίας να το επωμίζεται το Κράτος. Το ίδιο ποσό, δηλαδή €6,6 εκατ., μοιράστηκαν και πέρυσι τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τη διαφορά, όμως, ότι το ποσό των €2,5 εκατ. καταβλήθηκε ως έκτακτη κρατική χορηγία λόγω των προεδρικών εκλογών. Με σκοπό, δηλαδή, να καλύψουν τα κόμματα τις προεκλογικές τους δαπάνες. Για φέτος, αντί να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, ενσωματώθηκε στο συνολικό ποσό της τακτικής κρατικής χορηγίας, αυξάνοντας έτσι κατά €2,5 εκατ. το ρευστό στα κομματικά ταμεία».

Τι δεν καταλάβατε; Ο κύριος «τσάρος της οικονομίας», που το έπαιζε σκληρός σε πολλούς δεινοπαθούντες και σε πολλές ομάδες που είχαν διάφορα αιτήματα, δεν χάλασε ποτέ χατίρι στα κόμματα και στους αρχηγούς τους. Πρόκειται για τον άνθρωπο, που ζήλεψε ακόμη και ο Χάρι Πότερ. Ο ίδιος ο οποίος επί τέσσερα χρόνια δήλωνε ότι τα ταμεία ήταν άδεια, αλλά το τελευταίο εξάμηνο, με μια μαγική του κίνηση, τα παραγέμισε και άρχισε να τα μοιράζει αριστερά και δεξιά αφειδώλευτα. Κάποιοι κλαίνε επειδή θα φύγει από το υπουργείο Οικονομικών. Προφανώς, όμως, επειδή δεν επιμετρούν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ότι σε μια πενταετία κούρεψε επιδόματα, συντάξεις, χορηγίες, βοηθήματα και ό,τι πόνεσε τις μικρομεσαίες τάξεις, αλλά δεν άγγιξε ούτε και ένα σεντ από τις ετήσιες κρατικές χορηγίες που μοιράζονται στα πολιτικά κόμματα και στις οργανώσεις νεολαίας τους.

Ούτε και ένα σεντ! Αντ’ αυτού, ήρθε φέτος να τους δώσει και αύξηση 2,5 εκατ. Ανεβάζοντας την κρατική χορηγία στα 6,6 εκατ. Επιπρόσθετα αυτού του ποσού, το Κράτος, δηλαδή, οι φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν ακόμη 3,75 εκατ. για τους μισθούς των 101 κοινοβουλευτικών συνεργατών των κομμάτων. Σύνολο, δηλαδή, 10,1 εκατ. ευρώ! Η πρόκληση κορυφώνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή η αύξηση των 2,5 εκατ. δόθηκε στα μουλωχτά. Μπας και το πάρει χαμπάρι ο λαός προεκλογικά και τα πάρει στο κρανίο. Στα μουλωχτά, βεβαίως, δέχτηκαν την αύξηση και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα. Εμ τι; Σιγά να μην το φώναζαν κιόλας.

Ναι, ξέρω. Κάποιων το αίμα έχει εκτιναχτεί με επικίνδυνο τρόπο στον εγκέφαλο. Ηρεμήστε. Άλλωστε, είναι ήδη καρναβάλι. Πλέον, για το επόμενο δεκαήμερο, δεν θα ξεχωρίζουν οι μόνιμα μασκαρεμένοι από τους περιστασιακούς της εποχής…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου