20 Μαΐου 2019

Τσίπρας με… Μάο Τσε Τουνγκ και Ανδρέα -Σε μισοάδεια πλατεία στο Αγρίνιο

.
.
.<<ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΟΜΕΝΟ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ 400ΕΥΡΩ!!!>>>
Και Μάο και Ανδρέας Παπανδρέου “επιστρατεύτηκαν” από τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στο Αγρίνιο όπως αναφέρει το Βήμα Press .

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το protothema η πλατεία στις 19:43 είναι εμφανώς μισοάδεια.



Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους μνημόνευσε την φράση του Μάο: “Σιγά μη λυγίσει ο λαός απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις”.

Παράλληλα όμως, μιλώντας για την 13η σύνταξη, “κόπιαρε” Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας για τα “τιμημένα γηρατειά”.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Ν.Δ και τον κ. Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι: οι ίδιοι άνθρωποι, που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές. Αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση. Αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση.

Στοχεύοντας στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραμένει χαμηλή μόλις έξι ημέρες πριν από τις ευρωκάλπες, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να σκληρύνει ακόμη περισσότερο το δίλημμα της Κυριακής:
“Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του κου Μητσοτάκη είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων”.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε και “προσκλητήριο” σε ψηφοφόρους συντηρητικών κομμάτων να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν αγώνα “υπέρ των πολλών” αλλά και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο δημοκρατικός πολίτης που “αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής”.

Είπε μεταξύ άλλων για τη Ν.Δ:
* Πέσανε οι ίδιοι στην παγίδα των ψεύτικων δημοσκοπήσεων και της εικονικής πραγματικότητας. Όσο και αν έβαλαν τα δυνατά τους για να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δεν τα κατάφεραν και δε θα τα καταφέρουν. Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια.

Διαψεύστηκαν σε όλα. Το χειρότερο όμως δεν ήταν οι προβλέψεις τους αλλά η συμπεριφορά τους κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών.
* Έχουμε ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ενότητα του λαού μας. Ξέρω ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πόνταραν και ποντάρουν τα πάντα στη παραπληροφόρηση και στο διχασμό.

Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας χωρίσουν ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου